Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_about has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-about.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_big_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-big-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-banner.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_full_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-full-banner.php on line 15 Monthly Makers Kontrast – Magnolia linoleumtryck – Emilia Westerstrom Monthly Makers Kontrast – Magnolia linoleumtryck – Emilia Westerstrom

Hej vänner!

I skrivande stund sitter jag vid köksbordet och i bakgrunden dunkar grannens techno, något som blivit min vardag. Morgon. Kväll. Natt. Varje dag kantas mitt liv här hemma av pumpande snabb bas, techno har blivit the soundtrack of my life och jag gillar det inte alls.

Något betydligt roligare och mer intressant är mitt bidrag till månadens Monthly Makers-tema, kontrast!

Linoleumtryck

Eftersom jag visste att jag skulle ha fullt upp med lägenhet, jobb och skidåkning under januari, valde jag att skapa utifrån min första spontana tanke och inte lägga allt för mycket tid på själva inspirationsökandet. Jag ville snabbt sätta igång och kontrasten svart mot vitt låg mig närmast till hands. Dessutom visste jag att våra väggar behöver fyllas och ett plus ett blev helt enkelt ett linoleumtryck att rama in och hänga upp!

linoleum

Låter det som att det hela gick alldeles oförskämt smidigt? Då låter det fel! Efter en liten stunds karvande smärtade mina händer dels av oförklarliga anledningar, men också av alla småsår jag lyckats slinta mig till. Nya verktyg löste åtminstone det sistnämnda problemet och kvar var själva tryckeriet. Det började skitdåligt med tre- fyra tryck med alldeles för tunn färg och ett inköp till fick göras för att få rätt färg. Ytterligare sju ark gick åt innan jag insåg att även papperna behövde bytas ut mot slätare varianter. Några vändor fram och tillbaka alltså, som till slut resulterade i ett tryck jag faktiskt är väldigt nöjd med!

Har ni testat linoleumtryck någon gång?

linoleum monthly makers

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I Januari är temat kontrast  och Jessica är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/1 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!
Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

[dot_recommends]

26 Comments

 1. Svara

  Johanna

  21 januari, 2017

  Men WOW va fint Emilia! Hade lätt kunnat tapetsera en hel vägg med detdär!

 2. Svara

  Alicia

  21 januari, 2017

  Alltså wooow vad vackert!!! Det är verkligen läckert hur du tar in din tatuerarestil i konsten. Så vacker bild!!
  Vad kul att du tolkade temat just i linoleum. Jag har bara gjort det i högstadiebilden för hundra år sen men minns att det var 1. himla kul och 2. gjorde himla ont. Snacka om att jag blev sugen på att prova det igen!

 3. Svara

  Ruth | HungryHeart.se

  21 januari, 2017

  Så GRYMT snygg!!! Jag har varit så nyfiken på hur ditt print skulle se ut efter att ha hört det beskrivas på radion. Kan bara hålla med om att det hade blivit totalt perfekt som tatuering också!

 4. Svara

  Sandra

  21 januari, 2017

  Väldigt fint! Många detaljer. Minns från gymnasiet att det där inte är helt lätt!

 5. Svara

  Mikaela

  21 januari, 2017

  Alltså det blev så sjukt fint!!! Älskar det! Jag vill också testa på linoleum 😀

 6. Svara

  Christina

  22 januari, 2017

  Så vackert! 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   22 januari, 2017

   Tack Christina!

 7. Svara

  Wilda

  22 januari, 2017

  Det här är ju helt otroligt snyggt! Så imponerad! Kan inte förstå hur du har fått till detta men hjälp vad fint det blev. <3

 8. Svara

  sandra

  23 januari, 2017

  Det här är typ det vackraste och mest proffsiga bidraget jag någonsin sett. WOW!!!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   23 januari, 2017

   Men alltså!!! TACK! Fin du är!!

 9. Svara

  Anna María

  23 januari, 2017

  Så himla snyggt! Jag har aldrig testat linoleumtryck, men tycker det verkar rätt svårt. Eller ja, det kräver att en kan rita tänker jag och jag verkligen suger på det. Men du har gjort det så himla fint!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   23 januari, 2017

   Men gud nej! Du behöver inte alls kunna rita, du kan karva bokstäver, mönster eller abstrakta former bara! Det är lite tidskrävande, men man får in knycken efter ett tag!

 10. Svara

  Stina | Stinas tillvaro

  23 januari, 2017

  Så sjukt snyggt, verkligen proffsigt 🙂 Starta webbshop med tryck vetja, jag står först i kön som kund!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   23 januari, 2017

   Tack Stina!! Jag skickar gärna en till dig om du är sugen 🙂

 11. Svara

  Jessica

  24 januari, 2017

  Det här är så JÄKLA SNYGGT. Alltså typ det vackraste jag sett!!!!!!!!!!!!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   24 januari, 2017

   Överdriv :*

 12. Svara

  Emmi - explorista.se

  25 januari, 2017

  Vad fint det blev, älskar kontrasterna!

 13. Svara

  Sara

  27 januari, 2017

  Så himla fint! Linoleumtryck är fantastiskt vackert – och roligt att göra. Jag brukar ha svårt att få till det där med färgen bara. Använder nog alldeles för tunn färg, jag också. Vad köpte du för färg i slutändan?

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   27 januari, 2017

   seawhite of brighton heter den! Men det är fortfarande svårt att hitta rätt mängd! Det går minst tre dåliga på ett bra tryck för mig, haha! blir dyrt nu i början

 14. Svara

  Emelie

  28 januari, 2017

  Så himla fint!! Gjorde det en gång på bilden i gymnasiet 🙂 Då gjorde jag Ferdinan under sitt träd där han satt och dofta på blommorna, hahah. Blev sugen på att göra detta igen nu! Vart kan jag få tag på vad jag behöver? (kan det finnas på panduro kanske) och vad exakt behöver jag? 😛

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   29 januari, 2017

   Just panduro har inte! Jag håller på att fila på ett inlägg i frågan 😉 stay tuned!

 15. Svara

  Julia

  31 januari, 2017

  Är lite tagen av ditt bidrag. Wow :O Sjukt imponerad och älskar verkligen motivet!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   31 januari, 2017

   Haha! Tack!! Vad snäll du är!

 16. Svara

  Ida

  31 januari, 2017

  Men så fint! ?

 17. Svara

  Anki

  31 januari, 2017

  SÅ himla fint alltså! <3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS