För vem? Om näsplastik och Instafame

9 februari, 2017 5 Comments

Hej vänner! Hoppas allt är bra med er! Min höft har kommit igång igen men jag stapplar fortfarande fram på samma vis som tidigare, för till Skåne har vintern kommit de senaste dagarna! Konstant har det singlat ner stora, tunga flingor ända sen i tisdags och Selma har fått skaffa sig snow proof päls med kortare hår på benen och under magen. Hon blir en snöboll annars efter bara några steg i drivorna. Hon är så söt.

Vet ni vad? Jag pratade med min syster häromdagen och hon undrade om det inte fanns fler bilder från min lördag med Beatrice i Botaniska trädgården för ett par veckor sen och om jag inte i så fall skulle visa dem på bloggen.
Egentligen hade jag nog tänkt hålla mig där, vid det förra inlägget och dess fyra bilder, men jag hade tidigare under dagen funderat på om jag kanske skulle visa lite mer bilder på mig själv här inne. Så, jag kopplade in min externa hårddisk, klickade in i mappen och öppnade resterande bilder från den där lördagen. Och. Sen. Skakade. Jag. På. Huvudet. Ingen av bilderna gick att använda. Inte en endaste.

Kvällen innan hade jag fastnat på ett Instagramkonto tillhörande en tjej som utför skönhetsbehandlingar. Hon erbjuder allt från vanliga ansiktsbehandlingar till rumpförstoring och själv har hon troligen lagt sig under både knivar och nålar fler gånger än jag vill gissa. Hon är slående vacker. På teve gick Våra omgjorda kroppar och två selfiebesatta systrar skulle synka sin näsplastik till samma dag. I mitt huvud hade jag redan bestämt mig – jag måste operera näsan. Mindre. Smalare.

På bild efter bild av mig själv bland kaktusar och palmer från dagen i Botan kunde jag bara se näsan, den stora, orimligt breda näsan, och jag tänkte att det här måste ske nu, jag måste boka en tid. Jag måste fixa det här. Kan man photoshoppa så länge?  Hur?

I ett par dagar har jag fått nypa mig i skinnet för att inte ta mig in på Instagramkontot med skönhetsbehandlingarna, och jag har likt ett mantra påmint mig själv om att jag aldrig någonsin tidigare stört mig på min näsa, det är inget fel på den – tvärt om.

Idag släppte oron kring min inte alls speciellt breda näsa.
Jag ställde mig frågan ”för vem?”. För vems skull, skulle jag ändra på min näsa? Kanske för Instagramlikes och perfekta selfies, men inte för min egen i alla fall.

Som tur var skrapade jag ihop mitt förnuft väldigt snabbt, långt innan min näsa blivit ett riktigt komplex och långt innan jag grävde ner mig för djupt men jag vill bara dela med mig till er. Bara påminna om hur lätt det är att hitta fel på sig själv när man spenderar så många timmar på sociala medier och jämför sig med andra.
Det är så himla sjukt.
Så, när du ser något på internet, något som alla har, som du måste ha – ett kuddfodral, ett klädesplagg, en inbokad resa till Bali eller kanske en ny näsa. Ställ dig frågan ”för vem?” och fundera en vända till. Okej?♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack! 

7

5 Comments

 1. Svara

  kajsagoransson

  9 februari, 2017

  helt rätt tänkt, så många gånger som man fallit in i de tankarna. hua!
  och som så många andra säger, TÄNK så tråkigt om alla såg likadana ut, med smala näsor, stora läppar, tydliga kindben, stora ögon..:) det skulle inte finnas någon karaktär kvar alls i människors utseende. embracea skiten ur i att du har ett vackert och unikt utseende!

 2. Svara

  Nasti Samoyed

  9 februari, 2017

  Oj, så förvånad jag blev! Varför skulle du behöva göra om din näsa? 😮 Inte tusan för alla andras skull iallafall! Så bra där av det sunda förnuftet att rycka ihop sig! 😀

  Bra inlägg i övrigt! Men ser gärna fler bilder där från växthuset! Med eller utan dig, tror ju dock inte att din näsa kommer störa någon bild! 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   11 februari, 2017

   Det är väl lite det som är grejen, jag vet ju också innerst inne att jag aldrig behövt ändra på något. Jag ska se om jag kan få fram några bilder till! Tack!

 3. Svara

  Finurliga fröken

  10 februari, 2017

  Vilken tur att du kunde vända dom tankarna. Du behöver ju inte operera någonting. Väldigt vacker precis som du är. Men de är lätt att hamna där. Jag vill ändra hela mitt utseende och kropp minst 10 gånger om dagen. Men de kommer jag ju inte bli lyckligare av. Kram

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   11 februari, 2017

   Jo men precis, såna tankar kommer ju konstant och det är så himla sorgligt. Kram!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: