Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 5 julgranspynt att fixa själv! – Emilia Westerstrom 5 julgranspynt att fixa själv! – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Det är måndag, dagen efter första advent. Det är minusgrader för kanske första gången i vinter här i Lund , julgranen på stortorget är pyntad och upplyst och jag har samlat ihop fem varianter av julgranspynt som du kan sno ihop snabbt, billigt, och med gott miljö-samvete!

 

Att fixa sitt pynt med washitape gör det enkelt att variera år för år!

Att fixa sitt pynt med washitape gör det enkelt att variera år för år!

julpynt2

Trästjärnor med washitape

Stjärnorna köpte jag som adventstags på Smart buy, men när jag istället valde att använda de felstavade etiktetterna passade jag på att göra annat av dessa. Precis som det ser ut använde jag bara washitape och fäste tvärs över stjärnorna, sen var det klart!
Det fiffigaste med washitapen är att den är lätt att dra av, och därför går stjärnonra att återbruka varje år med nya färger! Är man riktigt händig tar man fram figursågen och plywood och skapar sig ett eget gäng i olika former.
julkul

Torkade apelsinskivor

Skär apelsiner i tunna skivor, lägg på ett galler och torka i ugnen på 50 grader i cirka två timmar. En bit jutesnöre igenom och sen är det klart! Superfina blir de även på rad som girlang, i blomsterarrangemang och som prydnad på julklapparna!

Virkade julgranskulor

De virkade julgranskulorna går att variera i oändlighet. Gör dem randiga, färgglada eller prickiga, eller sy fast pärlor på dem när de är klara! Jag gillar mina så enkla som möjligt i grått ullgarn. Är du sugen på att virka ett gäng gör du såhär:

varv 1: gör 5 lm i magisk ring, fm i varje
varv 2: ökning i varje, totalt 12 fm
varv 3-6: öka varannan maska, nästa varv i var 3:e, nästa var 4:e osv
varv 7-13: fm i varje, ingen ökning
därefter börjar du minska på samma sätt som du tidigare ökat.

pepparkakor i granen

Pepparkakor

Är man en rutinerad julgransplundrare bör man se till att ha i alla fall en ätbar dekoration, eller hur?Pepparkakorna jag visat er tidigare blir givetvis superfina i julgranen! Mina är färdigköpta i och har alltså ingen plats för upphängning, men tvärtemot vad jag trodde gick det hur bra som helst att göra hål i hårda pepparkakor! Börja med ett litet hål och jobba dig uppåt så är risken minimal att de går i sönder.

Julgranskulor i tyg

Beskrivning till julgranskulorna i tyg hittar du här! 

Happy DIY♥


Tyckte du om inlägget? Lämna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför. Tack!

[dot_recommends]

3 Comments

 1. Svara

  Finurliga fröken

  28 november, 2016

  Tack snälla för all inspiration. Blev sugen på att testa allt. Kram

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   29 november, 2016

   Ja det tycker jag! Inget av dem är speciellt tidskrävande ?

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS