Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Monthly Makers Inspiration – Loppis – Emilia Westerstrom Monthly Makers Inspiration – Loppis – Emilia Westerstrom

Det är dags för månadens inspirationsinlägg och om ni hängt med har ni redan koll på att det är tema loppis vi ska skapa på i februari, och värd för detta spektakel är Stina!

Som jag redan nämnt har mina planer hoppat fram och tillbaka och jag har varit totalt övertygad varvat med helt vilse de senaste dagarna. För, loppis är ett så himla brett tema! Min första spontana tanke föll på att min livs turdag skulle infalla samma dag som arenaloppisen här i Lund i helgen och att jag helt enkelt skulle hitta någonting där som skulle sätta igång explosionsartade idéflöden i min hjärna. Min andra spontana tanke var hur tråkigt det skulle vara om jag förlitade mig helt på loppisen och sen inte hittade någonting alls, en reservplan vore på sin plats!

Så jag har tänkt och jag har tänkt och jag har tänkt och ännu har jag inte bestämt mig helt. Antingen återbrukar jag någonting som är inhandlat på loppis eller något som annars skulle skänkts till loppis. Kanske skapar jag något som påminner om de saker som alltid finns att hitta på loppis, målar av ett föremål jag shoppat second hand, gör en tre meter stor karta över loppisplatser i min stad eller vad som helst. Det finns så mycket att göra.

Jag har samlat ihop 6 DIY’s som jag kan koppla till temat, vill ni ha ännu mer inspiration har Monthly Makers en egen Loppis- Pinterestboard att kika in!

inspiration monthly makers loppis

1. Abstract embroidered sweater /2. Holographic plant pots /3. Tavla med knappar /4. Plate clock /5. Marmorerade ljuslyktor /6. Virkad kaktus

Abstract embroidered sweater

Denna tröjan med små superenkelt broderade partier prickar in exakt alla ovan nämnda punkter – den går att göra av ett secondhandplagg, med loppisgarn, men idén kan också vara räddningen på en tröja som annars skulle åkt raka vägen till Erikshjälpen. Vill man brodera med nya garn på en ny tröja kan man förslagsvis göra blommor runt halsringningen och vips har man en uppdaterad version av vad som skulle kunna hittas även på en loppmarknad!

Holographic plant pots

Billiga loppiskrukor och folie – lätt som en plätt! Det allra bästa med projekt som dessa är att de går att återbruka igen och igen och din inredningsstil behöver inte längre nödvändigtvis hänga på miljön och dåligt betalda arbetare i U-länder.

Tavla av knappar

Knappar finns alltid på loppis. Alltid. Knappar är också ett material som jag tror att många har på lager hemma, utan att egentligen veta varför. Man kanske sparar varje extraknapp när man köpt något nytt klädesplagg, eller också tappar man en, och lägger den i en låda för att fixa en annan dag, en dag som självklart aldrig kommer. Komplettera vanliga extraknappar med supertokiga loppisvarianter i olika färger, bestäm en form eller en bokstav och limma! Fint, eller hur?

Plate clock

Min blick dras alltid till loppisarnas blåvita porslin. Jag tycker att allt i blått och vitt är så himla fint men ytan i våra köksskåp är begränsad och av den enkla (och tråkiga) anledningen köper jag aldrig på mig något av de fina fat jag suktar efter. Att göra en klocka av en tallrik som inte används, eller som kanske är helt udda och inte passar med någon annan, är ett fiffigt tips tycker jag! Vill man kan man såklart med porslinsfärg måla eller stämpla siffror, men den finast är det nog så enkelt som möjligt!

Marmorerade ljuslyktor

De marmorerade ljuslyktorna gjorde jag någon gång vid bloggens födelse i november 2016 och de är ett perfekt sätt att binda ihop udda glas och lyktor till något enhetligt! Marmoreringen görs med nagellack, som säkert även det går att fynda på loppis! Fråga på facebooks köp och sälj-grupper så kan du säkert till och med få lite gratis!

Virkad kaktus

Hur söta är inte dessa då? Som nåldyna, som prydnad eller stoppade med lavendel för att sprida härlig doft i rummet kanske! Eller ett finare alternativ till kaktusgurkan med gelehallon folk envisades med att ge bort på kalas? Görs självfallet med loppisköpta garner och sätts ner i krukor från samma ställe! Den bakre kaktusen kan jag dessutom garantera er att ni kommer klara av att göra, det är inte så svårt som det kanske ser ut!


Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Mer av oss hittar du på Facebook, Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

[dot_recommends]

6 Comments

 1. Svara

  Alicia

  8 februari, 2017

  Alltså ääälskar kaktusarna! Började virka på en egen på frihand i höstas och det blev pannkaka, men jag ska kolla upp detta mönster! Tack för att dina otroligt fantasifulla förslag på tematolkningar också! Att använda sig av något en tänkt ge till loppis eller måla av ett loppisfynd är ju jättekul sätt att göra det på 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 februari, 2017

   Jag har faktiskt inte kollat mönstret än men antar bara att den bakre är en sammansättning av flera ”bollar”, och har man väl gjort sin första boll går det snabbt efteråt 🙂
   Jag försökte tänka lite på ekonomin både för mig och för andra som kanske inte har överflöd, för även om loppis (oftast) är billigt vill vi ju såklart att Monthly Makers inte ska grunda sig på konsumtion 🙂 Tyvärr verkar fantasin inte riktigt ha räckt till mig själv, haha!! Fortfarande ingen aning om vad jag ska knåpa ihop

 2. Svara

  Äntligen Vilse

  8 februari, 2017

  Men alltså. De där virkade kaktusarna är ju så för mig. haha 🙂

 3. Svara

  Wilda

  12 februari, 2017

  Åh den där klockan vore ju något! Så häftig!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS