Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Musikhjälpen 2016 + ett minne från min jul som liten. – Emilia Westerstrom Musikhjälpen 2016 + ett minne från min jul som liten. – Emilia Westerstrom

När jag och min syster var mindre brukade vår mamma läsa för oss på julaftons morgon. Alltid samma saga. Den fanns i en väldigt stor bok med många olika sagor och just denna var extra lång. Jag hängde inte riktigt med på vad den handlade om men den la sig som en hård klump i magen oavsett. Barfota i snön försökte ett fruset litet barn sälja tändstickor för småskrammel medan nyårsfirande pågick i de stora, varma husen. Berättelsen hette Den lilla flickan med svavelstickorna och jag kunde inte förstå varför vi skulle läsa något så sorgligt på en dag då vi skulle vara glada.

Att mamma läste för oss på julafton rann ut i sanden och trots att jag inte hört sagan sen jag fortfarande hade en ensiffrig ålder tänker jag på den varje jul. Jag minns inte om boken hade bilder eller om jag skapat dem själv men varje fönster som vittnar om en julgran eller adventsljusstake påminner mig om den lilla barfota flickan i snön.

Varje år runt jul blir min vilja att skänka plötsligt större och i år har jag valt att till exempel ge till Vit Jul och Rädda Barnen, och på teven har Musikhjälpen gått varm. Medan vi sitter inne i värmen, skrattar och äter oss mätta runt julgran och musik tänder den lilla flickan alla sina svavelstickor mellan två husväggar och hennes mormor hämtar henne till himlen.

Ikväll avslutas årets Musikhjälp men fortsätter gör behovet av pengar för att barn i krig ska få rätt att gå i skolan.

I år bidrar jag bland annat genom att auktionera ut ett presentkort på en tatuering värd 2000kr. Vill du hjälpa barn i krig och dessutom få (eller ge bort) en tatuering som tack kan du buda på min auktion HÄR! Är ni inte tatueringssugna eller har möjlighet att ta er till Skåne är tradera fullt av auktioner i förmån för Musikhjälpen som fortsätter även efter att programledarna lämnat buren. Min auktion avslutas den 22a december klockan 16:45!

Blir ni också mer givmilda i december? Eller ger ni kanske pengar kontinuerligt året genom? Kom ihåg att lite är bättre än inget och att du inte kan göra allt, men att de allra flesta av oss i alla fall kan göra något! ♥

 


Tyckte du om inlägget? Lämna en kommentar, dela eller tryck på hjärtat här nedanför. Tack!

[dot_recommends]

2 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  18 december, 2016

  Så fint att du auktionerar ut en tatuering <3 Jag ger till WWF och läkare utan gränser varje månad, men blir definitivt mer givmild runt jul jag med! Vit jul och musikhjälpen har jag skänkt till i år, vi får se om det kanske räcker till något mer!

 2. Svara

  lindbergellen

  18 december, 2016

  Så fint initiativ av dig <3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS