Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Om Stanna och Allt som blir kvar. – Emilia Westerstrom Om Stanna och Allt som blir kvar. – Emilia Westerstrom

Två av mina julklappar var nästan givna. Är man bloggare och ännu inte läst varken Floras första bok eller Sandras andra, är det på tiden. Det tyckte i alla fall min sambo och syster så i julklapp fick jag dem. Böckerna, alltså.

Hanna hade skaffat en personlig autograf till mig och även om Sandras handstil inte alls såg ut som jag trott, var den pricken över i. Grädden på moset. Så märkligt att känna sig starstrucked och samtidigt liksom bästis med någon? Knäppt.

Allt som blir kvar

Hitintills har jag hunnit läsa ett par sidor i Allt som blir kvar och den, till skillnad från handstilen, är allt jag förväntat mig. Sandra har ett eget språk och är mästare på hjärtekross.

Jag är ingen sån som dyker ner i Stephen King. Jag har aldrig läst en deckare och jag får magsår bara av att se tjockleken på allt vad Harry Potter-böcker heter. Jag trivs i snabblästa ungdomsböcker med vardagligt språk och punkter på för många ställen. Just därför vet jag att jag kommer tycka om Sandras andra bok lika mycket som hennes första. Hon skriver ju enkelt. Men fint. Som jag vill ha det.

Stanna , Allt som blir kvar

Floras bok är jag supernyfiken på. Jag har följt hennes blogg sen tvåtusenåtta eller nio och jag har koll på hennes språk på bloggen. Något skönlitterärt har jag inte läst av henne än trots att jag vet att hon tidigare skrivit lite i novellform. Vad jag förstår är även Stanna en ungdomsbok om kärlek. Det känns lovande.

Floras Stanna

Det som jag redan nu kan se skiljer dem åt väsentligt, är utformningen.

Stanna känns gedigen. Storleken är bra och jag älskar kontrasten mellan den blanka titeln och allt det matta. Om designen är passande till innehållet vet jag inte än men den är betydligt mer lockande än Sandras, även om jag helt förstår de utsuddade dagboksbladen på Allt som blir kvar. Det är också fint. Men inte så iögonfallande.

Jag är fortfarande lite halvkrasslig och har gott om tid på mig att läsa. Jag kommer med en fullständig recension när jag läst ut dem.

Tills dess undrar jag självklart: Har du läst dem? Vilken tyckte du mest om?

 


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

[dot_recommends]

3 Comments

 1. Svara

  Acires

  30 december, 2016

  Åh vilka bra julklappar 😉

  Jag har båda hemma, har än så länge bara läst Stanna och den gillade jag verkligen. Kunde inte sluta förrän den var slut. Sandras ska jag läsa men kommer då aldrig till skott hah

 2. Svara

  Emelie

  31 december, 2016

  Jag har läst båda! Tycker dem är så otroligt jävla bra, både Sandra och Flora skriver så otroligt bra och vackert! Tror jag gillade Sandras första bok bättre än denna, tror det mest handlar om att Allt som blir kvar endast handlar om att komma över någon och försöka samla ihop sig själv och det gjorde så himla ont att läsa den för Sandra skriver ju på ett så otroligt sätt! Floras bok Stanna var så mycket annorlunda än vad jag trodde, hade inte läst så mycket om vad den skulle handla om innan jag köpte den i höstas för tycke ibland att sådant kan spoila det alldeles för mycket, men den var så mycket djupare än vad jag trodde den skulle vara och jag kunde inte slita mig ifrån den!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS