Jag vet inte vad ni tycker, men i dessa kolsvarta tider anser i alla fall jag att bloggens första DIY bör vara något ljust och mysigt – precis som mina nya rosa marmorerade ljuslyktor! Idén är rakt upp och ner tagen från A Beautiful Mess, bloggvärldens DIY-queens!

Jag testade en hel drös varianter men fastnade mest för de enfärgade lite enklare. Ännu ännu snyggare (beroende på var, och i vilket hem) tror jag det skulle blivit i bara vitt. Tyvärr hade jag inget vitt nagellack hemma, då majoriteten av mina hundratals nyanser ligger och tar plats hemma hos mamma och pappa, och tyvärr är jag en person som vill göra saker nu och inte på måndag när jag hunnit köpa rätt material. I alla fall, de små glasen är återvunna från doftljusen på Ikea, och de stora är köpta för 19 kronor på Lagerhaus – skulle jag bli sugen på ett par vita, skulle det alltså inte kosta skjortan att svänga ihop ett gäng.

72dpidubbel-ljuslykta

Gör såhär

 1. Fyll en plastbunke med vatten ett par centimeter upp
 2. Droppa i nagellack efter eget tycke och smak och gör ett mönster med en tandpetare, tänk på att jobba snabbt! För att få den glesa effekten på mina glas började jag med ett genomskinligt lack.
 3. Sänk ner glaset över ditt skapade mönster, låt torka helt och stryk över ett lager klarlack. Lätt!

 

diy-ljuslyktaAtt tänka på

Förutom att droppa i genomskinligt lack vill jag även tipsa om att göra ditt mönster förhållandevis litet och börja doppa ditt glas i slutet av mönstret, alltså lite i vattnet. Annars för du ett väldigt rakt och skarpt avslut på marmoreringen vilket förstör känslan lite.

Är du en kladdemaja som jag rekommenderar jag ett bord väl täckt med tidningspapper, oömma kläder, ett förkläde och ett helt paket engångshandskar. Gärna en papperskorg i närheten och aceton. Är du mer en motsats till mig, alltså renlig och nogrann, klarar du dig på ett köksbordshörn med en bit bakplåtspapper.

Nu är jag nyfiken, vilken är din favorit? Om du själv testar, eller har gjort något liknande får du supergärna länka till ditt resultat här i kommentarerna!

Happy DIY!
3

5 Comments

 1. Svara

  Finurliga fröken

  6 november, 2016

  Men så fint! Vilken rolig idé. Aldrig sett förr. De ska jag absolut testa. Kram

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   6 november, 2016

   Just på ljuslyktor har inte jag heller sett tidigare faktiskt, men på naglar är det ju supertrendigt! Kram på dig, och länka gärna ditt resultat till mig om du lägger upp det! 🙂

 2. Svara

  Ellen

  7 november, 2016

  Men wow, så himla fint! Och verkar relativt enkelt? Hur håller lacket sen om en diskar eller sköljer i vatten? Bör ju sitta skapligt hårt tänker jag, men gissningsvis inte hålla för diskmaskin?

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   7 november, 2016

   Efter att jag kommit på det där med genomskinligt lack gick det snabbt! Skölja kan du göra men inte diska tyvärr, annars skulle de passat fint som dricksglas också!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: