Om femton dagar får vi nycklarna till den nya lägenheten och trots att vi hade kunnat börja packa redan nu, har annat kommit emellan och packningen är ännu inte igång. Vad jag däremot har startat är finliret på inredningsfronten. Eftersom vårt nya boende är i två plan blir varje våning lite som en egen minilägenhet som jag tänker kräver compact living-knep för att inte upplevas trånga.

Just compact living är inte något jag egentligen känner mig väldigt hemma i men jag vet en sak – enhetlighet is key! Vi kommer skippa majoriteten av mina indiska mönstrade tyger, färgsprakande kuddfodral och min pastelliga keramik för att ge plats åt mer neutrala toner (jo, det ska vi visst Simon..). Ett första steg till detta blev för mig att göra om dessa tidigare turkosblå, storblommiga förvaringslådorna till enkla, svarta.

förvaringsbox diy

Boxarna kostade enligt prislappen undertill 35 kronor och har hängt med i drygt tio år. Från min systers sovrum, till mitt rum, ut i det lilla huset jag bodde i på tomten och runt i tre olika lägenheter. De hade gjort sitt och var inte bara tröttsamt fula utan även repiga och skavda.

Diy förvaringsbox

Hela kalaset tog mindre än en timme och som vanligt använde jag mig av saker jag redan hade hemma sen tidigare projekt. Vill man göra något liknande finns materialet garanterat på till exempel Panduro hobby eller i liknande butik.

Vad jag kan hitta har Panduro dock endast äkta läderremsor, ett alternativ kan vara att använda ett gammalt skärp eller Stoff o Stil’s läderimitation.

Du behöver:

Dekorplast  ca 1 meter / två lådor
Läderrem 25 cm
Hålnitar 4 st
Sax, hammare

Diy förvaringsbox läderremsa

Gör såhär:

 1. Klipp ut dina delar ur dekorplasten. Du behöver en cirkel för locket, en bred remsa för själva lådan och en smal remsa för kanten på locket. Gör delarna med cirka en centimeters ”sömsmån”.
 2. Börja med att ta av skyddet på plasten och lägga på delen i mitten av locket. Din ”sömsmån” kommer nu sticka ut över kanten, klipp den i fransar drygt 1 cm breda.
 3. Vik ner fransarna över kanten på locket en efter en. Blir det veck i plasten kan du behöva klippa dekorplasten lite närmre kanten. Se bild här!
 4. Lägg på den smala remsan ovanpå de fransar du just vikt över kanten på locket. Ena långsidan av remsan ska ligga kloss i kloss med kanten, med den andra långsidan gör du på samma sätt som tidigare – klipp i fransar och vik in på insidan av locket.
 5. Gör samma sak på själva lådan. Lägg på plasten, fransa kanterna och vik in.
 6. Klipp remsor av läderbandet, runda kanterna om du vill. Gör hål i både bandet och boxen och fäst
 7. Klar!

Förvaringsbox läderremsa

Sist måste jag bara tillägga: saxen!! I en kortare evighet har jag velat ha en sax som denna men inte riktigt velat betala flera hundralappar för en sax. För ett par dagar sen hittade jag denna, i botten av en skitig bananlåda på loppisen på väg till jobbet. 20 pix och jag fick världens vassaste, finaste sax. Vardagslyckan!

Har ni frågor om tillvägagångssättet eller materialet jag använt? Skriv en kommentar! Och om inte; Happy DIY!

 


Tyckte du om inlägget? Lämna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför. Tack!

3

5 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  12 december, 2016

  Riktigt snyggt! Jag har också letat efter den där saxen men också känt mig snål, vilket fynd!!!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   14 december, 2016

   Och jag som kände mig knäpp för att jag tyckte om en sax, verkar som jag har bra sällskap 🙂

 2. Svara

  sandra

  13 december, 2016

  Älskar hur snygga och stilrena de blev med så enkla medel. Håller dessutom med Mikaela om saxen, är grymt avis på ditt fynd 😛

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   14 december, 2016

   Haha men eller hur? Sånt händer bara inte! Det är i de skruttigaste lådorna du ska leta 😉

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: