Om min märkliga morgon och min kärlek till Selma.

22 februari, 2017 5 Comments

Och så var det onsdag! Imorse vaknade jag av att Simon ropade från nedanvåningen. Han hade kokat kaffe och ägg och ställt iordning frukost med levande ljus på köksbordet men jag var för trött för att ens uppmärksamma och uppskatta den fina gesten. En trötthet så intensiv har jag inte känt på flera år, sen jag bodde i Malmö och pendlade i fyrtio minuter till mitt morgonpass som personlig assistent klockan 06.00. Ögonen rullade liksom bakåt och världen kändes overklig. Som när man var liten och ens föräldrar hade gäster och man fick vara upp länge men gjorde allt för att hålla sig vaken.

Efter två skivor bröd tackade jag för mig och kröp tillbaka under täcket. Inte förrän vid tolv kände jag mig som människa igen. Ivrigt ringde jag hem till mina föräldrar och tjöt ”finns det nåågon som fyller åår?”. Det fanns det inte. ”Prova igen imorgon” fick jag som svar och sen var det inte mer med det. Jag spillde kaffe i knät och fick ont i magen. Varför blir vissa dagar så?

Nu är jag hemma igen efter en kort arbetsdag med två superfina kunder och tröttheten börjar åter göra sig påmind. Det gör inget, den är mer välkommen nu, när jag ligger i soffan med Selma.

Selma med min systers nya kompis Minou.

Har ni hund?

Jag har länge varit ganska kluven i min syn på hunduppfödning – även om jag alltid älskat en mjuk liten hundmage och den ovillkorliga kärleken. Att avla fram ett utseende för människors fåfänga och att sälja ett liv för oss att göra vad vi vill med känns så absurt. Låta en tänkande, kännande individ bli dräktig för att sedan ta hennes valpar. Byta dem mot pengar. Samtidigt vet jag att hundar idag behöver människor som tar hand om dem och i ett kärleksfullt vårdande hem är hunden lika lycklig som ägaren.

För ett år sedan hade jag inte en tanke på att någonsin ha en lurvig liten varelse boende hos mig. Nu är hon så självklar. Varje dag tittar jag på henne och ler, vänder mig mot Simon och säger ”tänk att vi har en sån liten tjej”, och Simon håller med och så pratar vi om hur fin hon är och hur mycket vi tycker om henne.

Hon pratar när hon trivs. Ibland som en liten gris, ibland med små pipiga läten från halsen på nåt vis. Har jag en dålig dag tar jag med henne på en extra promenad bara för att se henne skutta i snön och springa snabbt i högt gräs. Inget gör mig gladare så snabbt. Om nätterna sover hon mellan oss med huvudet på en kudde och den lilla kroppen under täcket och så snarkar hon som på tecknad film, med ett rofyllt visslande på utandningen. Hon älskar morötter men spottar ut sallad och blir hon riktigt glad och ivrig ställer hon sig på bakbenen och ylar rakt ut.

Hon är så himla bra, Selma, och jag är så himla glad att hon flyttade till oss. Jag ville bara säga det. Skriva det. Den lilla lilla tjejen♥.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat är nedanför! Tack!

8

5 Comments

 1. Svara

  Christina

  22 februari, 2017

  Så härligt! Vi har nyss börjat leta valp också och hoppas hitta en till sommaren. Har fastnat för just den färgen som Selma är så förhoppningsvis blir det en lite dvärgschnauzerkompis här också snart.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   22 februari, 2017

   Åh seriöst? Verkligen gulligaste hundrasen! Så följsamma och smarta :)!

   • Svara

    Christina

    22 februari, 2017

    Ja, mina och sambons gemensamma vänner har en liten dvärgschnauzertjej så där genom fattade vi också tycke för rasen

 2. Svara

  Simone

  24 februari, 2017

  Det verkar så himla mysigt att ha en liten hund hemma. Min kille och jag funderar jämt och ständigt på om vi ska skaffa en, men vi är väl lite rädda för att bli låsta. Ingen av oss har vuxit upp med hund så det vore i så fall vår första.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 februari, 2017

   Åh ja det är supermysigt! Vi känner oss inte begränsade alls, hon hänger med på det mesta annars klarar hon några timmar ensam. Både jag och min sambo har dock egna företag och studion ligger 100 meter hemifrån så vi har andra möjligheter att vara med henne om dagarna än om vi skulle haft heltidsanställning någon annan stans. Men det mesta går att lösa :)!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: