Att skapa för skapandets skull.

4 mars, 2017 12 Comments

För några veckor sedan frågade jag er om ni skulle tyckt att något speciellt material vore roligt att se pyssel av, och om ni ville ha mer DIY’s här på bloggen. Ni var inte jättemånga, men av er som tog sig tiden var alla eniga. Ni ville ha mer pyssel och redan efter den andra eller tredje jakande kommentaren började jag reka i mina materiallådor. Leta efter pappersark och tygbitar och pärlor och lim. Saker som blivit över. Jag började fundera och leta inspiration. Enkla, snabba saker som fort kunde komma knåpas ihop och läggas upp på bloggen samlades en efter en i olika mappar på Pinterest och i min högsta hastighet spann hjärnan på för fler och fler idéer. Girlanger, prydnadssaker, papperspyssel och easy quick kids crafts samlades på hög innan jag sansade mig och tänkte efter.

Det här är inte jag.

Jag tycker att allt skapande är bra skapande och jag ser inte på något vis ner på de som producerar quick crafts på löpande band för andras inspiration – det är bara ett annat sätt att jobba, ett bra sätt, men ett sätt jag inte vill jobba på. Och, även om jag självklart till stor del bloggar för er skull, är min blogg min och kan jag inte stå för vad jag publicerar, varför ska jag då visa det?

Just nu har jag hamnat i någon form av svacka. Ni kanske har märkt det. Inte i pysslandet denna gången, inte alls – jag har flera saker på lager här hemma som bara väntar på att få visas upp, men när jag tar bilderna och skriver texterna blir det inte bra. Det blir utfrätt och tråkigt och texterna slängs ihop i ett nafs för att så snabbt som möjligt kunna posta till er, för er skull. För att ni ska tycka att jag är produktiv och intressant och för att ni inte ska lämna mig snabbare än ni hittade hit. Jag har flera utkast för er skull, men inget för min egen.

Mina dagar kantas av en beslutsångest i om jag ska massproducera papperspyssel och blogginlägg för att hela tiden ha något nytt i flödet på Bloglovin’. För att få följare, för att inte bara göra er nöjda utan imponerade, mättade nästan. Jag går från att tänka att det får duga till att vilja rensa upp och bara lämna kvar de allra bästa guldkornen. Kvalitet framför kvantitet.

Idag har bloggen funnits i fyra månader och den utvecklas fortfarande till det jag vill att den ska bli. Jag fortsätter fundera på hur jag vill att den ska se ut varje dag, det är en process. En lång sådan. Kanske landar jag i att good enough räcker, kanske kommer det i framtiden publiceras fyra smashing inlägg i månaden, och inte mer, men oavsett var det hela slutar måste det vara för min skull.

Jag är självklart superglad att ni tar er tiden att svara på mina funderingar angående bloggen om jag har några. Det hjälper mig att sortera mina tankar och beslut. Att ni då och då får berätta vad ni tycker mer eller mindre om här inne är en bra sak, det är mitt slaviskt rättande efter svaren som är det dåliga. Att skapa för skapandets skull är inte för mig. Att skapa saker för bloggens skull är inte för mig. Det jag skapar får hamna på bloggen och inte tvärt om.

Jag ville bara dela med mig. Ha en fin dag ♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nednaför! Tack!

11

12 Comments

 1. Svara

  ouratilio

  4 mars, 2017

  Helt rätt, Emilia! Det här, kärnan i vad en gör och varför, är ju det vi alla måste återkomma till gång på gång. Jag tror att jag skrev att jag vill se mer av allt du gör pga älskar dina inlägg men för mig spelar det ingen roll om det är tre inlägg i veckan eller ännu mer sällan än så. Följarna kommer och stannar för att de/vi märker att du gillar det du gör och lägger ner tid på att göra det så bra som du vill och behöver. Inte för att det alltid finns något nytt att klicka på. Jag skapade också på det sättet förut, gjorde traditionsenliga pyssel bara för att. Nu gör jag uteslutande sånt jag vill ha hemma hos mig själv och blir någon annan inspirerad nog att testa samma sak är den bara en bonus!

 2. Svara

  Nasti Samoyed

  4 mars, 2017

  Äsh då! Gör inte saker för vår skull! Vi har väl hittat hit av en anledning, och att bli omkullkastad med massor av snabbt pyssel och skapande är väl inge kul det heller! Jag visste inte att din blogg är så ny, men gillar hur det är nu.
  Är så glad att det här med slow bloggin hittar till allt fler, så man faktiskt orkar läsa alla inlägg och inte bara skumma igenom.
  Så kom ihåg att det är din blogg! Även om du vill ha följare så kom ihåg att dom som lämnar lika fort som dom kom är såna som inte är så intresserad. Då är väl pinterest superbra, för där kan man hitta allt pyssel!
  Här följer jag dig, för jag gillar dina inlägg och i den takt det kommer. Kommer det 3/veckan – fine, kommer det 1/två veckor – fine. Du har ett liv du också! Med svackor och toppar som alla andra. 🙂

  Så gör det som du känner att du kan stå för, både pyssel, text och bilder! Det andra är inte så viktigt. 🙂

 3. Svara

  Mikaela

  4 mars, 2017

  Håller med ovanstående! Jag kan känna lite likadant ibland, att jag måste skapa något för att ha något att lägga upp. Ibland funkar det som en spark i baken att faktiskt göra något, jag vill ju skapa mer egentligen, behöver bara en liten spark ibland. Men ibland blir det bara en ångest att ha något att lägga upp, och det är ju sämst.

 4. Svara

  Ulrica

  5 mars, 2017

  Åh, vad jag känner som du.. producera för att inte bli bortglömd. Jag får lite panik också då jag städade efter Åre-resan för att bloggen mera som ”jag” och tog bort alla ytliga inlägg om shopping, outfits och liknande, men då försvann 75% av alla mina läsare och nu känns det som att jag får börja om från början och försöka locka nya läsare och det är lite tungt i sinnet, men jag ger inte upp min dröm om att min blogg ska inspirera någon grupp av läsare, för nu börjar den kännas så som JAG vill ha den.
  Kör på som DU vill, Emilia.. din blogg är väldigt härlig och väldigt inspirerande!!
  Kram Ulrica

 5. Svara

  Christina

  5 mars, 2017

  Jamen ja! När jag skapade min blogg för över tre år sen så tog jag det beslutet att inte låta bloggen ge mig ångest. Jag bloggar när jag vill och känner för det helt enkelt, när det finns något jag vill dela med mig av. Fortsätt du i den takt som känns bäst för dig, jag händer kvar här oavsett om det kommer fler inlägg i veckan eller bara något i månaden.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   6 mars, 2017

   Smart! Så bra att du kom på det direkt! Ger bloggen en ångest är det något som är väldigt fel såklart, att tvinga sig själv till ångest är en väldigt märklig sak.. Tack för din kommentar, känns skönt <3

 6. Svara

  Elin

  5 mars, 2017

  Fortsätt vara ärlig mot dig själv! Det är det viktigaste. Det är så fint att få följa dig i din vardag och det måste få vara på dina villkor!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   6 mars, 2017

   Tack! Så fin du är!!

 7. Svara

  Katarina Hörnberg

  6 mars, 2017

  Åh vilket fint inlägg! Jag kan känna precis som du! Har haft min blogg 2 1/2 år… och bara kört på! Det känns roligt när man gör oplanerade saker till bloggen…men inte när det känns kravfyllt, då försvinner kreativiteten. Det är härligt att hitta såna fina bloggar som din! Var stolt över det du gör! Kram Katarina

 8. Svara

  Jeanette

  7 mars, 2017

  Känner så jag igen mig! ”Jag har flera utkast för er skull, men inget för min egen.”
  Det där är en fin linje som man balanserar på. Jag har många sånna inlägg som ligger i utkasten men som inte känns rätt i magen…

 9. Svara

  Ellen Lindberg

  9 mars, 2017

  Så himla kloka ord! Fina du. Förstår exakt känslan av detta, att skapa för att visa eller visa det en skapar. Så viktigt att komma till insikt i de tankarna. För, även om det såklart är nice att se nya inlägg ofta och hela den grejen så ÄR det ju alltid bättre med kvalité före kvantitet om en gör detta för att en gillar det. Kram!

 10. Svara

  Carolina/Doredoris

  16 mars, 2017

  Åh vilket bra inlägg, helt spot on! För mig går bloggandet verkligen upp och ner. Jag har bestämt mig för att det får vara så. Hellre kvalitet än kvantitet om du frågar mig men alla är ju olika och får också göra olika. Det som passar en själv helt enkelt. Man har så många måsten i allt annat, så varför inte ha bloggen som en plats där man bestämmer helt själv? Gör man det från hjärtat känns det tror jag! Kram och keep on the good work!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: