Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Att tänka på inför en tatuering – Emilia Westerstrom Att tänka på inför en tatuering – Emilia Westerstrom

I en kortare följetång här på bloggen tar jag upp de allra vanligaste frågorna jag får som tatuerare av mina kunder. Ämnen jag kommer gå igenom är bland annat om det går att tatuera över ärr, varför jag inte tatuerar med vit färg, om jag gör coverups och hur du går tillväga om du vill tatuera dig, men inte vet vad eller hos vem.

Idag tänkte jag att vi skulle gå igenom en något som för många är självklart, men för andra är ett stort virrvarr – hur förbereder man sig för en tatuering och vad ska man egentligen tänka på?

Jag vill påminna om att olika tatuerare ofta säger olika saker, och att mycket är en smaksak som man kan göra på flera sätt. I vissa fall finns inget rätt eller fel, detta är mina åsikter och tips.

Tatuering av Simon

Av Simon på mig. Ser ni den lila färgen på det andra benet? Vi flyttade stencilen säkert fem gånger innan vi blev nöjda.

Hitta din tatuerare

Har du bestämt dig för att tatuera dig är det första du ska göra att leta upp vem du vill gå till. Finns det någon i din stad som är bra på den stilen du vill ha, eller kommer du kanske behöva resa en bit för att få ett bra resultat? Kolla runt själv och lyssna inte bara på vad dina vänner säger – att en tatuerare gjort en fin text på din kompis betyder inte att denne behärskar även den stil du vill ha. Är du sugen på ett realistiskt djur kanske du inte ska gå till någon som främst gör tjocka linjer och klara färger, och tvärt om.

Fråga runt, och kolla mycket på Instagram och Facebook. Ta aldrig närmsta billigaste bara för att, din tatuering kommer trots allt sitta kvar ett bra tag och är inget att kompromissa med.

Bestäm motiv

I de allra flesta mejl jag får bifogas en ganska klar bild av vad för motiv kunden vill ha, men vissa vill välja från mina flash och vissa vet vad, men inte hur. Oavsett vad, ritar jag i stort sett alltid upp egna bilder (förutsatt att det inte är en logga, en symbol, text eller dylikt som inte ska ändras på). Det allra tråkigaste du kan göra är att kopiera någon annans tatuering rakt av. Det är opersonligt och tråkigt och dessutom elakt både mot personen som först skaffade tatueringen och mot tatueraren som säkert lagt både blod svett och tårar i designen.

with every heartbeat tatuering

En av mina tatueringar som kopierats rakt av flera gånger efter att ha delats och blivit överst på google

Sömn, mat och sjukdomar

Innan du dyker upp till din bokade tid ska du sova, äta och dricka ordentligt. Att vara lite förkyld är inte farligt, men är du sjuk är det bättre att kroppen får fokusera på att bli frisk först.

Annat att tänka på är att du inte får dricka alkohol eller ta andra droger, och att berätta för din tatuerare om du har blodsmitta, hjärtproblem, diabetes eller blödarsjuka.

Precis innan, och under tiden

Innan din tatuerare sätter igång kommer du få en stencil utlagd. Stencilen är den mall ni kommer gå efter. Se till att du är hundra procent nöjd, läs igenom text och siffror fem gånger extra och kolla i spegeln från alla håll. Vill du flytta två millimeter? Säg till!

Vissa dagar hamnar stencilen rätt på första försöket, men andra dagar kan det krävas fyra omgångar för att allt ska bli bra. Kom ihåg att du inte är jobbig om du vill ändra, det som är jobbig är om du går ifrån studion missnöjd och ångerfull, eller hur?

När ni båda är nöjda- luta dig tillbaka och andas. Om du vill kan du låtsas att du tycker att det är skönt eller kittlas, annars grimaserar du och svär lite av smärtan. Det går över. Much joy!

Fler TattooTuesday inlägg: Vad är mitt favoritmotiv?

Min tatueringsinstagram: Emiliatattoo


Tyckte du om inlägget? Lämna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför. Tack!

[dot_recommends]

5 Comments

 1. Svara

  Christina

  6 december, 2016

  Vilket bra inlägg! 🙂 Har själv varit sugen på att tatuera mig länge, men kan inte riktigt bestämma mig för motiv och placering.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   6 december, 2016

   Första är alltid svårast, sen kommer det av bara farten 😉

   • Svara

    Christina

    6 december, 2016

    Ja, det är det jag har på känn. 😉

 2. Svara

  Emma

  11 december, 2017

  Ska göra min första tatuering imorrn och blir redan lugnare av att läsa din tips eller points! Tack 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   11 december, 2017

   Så kul! Lycka till imorgon!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS