Links I Love – vegetariska recept

14 december, 2016 0 Comments

Igår satt jag superlänge i badkaret och funderade på vad jag ska göra av 2017. Jag vill inte sätta orimliga nyårslöften som bara ger prestationsångest och mindervärdeskomplex om de inte lyckas, bara små riktlinjer för vad jag vill ska prägla mitt nya år. Ungefär.
Jag pratade med Simon och vi kom fram till att vi förutom att röra oss mer för att förhindra krokiga ryggar innan 30, vill vi båda bli bättre på att laga mat.

Detta året har vi köpt mat otaliga gånger, och dagarna vi lagat mat kan vi nog räkna på våra tio fingrar. Det är inte bara oekonomiskt och dyrt utan dessutom väldigt dumt om man som vi vill försöka äta någorlunda ekologiskt och nu även vegetariskt. Vi kommer börja laga lite mer mat från grunden och kanske kommer ni få följa med på den utmaningen här (hade ni velat det?), men tills dess bjuder jag på ett gäng aptitretare från min Pinterest.

vegetarian recepies

Broccoli soup

Soppa är min favorit att göra när jag ska försöka laga något annorlunda. Hitills i år har jag dock bara gjort soppa totalt två gånger, vilket inte är speciellt många. En av dem har varit morot, och den andra bestod av gröna ärtor och just precis broccoli.

Tidigare har jag toppat min broccolisoppa med bacon, men nu är det andra bullar som gäller och till denna serveras tahini och pinjenötter!

Garlic herb mushroom spaghetti

Utöver de två gånger jag lagat soppa i år, har pasta utgjort minst 90% av matlagningen. Svamp i vitlök och örter låter som ett bra substitut, ska testa!

Smokey beans and rice

Åååh något liknande detta åt jag för ett par år sedan på en mexikansk restaurang i Stockholm och jag minns det fortfarande. Det är något av en guilty pleasure för mig men alltså – mosig mat man bara kan gegga ihop till en enda röra och äta med gaffeln i höger hand är alltid en fullträff hos mig.

Baked parmesan carrots

Istället för pommes till burgaren eller bara som sidogrej, det låter så gott!

Ricotta spinach calzone

Okej, här börjar det vattnas i munnen. För det första: sån där deg är det bästa jag vet. För det andra älskar jag spenat och de ser så söta och goda och fina ut att jag svimmar. Receptet innehåller ägg, men jag gissar att det finns bra ersättning i mataffären och om inte annat sitter säkert min mamma inne på något knep. Visste ni att jag var både ägg- och laktosintolerant tills jag blev tonåring?

Potato gnocchi and mushrooms

Första gången jag åt gnocchi var för ett par månader sedan. Jag hade hört om det förut men trodde att det var någon slags makaron och förstod inte alls att potatis var inblandat i det hela. Jag är fortfrarande inte helt övertygad men Simon älskar gnocchi och för att minska på vår pastakonsumtion får även detta recept ligga på min to-do lista!


Tyckte du om inlägget? Lämna en kommentar, dela eller tryck på hjärtat här nedanför. Tack!

2

Kommentera

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: