3 trendiga DIY’s att göra under 2017.

24 januari, 2017 10 Comments

Nytt år, nya trender. Eller hur? För mig känns det som att DIY’s och återbruk i sig blir mer trendigt och vanligare och vanligare för varje år. Det är inte längre sådär pinsamt att sitta hemma och pyssla, det är inte bara förskolebarn och medelålders kvinnor på kafferep som skapar med händerna, tvärt om är det numera lite coolt att sticka och brodera.

Förra året lärde vi oss alla att knyta amplar och väggbonader i makramé, vi förundrades över alla fina Klong-kopior och både kaktusar och monstera dök upp på allt.  Jag är ingen direkt trendig eller modemedveten person och jag älskar fortfarande dip-dye, marmor och mässing så medan jag ännu fascineras av allt ovan nämnt, vill jag även ta mig friheten att luska lite i vårens DIY-trender för 2017. Om jag har rätt eller fel har jag ingen aning om, men såhär tänker jag:

DIY trender 2017

Färdiga bokstavstavlor! Foto: Granit

Letterboards och ljusboxar

Alltså, det trendiga företag, sociala medier-konto eller person som inte använt sig av en ljusbox i vinter kan väl knappt kalla sig trendig längre, eller? Så länge det är mörkt under majoriteten av dygnets timmar tror jag att ljusboxen kommer fortsätta vara inne, men mest tycker jag om letterboards med små vita bokstäver som i äldre trapphus. Både Lagerhaus och Granit har färdiga att köpa, men vill man knåpa ihop en själv (klart man vill!) finns tillexempel detta fina tips att utgå ifrån, gjord av HejRegina!

Träslöjd DIY

Superfina handgjorda skedar och mått i trä. Foto: Joseph Huebscher/Sweetgumco

Träslöjd

Det här med att tälja och skapa saker i trä är inget jag vågat mig på ännu, men jag följer några Instagramkonton som ständigt uppdateras med helt fantastiskt söta små skedar och fat i just trä.
Jag vet att mina verktyg för linoleumsnitt även ska kunna ta sig igenom trä, jag är absolut sugen på att ta reda på om det stämmer!

Diy trender 2017

Stänkmålade örngott bland superfina mattor. Foto: Tellmemore.nu

Stänkmålat

Att dekorera genom att stänka färg är knappast någon ny grej men den senaste tiden tycker jag att jag sett stänken dyka upp på fler och fler ställen.
I inspirationsinlägget för månadens Monthly Makers tema hade jag med ett enkelt litet fat för smycken, men på fler ställen än så har det stänkts. Udda Tina i stan har splattermålade skålar och Frida på Trendenser visade för ett tag sen Tell Me More‘s skänkta sängkläder som är prefekt inspiration.

Vad tror ni är vårens trender, och vilka är ni redan trötta på?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

4

 

10 Comments

 1. Svara

  Rebecca

  24 januari, 2017

  Börjar bli lite trött på marmor och roséguld men jag kanske ändrar mig om ett tag igen.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   24 januari, 2017

   Gud ja! Marmorn får gärna vila ett tag nu tycker jag, men allt kommer ju igen! Guiden till bokstavstavlan tex är från mars 2013..

 2. Svara

  Beatrice

  24 januari, 2017

  Hehe, älskar visserligen det egentligen, men tryck på ALLT med monstera och kaktusar… Älskar vissa grejer, men vissa går bara för långt….

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   24 januari, 2017

   Jag tycker också fortfarande att det är fint! Lite ledsen att mitt monsteraduschdraperi inte behövs i nya badrummet

 3. Svara

  Jessica

  24 januari, 2017

  KUL med trendspaning!!!!!! Älskar sånt! Och fina grejer ju!!

 4. Svara

  Sandra

  24 januari, 2017

  Tycker att allt som har med växter att göra känns väldigt in just nu och hoppas det håller i sig!!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   24 januari, 2017

   Ja men absolut! Så fint med grönt!

 5. Svara

  Mikaela

  24 januari, 2017

  Vill också prova på att tälja! Har en kompis som är sviiiiinduktig på det, bad honom hålla en workshop haha. Men han bor inte kvar här så vi ses inte så ofta 🙁

 6. Svara

  Wilda

  28 januari, 2017

  Så fina spaningar! Och jag håller med Sandra om växter, annars tror jag att du prickat helt rätt!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: