Min mage bestämde sig för att bullra något massivt under gårdagens läkarbesök. Ni vet när det är helt knäpptyst och ingen säger någonting. Då. Då bullrade den. Superhögt lät den och man behöver nog inte vara läkare för att förstå att den var hungrig så frågan kom hård och direkt- äter du frukost Emilia?

För knappt ett år sedan hade jag aldrig hoppat över en frukost. Var det något jag åt under min sjukaste tid så var det frukost. Om den vid det laget var fullvärdig eller inte är en annan fråga men jag satte mig ner vid frukostbordet varje dag och varje dag fick jag i mig något. Jag åt frukost. Punkt.

När jag blev friskförklarad i början av mars i år kände jag en sån enorm lättnad över att få släppa taget om planering och matdagböcker bara lite grann och lite utvecklades till mer och vid det här laget är all form av struktur borta. Jag äter sällan frukost längre. Ibland bara godis till lunch. Alltid på kvällen men vid sju någon dag och vid elva en annan.

Läkaren följde med mig ut i korridoren och jag blev tilldelad en vägning och en order om att äta frukost och faktum är att dagens viktigaste mål även vanligtvis är mitt bästa. Det är väl klart att jag ska börja äta frukost!

breakfastchallenge-text

Översatt till bloggspråk

Så, hur konverterar vi detta till ett blogginlägg? Jo, med en 4 week breakfast challenge såklart! Utmaningen handlar helt enkelt om att äta frukost, varje dag, i fyra veckor. Jag tänker inte att det ska bli några problem, men samtidigt, om det vore så enkelt borde jag väl redan göra det? Hm.

Idag hade jag tid och gick till konditoriet två gator bort och köpte valnötsbröd. Så fint att det kom med smörpapper och en liten form runt! Självklart kommer jag inte köpa lyxbröd varje dag, en risifrutti eller smoothie eller havregrynsgröt går exakt lika bra, huvudsaken är att något får landa i magen.
fa%cc%88rg-1

Om två veckor, alltså vid hälften av utmaningen redovisar jag för er hur jag skött mig, tills dess får ni peppa mig genom att trycka på hjärtat här nedanför, skriva en hejakommentar eller kanske dela med er av ett tips?

15

7 Comments

 1. Svara

  Ellen

  10 november, 2016

  Heja, heja!

 2. Svara

  Anna María

  13 november, 2016

  Heja dig! Jag körde en frukostutmaning hela oktober. Här kan du förresten läsa om den: http://annamarialarsson.se/blogg/tag/frukostutmaningen/ Det är verkligen viktigt att få in en vana, även om det inte är en superavancerad frukost så är något litet bättre än inget. Heja dig!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   13 november, 2016

   Aaaah! Måste varit hos dig jag såg det då! Kunde inte komma på var jag sett det. Tack! Och detsamma ?

Kommentera

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta:
Notice: Undefined index: efbl_enable_popup in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 452 Notice: Undefined index: efbl_enabe_if_home in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 456 Notice: Undefined index: efbl_enabe_if_login in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 468 Notice: Undefined index: efbl_enabe_if_login in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 476 Notice: Undefined index: efbl_enabe_if_not_login in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 485 Notice: Undefined index: efbl_do_not_show_on_mobile in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 493 Notice: Undefined index: efbl_enable_popup in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/views/public.php on line 25 Notice: Undefined index: efbl_enable_popup in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 452 Notice: Undefined index: efbl_enabe_if_home in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 456 Notice: Undefined index: efbl_enabe_if_login in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 468 Notice: Undefined index: efbl_enabe_if_login in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 476 Notice: Undefined index: efbl_enabe_if_not_login in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 485 Notice: Undefined index: efbl_do_not_show_on_mobile in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/easy-facebook-likebox.php on line 493 Notice: Undefined index: efbl_enable_popup in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/public/views/public.php on line 25