Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Tips – Ta fina foton i fönstret! – Emilia Westerstrom Tips – Ta fina foton i fönstret! – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Hur är det med er? Jag hoppas som vanligt bra såklart!

Bloggveckan här har gått ganska trögt och kantats lite av en inspirationsbrist, en bloggtorka. Jag har aldrig lovat er ett visst antal inlägg eller en tidslinje på vilken de ska komma ut, ändå kickar prestationsångesten igång så fort idéerna börjar tryta. Jag vet inte ens om bloggtorkan märkts av från er sida, eller om den bara suttit i mitt huvud, men oavsett är den botad nu. Borta!

En liten hög av roliga grejer ligger redo i min hjärna och väntar på att få formuleras i text och bild, men först tänkte jag dela med mig av världens enklaste tips (jag älskar ju sådana)!

Fotografera i fönster

Bilderna till mitt DIY-inlägg om kameraremmen i läder togs i fönstret!

Ganska ofta är ”att ta bra bilder” synonymt med ”att vara en bra problemlösare” och för min del tar förberedelser inför en bloggbild gärna dubbelt så lång tid som själva fotograferandet och redigerandet. Att hitta bra ljus inomhus under årets mörkaste månader har länge varit den största utmaningen – tills jag knäckte den simpla nöten-  att fotografera i fönstret!

Med en gnutta dagsljus på ena sidan, och en reflexskärm på andra, utgör fönstret den perfekta ministudion

Vi är lyckligt lottade med djupa fönster som på ovanvåningen till och med går att sitta i med ett mått på säkert en halvmeter minst. Med en gnutta dagsljus på ena sidan, och en reflexskärm på andra, utgör fönstret den perfekta ministudion – vita väggar, vitt tak och vit fönsterkarm studsar ljuset åt alla håll och motivet blir mjukt och jämnt upplyst!

Ibland är enkelt bäst! Bilderna till min recension av Allt som blir kvar togs även dem i fönstret! Se till att undvika färgstick genom att omringa motivet med vitt.

Har man inte djupa, vita fönsterkarmar behöver man inte hänga läpp! Lösningen är ett litet bord, eller möjligen en träskiva uppstöttad med stolar, placerat som förlängning precis intill! Problemlösning!

Personligen tycker jag om ljusa, vita bilder men likadana bilder inlägg efter inlägg är i ärlighetens namn inte speciellt givande. Att lägga nya bakgrunder är busenkelt och kamouflerar även de tråkigaste av fönsterkarmar.

Saker att använda som bakgrund

Även gällande bakgrunder och backdrops är det fantasin som sätter gränserna, här är mina mest använda:

 • Papper. Svarta, vita och mönstrade! Tänk på att starka färger reflekteras och lämnar färgstick på dina motiv. Neutrala färger är enklast!
 • Skärbrädor i olika nyanser är min absoluta favorit. Håll utkik på loppis efter olika träslag och material, kanske kork?
 • Handdukar, gardiner, påslakan och kuddfodral – tyg ger fina strukturer och finns i enorma variationer.
 • Tavlor. Det kanske låter märkligt, men en återkommande bakgrund hos mig är en upp och nervänd canvastavla jag fått av min syster i julklapp, men ännu inte hittat den perfekta platsen åt här hemma. Motivet lyser igenom lite och färgen är perfekt greige. HÄR och HÄR och syns bakgrunden!

Bilderna på min stänkmålade skål togs i fönstret med ett papper i botten, två skärbrädor och ett kuddfodral!

Nu är jag nyfiken, hur brukar ni göra? Använder ni er av fönsterkarmen? Dela gärna med er av era bästa fotobakgrunder i kommentarerna ♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

[dot_recommends]

9 Comments

 1. Svara

  Finurliga fröken

  24 februari, 2017

  Tack snälla för fina tips! Du tar underbara bilder. Måste börja leta efter lite rekvisita tror jag. Kram och trevlig helg

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 februari, 2017

   Så snäll du är!! tack! Det mesta kan funka som rekvisita, bara testa! Ibland blir det kass, ibland bra!

 2. Svara

  Christina

  24 februari, 2017

  Beror på vad jag fotar, men ibland placerar jag nog det framför fönstret.

 3. Svara

  emma

  25 februari, 2017

  Älskar sånna här tips!

 4. Svara

  Beata Rydén

  26 februari, 2017

  Superbra tips ju!!! 😀 Har länge varit sugen på att använda lite mer olika bakgrunder (inte för att jag fotar den typen av bilder men det verkar så kul!) Vilken fin blogg du har <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 februari, 2017

   Du måste ju inte låsa dig vid en viss typ om du inte vill? Testa för skojs skull :)? Tack<3

 5. Svara

  fredrikapavinden

  26 februari, 2017

  Alltså så bra tips! Dock har jag så mycket grejer i mina fönster och smala fönsterbrädor vilket betyder att jag måste släpa fram bordet… Det känns lite jobbigt haha! Men jag kanske får skärpa till mig och testa detta inom en snar framtid för det ser ju så fint ut!

 6. Svara

  ouratilio

  27 februari, 2017

  Vi har så kassa och fula fönsterbrädor i vår lägenhet så det går liksom inte att använda dem till att fota med 🙁 Men jag har rätt många skrivbord och andra småbord i närheten som jag använder. Supertips i alla fall och så himla snygga bilder som vanligt!

 7. Svara

  discoveringtheplanet

  3 mars, 2017

  Vilka bra tips. Vi har ju med stora fönster, men trots det har vi dåligt med ljus in i lägenheten. Kanske dags att skaffa en reflexskärm. Din blogg har verkligen blivit superfin och du är faktiskt Februaris mest inspirerande bloggare på Discovering The Planet 🙂

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS