Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Monthly Makers inspiration – Kontrast – Emilia Westerstrom Monthly Makers inspiration – Kontrast – Emilia Westerstrom

Har ni börjat fundera på månadens Monthly Makers tema? För ni ska väl vara med? Året kickas igång med kontrast, vilket är ett tema som för mig rakt in i tankegångar om svart och vitt. Jag har ännu inte påbörjat mitt bidrag men känner jag mig själv rätt, kommer jag gå på min första tanke om svartvitt.

För er däremot, har jag lagt ner min själ i att hitta andra sätt att skapa kontrast på. Inte för att svart och vitt är ett dåligt exempel på temat, men för att visa fler sidor av myntet. Att skapa, och att vara med i Monthly Makers handlar ju inte om begränsningar för ett tema, utan snarare tvärt om. Temat finns för att sätta spinn på hjärnan, och det tycker jag att just temat kontrast gjort för mig, redan innan jag påbörjat själva arbetet.

Vissa av projekten nedan har väldigt klara kopplingar till temat, andra är lite luddigare. Källorna hittar ni i min DIY- Pinterestmapp och ännu mer inspiration finns att hitta i Monthly Makers kontrastmapp.

DIY inpsiration

Tryck på rubrikerna nedan för att komma direkt till respektive tutorial.

Orange crush bathbombs

Orangea, glittriga badbomber med doft av apelsin gör en glad redan innan de fått sprida sig i vattnet. Beskrivningen är endast tre steg och att glitter är en av ingredienserna gör allt så mycket bättre, en tråkig januaridag. Hur detta passar in på temat? Jo, tillexempel med färgskillnaderna i vattnet när bomben löses upp, eller bara som kontrast till dina mer vardagliga, tråkiga, färglösa bad!

Concrete candlestick

Materialkrocken i dessa glas- och cementvaser är superfin tycker jag. Hårt, tungt och mörkt mot tunt ljust och genomskinligt! Länken går till en shop och inte en tutorial, men detta inlägget är trots allt bara för inspiration. Den envise kan nog enkelt lista ut tillvägagångssätt för något liknande!

Sidobord av stubbe

Kanske världens enklaste DIY, gjort av en stubbe och lite färg. Thats it. Fina med hjul, som soffbord, nattduksbord eller sidobord lite var som helst. I Pinterestmappen gömmer sig även en svartmålad variant som är sjukt cool. Ta en titt!

Colorblocked food domes

Förutom svart och vitt finns det hur många kontrasterande färger och nyanser som helst. På bilden ovan är färgerna fortfarande ganska lika, för extra kontrast skulle jag kört på komplementfärger! Alltså de nyanser som ligger mitt emot varandra i färgcirkeln.

Crayon color block candles

Dessa hemmagjorda ljusen är färgade av vanliga kritor och gjorda genom att luta på glasen medan ljusmassan hälls på. Gör randiga i två olika färger eller gör en ombreeffekt genom att blanda i mer och mer krita för varje lager. Vill man får in lite mer återbruk i det hela gissar jag att det går precis lika bra att ta till vara på ljusstumpar i olika färger och direkt smälta ner i diverse lager.

Ringskål med guldkant

Självklart var jag tvungen att ta med även något svart vitt. Sista bilden visar svart splatter på vita fat eller skålar med guldkant. Så fint!! Antingen går du all in och gör din egen lera och egen skål, eller också kilar du snabbt in på Ikea, köper ett gäng billigt vitt porslin och skvätter ner. Ska faten användas till förvaring funkar vilken färg som, ska de hålla för disk krävs speciella porslinsfärger!


Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Mer av oss hittar du på Facebook, Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

[dot_recommends]

5 Comments

 1. Svara

  Jessica

  10 januari, 2017

  Kul med inspiration!!! Vaserna är verkligen SÅ fina alltså dör lite

 2. Svara

  fredrikapavinden

  10 januari, 2017

  Åh vad kul det ska bli! Jag tänkte göra något med kontrasten gammalt/nytt och längtar till helgen när jag ska avsätta tid för det!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS