Inredning on a budget – loppis och DIY.

18 februari, 2017 9 Comments

Hej! Härligt med helg va? Jag somnade medvetet om trots att jag vaknat i tid idag. Början på en ny bok och nattliga bestyr på nedanvåningen av familjens andra människa höll mig vaken länge igår och någon tid att passa har jag inte förrän i eftermiddag. Att sova länge är ju faktiskt fantastiskt skönt, såvida intentionen är sådan.

Här fortsätter lägenheten växa fram till ett hem, sakta men säkert. Jag tror att det med bloggar och sociala medier bildats en form av oskriven regel gällande hur snabbt ett hem ska inredas. Helst ska en flytta in på tisdagen och kunna visa ljusa, fräscha, stylade inredningsbilder av ett komplett hem redan på torsdagen.
Jag kände också så till en början, en slags stress över att vi faktiskt bott i lägenheten flera veckor och ännu inte fått i ordning stilleben i alla fönster, men vi har pratat om det, Simon och jag, och jag har insett hur märkligt det är.
Varför hetsköpa massproduceringar så snabbt som möjligt för att tillfredsställa andra på sociala medier, när det är vi, och inte ni som ska leva här? Nej, i en och en halv månad har vi bott i lägenheten och ännu har vi inte planer för alla skrymslen och hörn. Ännu har vi en skämshörna där saker som inte fått en plats står staplade bland tidskriftssamlare och ihopvikta kartonger. Det är nämligen inte bara svårt att inreda en lägenhet helt från start, det är dyrt också.

Inred med loppis

Mina visitkort skiftar i guld och får ligga framme som en påminnelse om vad jag egentligen ska jobba med vid skrivbordet.

I det rum som kallas hall på ovanvåningen finns grunden till vårt kontor- och ritrum. Ett långt skrivbord vilande på vita hurtsar är uppställt sedan ett par veckor tillbaka och i veckan började vi piffa lite – för nästan inga pengar alls!

Längs med skrivbordet vill vi ha en tavelvägg. Något inspirerande att titta på i små pauser i arbetandet. Ramarna hade jag sen tidigare och de fungerar hur bra som helst, trots att en saknar glas och en annan fått sättas ihop med häftpistol på baksidan. Av fem motiv har en kostat pengar – den stora bilden med tatueraren och Simons favoritryggtavlan köpte Simon till studion men trots att jag varit anti tatueringsmotiv i hemmet tyckte jag om denna bilden så mycket att den fick tillåtelse att flytta in.

Övriga bilder då? Överst från vänster är ett analogt foto jag tagit och framkallat i mörkerrummet på en fotolektion i gymnasiet. Det är en liten tant i en allé med en tung Icakasse. Jag minns inte vad uppgiften var men bilden blev fin och framkallningen känns mjuk och trots de hårda kontrasterna.

Bredvid sitter ett nytt linoleumtryck. Det påminner mycket om mitt första men detta har fantasiblommor och jag är mycket mer nöjd. Det andra lilla fotot är taget från en bok som gått isönder och till sist ett papper jag marmorerat och skvätt flytande akryl på. Tydligen snöade jag in fullständigt på det där med stänkmålat.

tavelvägg

Vill ni få en närmare titt eller en beskrivning på linoleumtrycket eller marmoreringen? Berätta gärna!

På bordet står en bricka Simon köpte förra helgen på loppis för en tjuga. Att samla burkar och småplock på fat och brickor ger ett mycket mer städat intryck i jämförelse med att ställa allt i ett hörn. Den vita krukan med Promarkers fick jag av mina föräldrar från Ikea för säkert fem år sedan och bredvid står en diskad konservburk från vita bönor. Senare vill jag nog byta ut dem mot gamla terrakottakrukor men sålänge går det bra, det måste inte gå så snabbt!

Ramen med glas på båda sidor fanns på Emmaus för femton kronor. Jag köpte två! Motivet är ett klistermärke som kommit med som bonus från en t-shirtbeställning och trots att även det förestället tatueringar tycker jag att det gör sig fint där det står.

Inredning på skrivbordet

Gamla färgfläckiga pensar är himla fint tycker jag. Några av dem fick jag i julklapp i början av tvåtusentalet och går nog knappt att använda, men de får stanna kvar som en fin detalj.

Annars då? Snart sticker jag iväg till jobbet för några småtatueringar på en stammis och efteråt vankas fest! En vän till mig har nyligen flyttat till Lund och vill fira sin inflyttning, det blir spännande att se om de tänker likadant som vi eller om de lyckats få ordning på torpet redan nu, haha!

Vi hörs nästa vecka, då är det dags för mig att visa mitt bidrag till månadens Monthly Makers! Spännande?

Vill ni se mer av vår lägenhet och planerna med den?

Här är en moodboard med inspiration

Här syns små delar av vårt vardagsrum!  

Här hittar ni ett annat loppisfynd i vår lägenhet

Här är en enkel, billig variant av taklampa 


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack! 

4

 

9 Comments

 1. Svara

  Nasti Samoyed

  18 februari, 2017

  Åh, men va peppigt inlägg! Ska snart flytta jag med, och visst känner man en viss stress/press över att allt ska blir klart så fort det bara går! Och här har jag inte ens alla möbler man kan behöva (saknar en soffa, köksbord, någon byrå osv)! Det kommer när det kommer. Spanar ju gärna på loppis nu för att hitta bra grejer, som inte kostar skjortan.
  Vilket bra tips med brickor! Ska komma ihåg det inför inredning i nästa lägenhet! 🙂

 2. Svara

  Beatrice

  18 februari, 2017

  Bra grej alltså! Vi har tänkt likadant den här gången. Förra flytten var ju hemifrån, så då behövde vi ju typ ALLT… så det blev mycket IKEA. Inte fy skam, men lite trist såhär i efterhand…. men nu har vi andra tankar och byter ut saker långsamt och skaffar nytt på helt andra vägar, och det är superkul!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   18 februari, 2017

   ikea har ju faktiskt superfina saker också! Jag gillar Ikea men inte det här att köpa för köpandets skull, man måste ju faktiskt inte ha varje millimeter uttänkt direkt

   • Svara

    Beatrice

    18 februari, 2017

    Ja, alltså, jag ÄLSKAR Ikea, men just i vårt fall blev det… bara Ikea. Och inget annat.. Och det blev så tråkigt! Mer Ikea än Ikea-katalogen typ, haha! Numera är det mer… oss, och det är skönt!

 3. Svara

  Christina

  19 februari, 2017

  Jag gillar tanken på att bo in sig först. Vi har bott i vår lägenhet i två år men ännu känner jag att den inte är helt hundra. Älskar dock att pyssla på och flytta om och fixa med små medel.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 februari, 2017

   Så tråkigt det skulle vara om allt skulle vara helt 100! Att pyssla hemma är så himla mysigt 🙂

 4. Svara

  Wilda

  19 februari, 2017

  Åh blev så himla inspirerad av den där tavlan med marmorering och stänk! Vill göra mer sånt till mina väggar. Enkla mönster som ger en härlig effekt. Tack för inspirationen! <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 februari, 2017

   Ja det gjorde sig bra att bryta av med något enkelt! kör på!! 🙂

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: