Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_about has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-about.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_big_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-big-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-banner.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_full_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-full-banner.php on line 15 DIY – Stänkmålad skål i lera – Emilia Westerstrom DIY – Stänkmålad skål i lera – Emilia Westerstrom

Det är lördag och jag är ledig! Jag ska alldeles strax sticka iväg och botanisera bland loppisborden på arenan, men först tänkte jag att vi skulle ta en titt på ett litet DIY-projekt jag tipsat om både HÄR och HÄR, och slutligen nu även knåpat ihop själv! Det handlar alltså om ett litet stänkmålat fat som i orginalinlägget är tänkt att agera smyckesförvaring. Jag använder inte så mycket smycken, äger inte jättemycket smycken och har inget behov av ett smyckesfat, så istället gjorde jag en liten skål som kan funka till det mesta!

Jag använde mig av restbitar av Fimolera som blivit över sen ett totalt misslyckat pyssel jag gjorde för någon vecka sedan, och målade allting vitt efteråt för att slippa köpa nytt. Att göra en skål i lera är världens enklaste (det också…), såhär:

1. Värm upp din lera ordentligt! Vissa delar av min lera var väldigt hård men några minuters knådande under hårfönen gjorde den snabbt mer lättarbetad!
2. Kavla ut leran, ganska tunt.
3. Använd en assiett eller liknande som mall och skär ut en cirkel av din utkavlade lera
4. Vänd en liten, ugnsfast skål upp och ner och lägg sedan leran över skålen, jämna till med händerna. Kör in skålen och leran i ugnen på 100 grader i ungefär 25 minuer. Låt svalna.
5. Måla hela skålen i valfri färg om du behöver, gå annars rakt på skvättandet! Jag sänkte ner lerskålen i vasken, blandade lite vatten i en svart akrylfärg och stänkte loss! Lacka med genomskinligt lack. Klar!

stänkmålad skål

Min tanke var först att lägga bladguld på kanten men snålheten satte in efter att jag betalat in momsen för period fyra och blivit något fattigare på kuppen. Om jag kommer behålla den mentaliteten på loppisen idag får vi väl se, men i skålens fall är jag nöjd trots allt!

Ha en superlördag nu vänner, så hörs vi, okej?♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack! 

[dot_recommends]

 

11 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  11 februari, 2017

  Superfin verkligen!

 2. Svara

  fredrikapavinden

  11 februari, 2017

  Men wow! Så easypeasy och så himla snyggt!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   13 februari, 2017

   Eller hur!! Enkelt är det bästa!

 3. Svara

  Wilda

  12 februari, 2017

  Åh så himla fint! Inspirerande!

 4. Svara

  Ellen Lindberg

  12 februari, 2017

  Så himla fin när den är ”nerstänkt”, wow! Och en sådan skål passar ju till så himla mycket. Heja dig!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   13 februari, 2017

   Nog en av de första trenderna jag hakar på så medvetet, haha, men gud ja, jag är helt nerkärad i allt stänkmålat!

 5. Svara

  Alma

  12 februari, 2017

  Gud så fin!! Så bra tips!

 6. Svara

  Emelie

  13 februari, 2017

  Otroligt snyggt!!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS