Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_about has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-about.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_big_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-big-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-banner.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_full_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-full-banner.php on line 15 DIY: Virkade grytlappar med läderrem. – Emilia Westerstrom DIY: Virkade grytlappar med läderrem. – Emilia Westerstrom

Det känns lite som att alla mina DIY’s hitintills har varit ett första. Det har varit bloggens första, månadens första och julens första. Och, kanske inte helt otippat, hade jag tänkt beskriva även detta som årest första DIY, var är fantasin Emilia?

Kommer ni ihåg förvaringsboxarna jag uppdaterade för snart en månad sen? Efteråt hade jag fortfarande en del läderband kvar och eftersom hushållets enda par grytlappar behövde en omgång i tvättmaskinen passade jag på att virka ett nytt par att alternera mellan.

Har ni aldrig virkat tidigare är dessa en exemplarisk grej att börja med! De tar cirka noll tid att göra och består bara av två olika tekniker.

virkade grytlappar med läderrem

Du startar helt enkelt med en kedja av 12 stycken luftmaskor (lm). Därefter en fast maska (fm) i varje lm. Avsluta med en luftmaska för vändning. Alltså, 1 fm i varje, 1 lm och sen om igen. Kör på i cirka 15 varv, tills du fått en jämn kvadrat. Avsluta virkningen med fasta maskor som en ram runt om din grytlapp. Jag har använt ett zpagetthigarn och en virknål storlek 12.

Vill du kan du göra en ögla av luftmaskor, eller också lyxa till det lite som jag, med läderrem och hålnitar. Det låter väl inte så svårt?

Råkar du virka lite olika hårt eller av andra anledningar får din grytlapp att bli lite ojämn är det bästa tricket att blöta ner den. Dränk i vatten, krama ur och forma grytlappen jämn på diskbänken. Låt den ligga tills den är torr så håller sig formen efteråt!

virka grytlappar

Hur går det annars för er? Har ni börjat komma tillbaka till vardagen? Själv är jag helt ur spår efter att ha blivit sjuk mitt i flytten och därefter fått otaliga av- och ombokningar på jobbet som resulterat i att jag helt enkelt glömt vilken dag som är vilken. Igår tog jag tåget till Ikea ensam. Inte för att jag egentligen hade en ärlig chans att få med mig speciellt mycket nödvändigheter, men för att få känna att jag åtminstone åstadkommit något under dagen. Sängbenen jag åkte in för var slut i lager och resten av inköpslistan glömde jag hemma. Men en taklampa och en låda för strumpor fick jag med mig och för första gången i mitt liv tickade kassan aldrig över tusenlappen. Så jag var nöjd.

Idag har jag äntligen jobb att sköta, vi hörs i dagarna! ♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

[dot_recommends]

3 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  6 januari, 2017

  Vilka fina, ser jätteproffsiga ut ju!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   6 januari, 2017

   Tack! Köpte liknande på lagerhaus, sen slog det mig att jag lika gärna kunde göra dem själv, haha!

 2. Svara

  julia

  7 januari, 2017

  Superfina! Alltid snyggt med läder detaljer <3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS