Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Vi har fått en lägenhet! – Emilia Westerstrom Vi har fått en lägenhet! – Emilia Westerstrom

Jag har alltid varit inställd på att spara pengar och köpa en egen lägenhet, men efter ett år i en andrahands bostadsrätt har jag insett att det kanske inte alltid är så lyxigt med bostadsrätt när man som Simon och jag har tummen mitt i handen och lathet som främsta egenskap.

Här gick till exempel badrumslampan sönder för ett halvår sedan och sen den dagen har det helt enkelt förblivit mörkt. Vi förstår inte vad som är fel (nej, det är inte glödlampan), och vi vet inte var vi ska vända oss för att få reda på det. Så. Eftersom vi helt enkelt skulle skickat en eventuell bostadsrätt till omedelbar död hoppade vi av lycka när vi för en vecka sedan fick ett mejl av en hyresvärd jag tjatat på ett tag.

De hade en ledig lägenhet och undrade om vi ville ha den.

Till en början var jag skeptisk till planlösningen och ville vänta och se om något annat dök upp, men jag har insett nu att 1) förstahandskontrakt i Lund är inte något man tackar nej till, och 2) Det kommer äga.

 

lghinspo
Min väldigt rimliga inspiration. bildkälla: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 

Just nu håller byggnaden på att renoveras, vilket för oss kommer resultera i en helt nyrenoverad etagelägenhet från 1920-talet med en takhöjd på tre meter, trägolv och nytt kök, nytt badrum och både tvätt- och diskmaskin. Förstår ni? Vi förstår knappt.

Nycklarna får vi någon gång i mellandagarna och tills dess är lägenheten det enda vi pratar om. Alla våra problem kommer försvinna. Jag kommer börja träffa folk. Vi kommer börja laga mat. Allt. Dessutom kommer vi ha det orimligt snyggt, och av just den anledningen knåpade jag ihop ett kollage av inredningsbilder som får illustrera drömvärlden i mitt huvud.

Vi ska ha smutsrosa i sovrummet och en pysselhörna på ovanvåningen med förvaringsmöjligheter till vansinne. Jag har bestämt soffa och kaffekoppar och tvättkorgar och bestick och Selma ska få världens fluffigaste hörna och en kompis.

Vi ska slippa mögel i badkaret,  rostiga spisplattor, svart ungkarlssoffa och ett halvt vardagsrum av Ikeas Kallax. Förstår ni? Vi förstår knappt.

[dot_recommends]

6 Comments

 1. Svara

  Stina - Stinas tillvaro

  19 november, 2016

  ”helt nyrenoverad etagelägenhet från 1920-talet med en takhöjd på tre meter, trägolv och nytt kök, nytt badrum och både tvätt- och diskmaskin.” Hallå, låter ju som en no brainer – förstår verkligen att ni tackade ja! Ska bli spännande att få de sen 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 november, 2016

   haha ja! Det är helt grymt, bara det där med två våningar 65kvm som störde mig men det kommer bli coolt :)!

 2. Svara

  Karin B

  20 november, 2016

  Ett stort grattis till lägenheten!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   20 november, 2016

   Tack!!

 3. Svara

  lindbergellen

  21 november, 2016

  Ääääeh, fy sjutton så härligt! Stort grattis!!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS