Links I Love – Christmaspiration

14 november, 2016 2 Comments

Nä, nu kan jag inte hålla mig längre! Under mina två bloggveckor här har jag utöver att blogga själv, även läst en del andra igen och fy vad det kliar i fingrarna när jag ser jul-inläggen! Jag hade tänkt vänta åtminstone en vecka till men det går inte.

Känner ni mig (och resterande kvinnor i min familj) någorlunda bra vet ni att längtan efter julen gärna närmar sig mig långt innan löven fallit av träden. Jag älskar julen, och speciellt tiden innan den. Ljusen, myset, godiset och musiken är jag slav under i en månad och julklapparna börjar jag fundera på i augusti för att ha gott om tid både för att hitta rätt och för att slippa stressa med inslagningen, som kanske inte helt otippat, också är en storfavorit hos mig.

Jag vet att många är splittrade i frågan, och min juldyrkande typ är troligen underrepresenterad mot de julfirare som springer in och ut ur stans alla butiker kvällen den tjugotredje, men oavsett om du redan börjat fundera på dina julpyssel eller inte, tänkte jag dela med mig av några extra fina DIY-idéer! Alla dessa tips, tillsammans med en hel del fler hittar ni i min christmaspiration-board på Pinterest. Här kommer ännu ett inspirationskollage!

Tryck på rubriken till beskrivningarna för att komma till respektive orginalinlägg.

christmaspiration

1.Girlang av kottar och jutesnöre 2.Peppermint candy christmas ornaments 3.Christmas peppermint marshmallowpop 4.Broderat presentpapper 5.Julklappsetikett av grenar 6.Gingerbread man garland

Girlang av kottar och jutesnöre

Att göra sitt julpynt själv är inte bara mysigt, hållbart och charmigt- det ligger alltid någon form av glädje i stoltheten av att ha skapat något fint. Förra året gjorde jag girlanger av stjärnor som jag stansade ur torkat apelsinskal, dessa fick ta plats både i dörröppningar, julgran och på julklappar. I år kommer de få sällskap av denna superenkla varianten, kanske målad i vitt. Vi får se!

 

Peppermint candy christmas ornaments

Huur fina är inte dessa smälta polkagrisar? Jag har aldrig riktigt tyckt om polkagris, men i denna varianten blir till och med jag lite sugen på att smaka. Vill man inte pynta sin gran med hemmasnickeri kan jag tänka mig att dessa blir fina i fönstret, i julstrumpan på hög med ett snöre runt eller rakt upp och ner i en burk.

Christmas peppermint marshmallowpop

Igen- polkagris, men de är ju så fina! Marshmallows, smält choklad och en polkagrisstång att hålla i är dock en mardröm i mina händer då smält-och-kladd-faktorn är extrem, och jag råkar vara något av en kladd-expert. Något för er som kanske är lite mer lagda åt det sofistikerade, renliga hållet!

Broderat presentpapper

För mig höjs värdet drastiskt på en julklapp som är fint inslagen, det blir liksom halva grejen. Tidigare år vet jag att min familj inte riktigt sett min mönsterpassning på papperet och inte riktigt fått veta att etiketten är en av sju skrivna med olika handstil. Jag förstår att det är lätt att se förbi sådana småsaker, men ett broderat paket måste väl ändå uppskattas av exakt alla?
Guiden är på tyska, men jag inbillar mig att det bara är att rita ut några prickar, tuta och köra.

 

Julgransetikett av grenar

Okej, språket orginalinlägget till denna länken är skrivet på är jag inte lika säker på. Ryska kanske. Tjeckiska? Jag har ingen aning. Hur som helst känns pysslet inte som något jätteprojekt som kräver någon detaljerad beskrivning. Är man en hoarder som jag kan man smyga runt efter julklappsutdelningen och samla in dekorationerna igen, och återbruka nästa år. Snålt kanske, men smart.

 

Gingerbread man garland

Denna girlangen pinnade jag för hur länge sen som helst, så himla söt tycker jag. Var jag ska ha den? Det vet jag inte, pepparkakor har ju en tendens att gå itu, och eftersom jag inte bara kan titulera mig som kladdexpert utan även som oroväckande klumpig kan det upplevas lite onödigt för mig att ens försöka hålla en pepparkaksgirlang hel. När jag kommit på en plats är ni de första att få veta, promise!

 

Vad tror ni, kommer ni testa något?

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: