Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 DIY: Kamerarem i läder + viktiga frågor! – Emilia Westerstrom DIY: Kamerarem i läder + viktiga frågor! – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Hur är det mer er? Hoppas bra!

Detta inlägget hade jag egentligen inte tänkt publicera förrän imorgon men vet ni vad? Jag blev så himla nöjd med bilderna jag knäppte av och redigerade i morse så jag kunde inte hålla mig! Att vara nöjd, och kanske till och med stolt, kan vara en av de bästa känslorna när man tillåter sig själv att känna den.

Jag försökte redigera likt ett VSCO-filter jag använder och efter några omgångar kom jag på ett photoshopknep som ger bilderna en mjuk, lite mossig känsla som jag tycker om. Det var så himla skönt att bli nöjd att hela dagen där efter gått som på räls. Med ett leende och detta självförtroendet flyter liksom allt på. Älskar det.

Hur härligt det än är att hitta känslan av självförtroende och stolthet var det inte alls vad detta inlägget skulle handla om. Nej alltså, detta är ett DIY-inlägg! Eller kanske snarare ett enkelt tips-inlägg. Vad jag har gjort är helt enkelt den lilla dubbelvikta, ihopnitade läderbiten, fastspänd i en kamera.

Och nej, jag har inte blivit knäpp. Jag har inte blivit lat, det har bara fallit sig som så att två små problem infunnit sig ungefär samtidigt och att lösningarna på dem båda varit löjligt enkla.

Kameran är en kompakt systemkamera med utfällbar skärm och perfekt pocketsize – en kamera för resor och äventyr, var min tanke när den inhandlades för ungefär två år sen. Vad som däremot sedan hänt på de utflykter kameran fått hänga med på, är mycket frustrerande.

På två skidresor har kameran packats ner för att hänga med ut i backen men för att ha den lättillgänglig i fickan har jag fått ta bort den medföljande kameraremmen, det blev helt enkelt för bökigt och stort annars. Resultatet? Jag har varit rädd för att tappa kameran och därför låtit den ligga kvar i jackfickan. Orörd.

När vi för ett gäng dagar sedan påbörjade inredningen av vår ovanvåning, vårt blivande kontor och pysselrum hittade jag åter resterna av ett läderband och som en blixt från klarblå himmel slog det mig vad jag skulle göra! En kamerarem, tillräckligt liten för att få plats i en jackficka, och tillräckligt stadig för att ge ett sken av trygghet runt handleden. Perfekt!

Såhär gjorde jag:

 1. Klipp av en läderremsa i önskad längd. Vik på mitten
 2. Om det behövs, klipp mitten av remsan smalare, så att den får plats i öglan på kameran.
 3. Trä igenom, stansa två hål i ändarna av remsan och fäst ihop med en lädernit
 4. Klar! Ut i backen och känn dig trygg!

För att avsluta inlägget har jag några frågor till er som jag skulle blivit såå glad om ni ville svara på!

1. Uppskattar du frekvensen på DIY och konstrelaterade inlägg? Vill du se fler eller färre? 2. Finns det något speciellt kreativt inlägg/DIY du skulle vilja se? En specifik teknik eller ett problem du vill att jag löser? Berätta! Tack!♥

 


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack! 

[dot_recommends]

11 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  2 februari, 2017

  Älskar DIY och konst, gärna mer för min del! 🙂

 2. Svara

  Stina | Stinas tillvaro

  2 februari, 2017

  Förstår verkligen att du blev nöjd med bilderna – så fina! Jag gillar DIY och läser gärna mer (men vet samtidigt hur tidskrävande det är, så de får gärna blandas ut med övriga inlägg 🙂 )

 3. Svara

  sandra

  2 februari, 2017

  Superfina bilder och vilken härlig känsla att få behålla en hel dag 🙂 Jag älskar allt du lägger upp (hehe tråkig person jag vet) så jag har tyvärr inga specifika önskemål 😉

 4. Svara

  Lina

  2 februari, 2017

  Åhh så snyggt!

 5. Svara

  Jeanette

  3 februari, 2017

  Så enkelt 🙂 Vart kommer dom där fantastiska ljusstakarna från? <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 februari, 2017

   Jag de är köpta på Udda Tina i deras tidigare butik i Malmö! Det var dock ett tag sen men kolla deras webbshop, de kanske finns kvar?

 6. Svara

  Wilda

  4 februari, 2017

  Åh vilka ljuvliga bilder! Du ska verkligen vara stolt! Gillar det så mycket. Tycker mycket om dina DIY:s och har blivit inspirerad att själv blogga mer om DIY då jag känner att jag legat lite lågt med det ett tag. Jag tycker alltså att det är bra som det är nu men sen tycker jag att du alltid ska följa vad du själv vill.

 7. Svara

  Emilia

  4 februari, 2017

  Tycker det är väldigt kul att läsa om mycket DIY, det ger en bra skjuts att själv vilja skapa fler saker eller göra klart bortglömda projekt! Och så himla fina bilder, tycker verkligen du ska vara stolt över dig själv 🙂

 8. Svara

  Christina

  4 februari, 2017

  Jag storgillar din blogg och blandningen av alla inlägg.. Känner du för att göra fler diy inlägg så kör på säger jag! Alltid kul att få inspiration av andra.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 februari, 2017

   Tack Christina! Du har helt rätt, det är viktigt att komma ihåg vad jag själv vill också såklart 🙂

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS