Att göra vad man borde.

9 januari, 2017 8 Comments

Jag hade en minikonversation med Rania på tre facebookkommentarer angående att vara sann mot sig själv, och göra vad man vill – inte vad man tror sig måste och jag hade velat fortsätta konversationen här, med er.

I slutet på denna veckan kommer jag ta tåget upp till Åre för winter workation – en weekend med ett gäng bloggare, fylld av  föreläsningar, diskussioner och skidåkning! Eftersom jag inte känner någon av deltagarna frågade jag i facebookevenemanget vad de övriga bloggarna tänkt fylla sina dagar med. Inte så konstigt kanske, tänker ni. Men vet ni vad, varför jag undrade? För att inte missa något jag borde göra.
Jag har så många aktiviteter jag vill delta i att jag inte är säker på om jag varken kommer hinna eller orka åka skidor. Skidor som man faktiskt borde passa på att åka, när man kommer från ett platt, blött Skåne upp till skidorten Åre.

Rania, som verkar ha kommit ett steg längre än mig i tanken, påminde mig om att släppa alla borde och måste, och istället lämna plats för vad jag egentligen vill. Det är ju självklart egentligen, men så svårt att komma ihåg.

Ni vet om man åker på semester. Säg en weekend till London. Man åker iväg och ser framför sig en helg av fish’n’chips, engelska murriga små pubar och shopping. Och väl på plats planeras var minut in i minsta detalj för att klämma in Big Ben, London Eye, Tower bridge och all annan arkitektur man måste se när man väl är där. Och så åker man hem och kan nicka bestämt när folk frågar om man åkte i pariserhjulet, men de där roliga grejerna man egentligen ville göra, de hanns inte med.

Från House Doctor! Visst är de fina?

Kopparna ovan beställde jag innan jul och sen de landade i mina ägor har jag velat visa dem för er. De är i alldeles perfekt storlek, de har rätt tjocklek och den blanka glasyren känns fantastiskt mjuk mot underläppen. De är handgjorda och lite ojämna och det finaste jag äger i inredningsväg just nu.

Jag är nog nästan orimligt förtjust i mina nya kaffekoppar och assietter och även om jag velat visa er har jag inte gjort det ännu. Vet ni varför? För att kaffekoppar och nytt porslin kanske inte borde vara en del av en blogg med fokus på DIY och kreativitet.

Beroende på hur man ser på saken passar kanske kopparna in. Inredning kan absolut passa in i den kreativa kategorin jag placerat mig själv i, om man så vill. Själv har jag varit osäker på vad ni tänkt, om ni hade tyckt att det passade in. Om det borde finnas på min blogg.

Ännu en bild på samma kaffekoppar, för att jag vill.

Lite senare under dagen idag fick jag några kommentarer på mitt inlägg om att inte äta kött. Förutom Raina denna gången var det Beatrice som skrev, och som också funderat över att hoppa på tåget och minska köttkonsumtionen. Ytterligare en minikonversation på ett par kommentarer trädde fram och åter igen kom ämnet upp. Om hur man bör, och förväntas göra eller vara.

När jag slutade äta kött bestämde jag mig för att inte klassa mig själv som vegetarian oavsett om jag tekniskt sett var det eller inte. Inte för att jag inte trodde att jag skulle klara det, och inte för att jag hade som avsikt att fortsätta konsumera kött, utan för vad som skulle hända om jag valde att gå utanför de ramar en vegetarian förväntas hålla sig inom. För vad som skulle sägas om jag inte var som en vegetarian borde.

Runt om på diverse bloggar har det de senaste veckorna florerat folks one little word 2017. Deras ledord, ett utvalt ord att fokusera på under det kommande året. Sandra valde ordet ”framåt”, Maria har gjort ”hälsa” till sitt.

Skulle jag välja ett ord för att sätta prägel på mitt nya år, skulle jag valt vilja, eller kanske lust. Att göra det jag vill och har lust med, inte det jag tror att jag borde. Inte det andra tycker att jag borde.

Jag har läst igenom alla kommentarer angående vad alla grymma bloggare ska lägga sin tid på i Åre men ännu har jag inte själv bestämt mig. Jag kommer packa ner kläder för skidåkning, för vandring och för spabesök. Jag kommer vara öppen för yoga, för läsning och för utflykter. Jag får se vad jag har lust med helt enkelt.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

11

8 Comments

  1. Svara

    Emilia

    10 januari, 2017

    Kloka ord! Det känns som att hela livet är balansen mellan måsten kontra lusten och finna den gyllene vägen där mellan. Att verkligen lära känna sig själv, sina behov och vad som får en att må bra i olika moment av livet tar förmodligen flera år och måste ständigt arbetas på, eftersom en själv ständigt förändras. Det låter som att du kommit en bit på den vägen bara genom att lufta dina tankar i detta blogginlägg. Det är även något jag tänker på, men har tyvärr fallit ner i att jag inte gör mina måsten (plugg etc) och har därför som ord att gör det. Bara gör det (om det är något jag verkligen vill, tycker är kul, behöver göra för min framtid) och sluta skjuta upp och glömma bort. Jag hoppas i alla fall du får en rofylld och rolig upplevelse i Åre och att du kan låta lusten styra helt och hållet! Om det är någon gång man kan lägga precis alla måste åt sidan så är det väl ändå på resa? Följ magkänslan, den brukar peka en åt rätt håll 🙂

    • Svara

      Emilia Westerstrom

      10 januari, 2017

      Ja, måsten är nog viktigare att prioritera än borden, så vida det verkligen är ett måste! (okej, det enda vi måste i detta livet är att dö, men du fattar vad jag menar haha)

      Bara gör det är bra! Det finns så många saker som bara blir jobbigare ju mer vi skjuter upp och förstorar dem i huvudet. Oftast är de inte så jobbiga om man väl sätter igång och bara gör det… Tack för din kommentar!!

  2. Svara

    Mikaela

    10 januari, 2017

    Vilka fantastiska koppar, hur fina som helst! Men tycker det låter vettigt, borde (<— men haha) nog göra lite likadant själv. Jag är nog hyfsat bra på det, men en del saker jag gör är mer för att jag borde/inte vill missa något/det är normen/etc snarare än att jag har lust.

    • Svara

      Emilia Westerstrom

      10 januari, 2017

      Jag är nog inte världssämst på det själv heller egentligen men ju mer jag tänker efter desto fler småsaker hittar jag som jag faktiskt gör för att vara andra till lags. Så märkligt!

  3. Svara

    felicia

    10 januari, 2017

    sjukt snygga koppar

  4. Svara

    Jenn - forever abroad

    11 januari, 2017

    Oj vad jag känner igen mig. Skrev några ord om detta igår som jag inte publicerat ännu, om hur jag kan bli stressad av att bo på ”fina” hotell när jag är på resa, för jag vill ju upptäcka platsen jag är på men också kunna njuta av allt hotellet har att erbjuda och det blir tillslut väldigt paradoxalt. Så istället för att njuta av det som är, stressar man över allt som ska hinnas med… Till vems vinning kan man fråga sig?

    Vad fint att du skrev om detta!

    Vi ses i morgon <3

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: