Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Utkast 25 januari. – Emilia Westerstrom Utkast 25 januari. – Emilia Westerstrom
Jag fick sitta i hans soffa, tiden mellan nattjobb och läkarbesök. Det var bara några timmar, kanske två eller tre men alldeles förr många för att fördriva ensam och alldeles för få för att hinna hem emellan. Han skrev kom och jag skrev kommer och jag tänkte att det kanske bara var på skoj men jag stod redan utanför porten och vi kramades inte innan jag gick in.
En tresitsig soffa och han satt i ett hörn och jag i andra. Så stora mellanrum.
Vi pratade snabbt och ganska mycket men vi såg inte på varandra.
Vi flyttade närmre pratade långsammare flyttade närmre igen och han hamnade bakom mig med armarna runt. Är det okej frågade han och det är okej svarade jag och det var nyhetsmorgon på teven och kaffet han bryggt stod kallt kvar på bordet framför.
Han räddar mig nu. Säger inte så mycket men lägger sitt ansikte mjukt mot mitt när vi ligger hopslingrade i soffan.
Jag gråter för att jag tycker om honom för mycket och jag är arg för att vi inte hittade varandra förrän nu. Det gör ju ingenting säger han, vi har så himla lång tid på oss. All tid vi vill säger han och all min tid vill jag ge honom.
Jag håller mig sällan kvar på toppen särskillt länge. Jag studsar upp och snuddar vid. Åker faller snabbt ner till marken och om igen som en gummiboll på bucklig asfalt. Snabba vändningar. Ojämna, oförutsägbara. Upp ner upp ner. Ljudlöst utan förvarningar. Upp ner upp ner.
Det är din födelsedag men jag försöker glömma bort det.
Jag köper alldeles för mycket av saker jag inte vill ha. Lite födelsedagsfika bara, sen ska jag glömma.
Det är en offentlig toalett jag går in på och tjejen vid vaskarna står kvar när jag kommer ut. Jag är sprickande röd födelsedagsfin om ögonen. Mascara långt ner på kinderna. Jag torkar av och drar på nytt. Lite födelsedagssmink bara, sen ska jag glömma.
Och jag åker buss och jag går en halv trappa upp in i lägenheten in under täcket resten av kvällen och jag blir varm och jag blir kall och jag skrattar och jag gråter. Skriker snyftar snorar stirrar ut i mörkret mellan lakanen. Men jag glömmer inte.
Det är din födelsedag och varje år försöker jag glömma bort det.
[dot_recommends]

1 Comment

  1. Svara

    Ruth | HungryHeart.se

    18 november, 2016

    <3<3<3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS