Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Christmas DIY – Julgranskulor i tyg! – Emilia Westerstrom Christmas DIY – Julgranskulor i tyg! – Emilia Westerstrom

Efter gårdagens smygstart av julen är det väl ganska logiskt att bloggens andra DIY ska få vara just julgranskulor? Denna varianten är inte något nytt fenomen men går att variera i oändlighet, jag har minnen av att jag, min syster och mamma knåpade ihop något liknande i guldskimrande tyger för länge länge sen. Då var det mest för pysslandets skull och julgranskulorna fick snarare ligga i en låda över säsongen, än att hänga i granen. I år försökte jag få till en lite lyxigare känsla, trots att jag mest gillar en gammeldags stil på julen, och jag tror att jag lyckades. De kanske får komma upp i granen denna gång.

jul-diy2

Du behöver:

 • frigolitkulor
 • tyg i en eller flera färger
 • ett fint band
 • knappnålar med små huvuden, och en med stort
 • pärlkappor
 • sax

Tyget är en gammal gardinkappa jag köpte på Emmaus för en tia, frigolitkulorna gick på ca 15kr styck på Panduro och bandet kostade 12 kr metern. Allt som allt betalade jag under hundringen vilket är bra för tre julgranskulor tycker jag, och dessutom blev det över både tyg och band till andra projekt. Pärlkappor och knappnålar hade jag hemma, men det kostar inte mycket att köpa.

diy-jul-4

Gör såhär:

 1. Börja med att bestämma dig för hur din julgranskula ska se ut, mina har åtta fält, men det går lika bra med fyra eller kanske två. Rita ut dina fält och gör fördjupningar i frigolitkulan med en sax eller kniv vid varje avgränsning (alltså där mitt gråa band sitter).
 2. Klipp ut tygremsor lite större än vart fält på frigolitkulan. Använd samma tyg eller gör kulan randig i olika färger. Lägg tygbiten över frigolitkulan och tryck ner kanterna i fördjupningarna med hjälp av till exempel en matkniv.
 3. När hela kulan är klädd, klipp till bandet och täck skårorna, fäst på undersidan av kulan med små knappnålar utan huvud.
 4. Klipp till en extra bit band att hänga din julgranskula i, forma till en cirkel och fäst högst upp på kulan med pärlkappa och en finare knappnål
 5. Klart!

Detta pysslet går snabbt och är faktiskt väldigt roligt oavsett ålder, uppskattade ni inlägget får ni väldigt gärna lämna en kommentar eller trycka på hjärtat här nedanför, så att fler kan få ta del av tipset!

[dot_recommends]

 

9 Comments

 1. Svara

  Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg

  15 november, 2016

  Fint! Jag brukar också göra sådana ibland. 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   15 november, 2016

   Bästa pysslet, det krävs inte så mycket förberedelser eller städning heller :)! Har du bild på dina?

 2. Svara

  Finurliga fröken

  16 november, 2016

  Åh va fint! De ska jag absolut testa. Hur är de med Selma? Har hon fått nått mer anfall? Så otäckt! Hoppas hon mår bättre nu. Kram

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 november, 2016

   Ja, testa! Det är ganska kul faktiskt :)! Hon mår bra, vi ska in till veterinären imorgon och förhoppningsvis är det något som går att medicinera! Kram!

 3. Svara

  Nina - Min Klockaregård

  16 november, 2016

  Fina! Det här måste vara perfekt att göra även med barn. (Fast de kanske får användalim istället för skåror och nålar…)

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 november, 2016

   Absolut! Jag var kanske åtta när jag gjorde sådana första gången men är barnen ännu mindre kan man ju hjälpa till att göra skårorna i förhand :)!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS