DIY – ansiktspeeling med socker och bikarbonat

28 februari, 2017 4 Comments

Hej gänget! Ni kanske undrar vad sjutton som hände, varför det idag är hela fyra dagar sedan ett nytt inlägg publicerades här inne? Egentligen hände ingenting alls mer än livet och jobbet och efter att ha haft ganska tomma arbetsveckor under årets första tid, trillar kunderna in snabbare än barren på den ängsliga julgranen som ligger slängd på innergården. Jag är glad såklart. Att jag löpande får in nya kunder är den främsta förutsättningen för att min vardag ska gå runt och att jobba med sitt intresse är en ynnest. Jag är så himla himla glad över att folk väljer att komma till just mig för att låta mig rita på och förändra deras utseende, det är så häftigt och så hedrande och på senaste tiden även alldeles för smärtsamt för mina händer.

Bilderna till detta inlägget togs för flera dagar sedan men efter tre kunder på en dag har mina händer, när jag kommit hem, varit så stela och ömma att jag inte lyckats skrapa ihop rörelser nog för ett helt blogginlägg. Jag har en tid på vårdcentralen i slutet av veckan, antagligen har jag en överansträngning eller inflammation till följd av mina statiska rörelser på jobbet men tills jag vet hur jag botar det ska jag försöka låta händerna vila så gott det går.

En roligare grej är Selmas sjuårsdag som infaller idag, på självaste semledagen! Vi skulle göra något extra smarrigt hade vi tänkt, men Selma, som lyckats dra på sig lite extra hull under vintern, löste det hela själv igår genom att lirka sig in i köksskåpet och personligen förse sig med både ett och två tuggben. På kvällen gick vi till hundrastgården för att motionera lite extra men Selma stod still och jag blev kissad på av världens största tosa. Hur som helst, grattis till min fina Selma ♥

DIY peeling grönt te

Dagens inlägg tänkte jag skulle handla om hudvård och en hemmaknåpad scrub!

Under vinterhalvåret blir min hy alltid extra ledsen. Mesta delen av året har jag problem med pormaskar och finnar men under vintern är mitt största bekymmer torrheten. Min näsa täcks av sprickor och huden stramar, fnasar och flagnar. Att tillsätta fukt och feta ansiktskrämer blir en mer slavisk rutin än tandborstning men för att fukten ska ha en chans att tränga ner krävs det exfoliering. Alltså borttagning av de döda hudcellerna.

Tidigare har jag peelat med allt från skrubbvantar till Niveas mildaste men inte lyckats hitta något lagom kornigt utan parfym, alkohol eller andra uttorkande ingredienser. Så, vad gör man? En egen peelande, återfuktande socker- kokosolja- och bikarbonatsscrub med grönt te såklart! Medan sockret skrubbar och kokosoljan smörjer verkar bikarbonatet både rengörande och exfolierande. Grönt te är fyllt av antioxidanter och verkar i sin drickbara form både vårdande och läkande. Jag misstänker att effekten är mycket mindre som torrvara, men adderade en mortlad det, om inte annat så för doftens skull!

Diy peeling bikarbonat

Ansiktsscrub med socker och bikarbonat – det här behöver du:

1 dl kokosolja
1/2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 msk grönt te

Gör såhär:

Mortla teet till ett mer finkornigt pulver. Blanda alla ingredienser noga.

Använd genom att fukta ansiktet med vatten, ta en liten del scrub i händerna, värm upp oljan lite mellan handflatorna och massera in i ansiktet försiktigt med mjuka, runda rörselser under ett par minuter. Skölj av med ljummet vatten. Känns peelingen för hård och vass? Öka delen kokosolja eller minska sockret till nästa gång.

Redan efter ett par användningar har jag sett skillnad och jag tänker absolut fortsätta utforska vad skafferiet kan ge min hy. Jag har hört om banan, avocado och kaffe men ni kanske har några bättre tips på ansiktsvård att göra själv?

Nu ska jag alldeles strax iväg och kanske kommer jag hem med en födelsedagspresent till Selma, vi får se! Vad ska ni göra idag? Blir det någon semla kanske? ♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

5

4 Comments

 1. Svara

  Ethel

  28 februari, 2017

  Jag har ibland ansiktsmask med enbart flytande honung. Jag smörjer alltså in mig med klibbig honung och låter det vara en stund. Efter ungefär 20 min sköljer jag bort det. Hittills har jag alltid gjort denna i samband med dusch + hårtvätt, för ja honungen far ju överallt 🙂 Men den tycker jag om!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 mars, 2017

   Just det! Det har jag nog också hört om.. hur fungerar det för dig? märker du någon effekt?

 2. Svara

  Ellen Lindberg

  1 mars, 2017

  Åh, det här måste jag testa! Jag står vid badrumsspegeln varje morgon numera och känner ”vad händer??” 🙁 Vintern har verkligen gjort sitt på hyn den här säsongen.

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS