Monthly Makers Geometri – Vävd väggbonad

21 mars, 2017 21 Comments

Hej gänget! Hur är det med er?
Här är det bra, och trots att jag möttes av snö när Stockholmståget åter rullade in i Lund i söndags känner jag ett visst hopp om värmen! Gårdagen var vårens första dag och det spelar inte så stor roll egentligen om den var speciellt vårig, heter det vår, så är det vår!

Har ni laddat inför släppet av mitt bidrag till månadens tema? I så fall kan ni slappna av nu, för här är det!
Länge tänkte jag att jag med olika plastbehållare, kartonger och betong skulle skapa kantiga, geometriska bokstöd, tills jag plötsligt insåg att jag faktiskt har noll behov av ett bokstöd då vi inte ens äger en bokhylla, och dessutom ville jag vara liite mindre genomskinlig än så. Jag tänkte om, och landade bland knytsnöre och varptråd – en väggbonad stod på schemat!

Inspirerad och peppad började jag en kväll förra veckan hamra på en hemmasnickrad vävram storlek större. Lika naiv som jag alltid är i mitt skapande såg jag inga hinder – ju större desto bättre, tänkte jag. Hur svårt kan det egentligen vara?

Ganska svårt, visade det sig.

Väggbonad av Emiliawesterstrom.se

Till en början flöt det på bra, jag hittade snabbt ett effektivt arbetssätt, och jag hann göra både tofsar, flätor och en något lutande romb innan jag insåg att jag vävt för hårt, och att väven därför blev smalare och smalare. Jag drog upp, började om, och gjorde precis samma fel en gång till.

Vid detta skede hade jag tyvärr inte längre varken tiden eller tålamodet på min sida och valde därför att ganska snart avsluta väven, istället för att fortsätta och göra den så stor som jag först tänkt.

I ett försök att få kanterna jämnare började jag virka någon slags ram runt, på den bit som blivit lutad – något som faktiskt räddat mig förr. Men, inte heller det blev speciellt bra och jag fick åter igen dra upp! Räddningen blev ännu ett gäng tofsar längs långsidorna och när de var på plats och väven monterats på en torkad gren blev det hela annorlunda, och faktiskt ganska bra! Eller vad tycker ni?

För att vara mitt första försök till både väv och väggbonad är jag nöjd, det tillåter jag mig själv! Om den kommer upp på väggen som planerat, det är en annan fråga!

Wallhanging / Väggbonad av Emiliawesterstrom.se

Nu ser jag fram emot att se era tolkningar av tema Geometri, ett brett, men ändå ganska klurigt tema!


Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I mars är temat Geometri och Fredrika är värd. Kommentera hennes inlägg  med en länk till ditt bidrag senast den 28/3 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!
Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

21 Comments

 1. Svara

  Anna María

  21 mars, 2017

  Så snygg Emilia! Gillar att den inte är helt perfekt rak. Sjukt snygg med tofsarna! Jag älskar den!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 mars, 2017

   Så fin du är! Tack!

 2. Svara

  Beatrice

  21 mars, 2017

  Jag ÄLSKAR den! Den må passa dåligt hemma hos oss, men det går inte att förneka att den är otroligt vacker. Plus att jag älskar er nya väggfärg och hur monsteran ploppar fram mot den <3 Gillar faktiskt allt med de här bilderna.

 3. Svara

  Alicia

  21 mars, 2017

  Alltså så obegripligt grym du är! Fasen om det inte är månadens höjdpunkt att kolla in hos dig den 21:a – blir alltid så imponerad och inspirerad! Detta är sjuukt snyggt och jag älskar att du bjuder på berättelsen om att det inte alls blev som du tänkt, för hade du inte sagt det hade jag inte fattat det. Så jäkla läckert och mitt behov av att utveckla det här med vävning sköt dubbelt i höjd!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 mars, 2017

   Ah stop it!! SÅ himla skönt på nåt sätt att du gillar det även efter min berättelse om hur det inte alls gick så bra, haha! Det finns massor av olika sätt att väva på, hittar jag bara ett knep för att inte dra åt för hårt kommer jag nog fortsätta, det var kul :)!

 4. Svara

  Wilda

  21 mars, 2017

  Den här kan du sälja dyrt ju! SÅ snygg att jag bara gapar! Och att använda grenen sådär till gjorde ju verkligen pricken över i:et! Jag är liksom Alicia glad att du berättar bakgrunden för annars skulle jag få sån sjuk prestationsångest av detta eftersom det för mig är helt perfekt ju.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 mars, 2017

   Haha vägen hit var inte alls perfekt, men är glad att ni tycker om den! Tack❤️

 5. Svara

  johanna

  22 mars, 2017

  har sagt det förut och säger det igen, tycker att det blev så sjukt fin! Älskar också att du monterade den på drivved. och KLART den ska upp på väggen!

 6. Svara

  Julia

  23 mars, 2017

  Alltså det blev ju huuur snyggt som helst! Är du helt 100 det är första gången du fixat en väggbonad

 7. Svara

  Christina

  23 mars, 2017

  Vilken häftig kreation! 🙂 Kan tänka mig att det är lite pilligt i början innan man fattar hur det ska göras. Å så snygg den blev mot er mörkblåa vägg.

 8. Svara

  Katarina

  24 mars, 2017

  Känner igen frustrationen när det inte blir som man vill. En rolig sak med Monthly Makers tycker jag är just tidspressen, vet inte hur du är men själv hade jag nog kunnat lagt undan ett projekt en kort eller lång stund om jag inte blivit nöjd efter några gånger. Nu hittade du andra sätt att gå vidare på och jag håller med övriga om att slutresultatet blev häftigt. Och drivveden är verkligen det där lilla extra.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   24 mars, 2017

   Jag håller med dig, absolut! Detta är ett praktexempel på något jag troligen inte gjort färdigt annars, men som slutade väldigt bra! Tack!

 9. Svara

  Mikaela

  24 mars, 2017

  Men hallå va? Klart den ska upp på väggen! Så jäkla fin! Skicka den till mig annars 😉 nä men på riktigt den är hur fin som helst med tofsarna och älskar att den hänger på en gren, blir så mycket mer levande!

 10. Svara

  Stina | Stinas tillvaro

  29 mars, 2017

  Sjuhukt snygg tycker jag, riktigt pinterestvänliga bilder dessutom, dina hårda/mörka tatueringar mot den vita fluffiga bonaden gör ju hela bildens Pinterest-potential on fleek 😉

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   29 mars, 2017

   Haha åh tack! Ultimata komplimangen!!

 11. Svara

  raniamaria

  2 april, 2017

  Meeeeeen hur fin som helst?! säg till när du gör dem på beställning 😉

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   2 april, 2017

   Haha! Det går bra att beställa!!

   • Svara

    raniamaria

    3 april, 2017

    Åh gör det?! Hurra! Har alltid tänkt att jag ska lära mig väva och göra sånt där själv men Varför när du är så duktig – vad tar du för en skapelse liknande den du gjorde? Hur bred och lång är den? 🙂

 12. Svara

  Jessica

  4 april, 2017

  Den är ju helt FANTASTISK!!! Älskar att den är helvit men har så tydliga former ändå! Och den ruffa grenen till. Helt perfekt!

 13. Svara

  Julia

  11 april, 2017

  Haha kul ändå att du berättade om bokstöden som inte behövdes 😉 Kanske bara bra för tyckte din bonad blev superfin! Ser väldigt avancerad ut dessutom och tänkte inte på att den skulle vara sned.

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: