Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 4 stjärnor att vika i origami! – Emilia Westerstrom 4 stjärnor att vika i origami! – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Hoppas att ni har en fin fredagskväll, själv sitter jag i soffan inrullad i ett täcke med kuddar både bakom huvudet och under armbågarna, haha! Jag har en miniförkylning som irriterar i halsen, så som alltid vid den här årstiden.

För ett par dagar sedan satt jag och vek stjärnor i olika varianter. Min tanke är att de ska få pryda diverse julklappar, och för att förenkla för mig själv använde jag mig av presentpapper. Till skillnad från många andra mönstrade papper är presentpapper oftast väldigt tunt, vilket är en fördel när man viker!

Varje stjärna ligger i lite olika svårighetsgrad där jag skulle säga att den stora på bild 2 är svårast och den lilla till höger i samma bild är enklast.

stjarna-3

Jag har fått för mig att alla mina bilder till mina Diy-projekt hitintills ser likadana ut allihop. Det kanske på vissa sätt är en bra sak, men för att testa på något nytt fotograferade jag med en rostig, smutsig bakplåt som bakgrund, något jag tror mig sett både Sandra och Maria göra tidigare. Vad tycker ni om det? Ganska fint ändå va?

TIPS! Vill du ha extra bra papper att vika i? Origamipapper är tunnare än vanligt och klarar att bli vikt många gånger utan att bli klumpigt. På Bokus hittar du massvis av fina häften fyllt av mönstrade papper, från 79 kronor med fri frakt över 99! Hur bra?? HÄR (annonslänk) hittar du origamipapper!

vikt-sjtarna

Stor stjärna

Den stora stjärnan görs i 8 bitar som sen fälls in i varandra och bildar en cirkel. Själva vikningen är inte superavancerad, men att göra åtta stycken kan bli lite tråkigt efter ett tag. Guide till den stora stjärnan hittar ni här!

Femuddig stjärna

Tutorial till den mest klassiskt formade stjärnan finns här! Första gången jag gjorde den kändes det ganska komplicerat, men efter tredje gången kan jag nästan göra den utantill. Tips: i steget där tutorialen säger att man ska ”massage the paper”, gå efter vecken du precis gjort och tänk inte för mycket så går det busenkelt!

Veckad 3d-stjärna

Bilden här är väldigt missvisande, går man in på beskrivningen syns det bättre att det faktiskt är en stjärna framifrån! Även denna är gjord i flera delar som sedan viks in i varandra.

Liten flersidig stjärna

Sist och minst är denna stjärna som du gör superenkelt med sax och limstift, i sann förskoleanda! För att försäkra mig om att de olika delarna blev likadana använde jag mig av en pepparkaksform som mall!

vikt-stjarna-2

 


Tyckte du om inlägget? Lämna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför. Tack!

[dot_recommends]

7 Comments

 1. Svara

  Marie-Louise Ekstedt

  2 december, 2016

  jag kan inte se dina bilder. kram liz

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   2 december, 2016

   Ajdå! Nu är det fixat tror jag, tack för att du sa till! Nu är jag lite nervös att visa mina stjärnor för origamimästaren haha!!

   • Svara

    Marie-Louise Ekstedt

    2 december, 2016

    På 3D ja, försöker annat oxå men kommer aldrig ihåg början. I år fick det bli en snögubbe av plastmuggar. Försök göra lampskärmar av dina stjärnor, stjärnan :-))

 2. Svara

  smamie

  2 december, 2016

  Så snygga dina julklappar kommer att bli 🙂

 3. Svara

  Hanna .. din syster

  2 december, 2016

  älskar bilderna! lite lomelino-känsla med det mörka! + att du är en gris som gör så fina stjärnor! ska träna som fan haha!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 december, 2016

   Tack! Så fint sagt!!!! Ska visa dig, det är inte svårt när man fattat knepet! ❤️

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS