Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_about has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-about.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_big_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-big-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-banner.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_full_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-full-banner.php on line 15 The Influencer Convention på Grand hotel Saltsjöbaden – Emilia Westerstrom The Influencer Convention på Grand hotel Saltsjöbaden – Emilia Westerstrom

Hej gänget! Hur är det med er?
En ny vecka ligger framför fötterna och bakom mig finns i alla fall två dagar jag gärna berättar mer om. För, under två dagar ockuperade en hel drös bloggare, YouTubers och Instagrammare Grand Hotel Saltsjöbaden för att prata innehåll, sälj och strategi och njuta av varandras sällskap likväl som fantastisk vegetarisk och vegansk mat.

Det var alltså Influencers Of Swedens konferens The Influencer Convention som ägde rum med projektledare Alejandra, VD och grundare Linda samt Sara och Clara i spetsen!

Saltsjöbaden Grand hotell

All mat som serverades var vegetarisk och lunchen vegansk. Och så gott sen!

TICSE

Elin på Teknifik, Annie på Vegokäk och en av tre föreläsare från #TjejerKodar

Att vara bloggare, YouTuber eller Instagrammare handlar nämligen inte längre bara om att ”blogga lite”, ”prata lite med en kamera” eller att fota sin frukost, nej, det händer grejer nu. Företag vill synas på sociala medier, reklam vill göras med förtroendeingivande personligheter när papperstidningarna försvinner är det vi som finns kvar. Vi med och i digitala, personliga mediahus. Under The Influencer Convention fullmatades vi med tips om allt ifrån hur vi blir dem som företagen vill ha, till hur vi undervisar företagen i vad som faktiskt gäller. Vi pratade videoredigering, produktivitetsmetoder, succéhistorier och hårt slit och resultatet blev precis så fantastiskt som jag förväntat mig.

Linda, alla Influencers mamma som kämpar stenhårt bakom kulisserna, fyllde 37 och firades med skönsång och crème brûlée

Nätverk och communitys

Fredagens inledande föreläsningar hölls av Clara, Elin, Felicia, Jocke och Martin och gemensamt för dem alla var en uppmaning till deltagande i nätverk och communitys och jag kan bara hålla med. Redan under de första minuterna av TIC märktes effekterna av att tillhöra en gemenskap. Folk var generösa, såg varandra som kollegor i stället för konkurrenter och hjälte varandra med allt de kunde ge. Resultatet är så givet och så självklart och varje andetag som togs i lokalerna var fyllt av inspiration och pepp.

Under dagen gick även Helena och Maria upp på scen, några som verkligen visste vad de pratade om när de nämnde communitys. De är nämligen båda delar av ett, och under helgen lanserades The Sustainable Society som Maria dragit igång.

Jag har min plats i Monthly Makers men längtar efter att bli del av, eller kanske skapa, ännu en ännu mer målmedven grupp bloggare för daglig pepp och stöd. Är det en sak jag lärt mig i helgen är det att man aldrig kan få nog med nätverkande och stöttning.

Saltsjöbaden grand hotel

Mer veganskt!

The influencer convention

Made by Mary höll en workshop i matstyling!

Att tro på sig själv och inte be om ursäkt

Jag gör det ofta. Alldeles för ofta. Ursäktar mig, alltså. För att jag är tjej, för att jag bloggar, för att jag tror, eller vet, att jag är bra på någonting. Och ju större läsarskara, desto mer måste dagens Influencers förklara sig själva, stå på sig och ursäkta sig för vad de postar på internet, för erbjudanden de får och för lönen de tar ut. På lördagens workshop om att paketera och sälja applåderade hela salen när Frida berättade sina priser.

Bakom framgång ligger hårt jobb, och hårt jobb är inget att be om ursäkt för

Hur mycket kostar en annons i lokaltidningen? I VeckoRevyn? I Elle? I en papperstidning bläddrar vi sida efter sida fyllda av reklam trots att vi betalar pengar för att få hålla magasinet i handen. En blogg läser vi gratis. Bakom ett reportage i en papperstidning står ett helt team av journalister, fotografer och redaktörer. Någon har kommit med idén, någon har gjort layouten och någon har redigerat. Bakom en blogg står en ensam person, som gör flera personers arbete samtidigt. Att göra betalda samarbeten på sociala medier är inte ett sätt att utnyttja sina läsare, det är inte att glida på en räkmacka och det är inte att ”bara blogga lite”. Bakom framgång ligger hårt jobb, och hårt jobb är inget att be om ursäkt för.

Hej mitt i kaffepausen!

the influencer convention 2017

Lunch i Franska matsalen där vi kvällen innan fått livemusik, trerätters och ljuvligt sällskap på gala!

Med mig tillbaka har jag en halv bok med anteckningar att läsa igenom och översätta till handling, samt en hel bok att läsa om tid och prokrastinering, från fantastiska Dorotea som jag höll sällskap med under båda dagarna. Jag har också ett påfyllt lager motivation, kärlek och glädje. Och den fina känslan av tillhörighet, den tröttnar jag aldrig på!

Fler som bloggat om TIC:

Sara Rönne/Träningsglädje
Katta/Bucketlife
LaLinda
Dorotea/Tidscoachen
Anna/Beautifullife
Clara Toll

Har du bloggat om helgen? Länka gärna i kommentarerna!

Här kan du läsa mer om Influencers Of Sweden, och bli medlem om du vill!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack! 

[dot_recommends]

17 Comments

 1. Svara

  Beautiful Life

  3 april, 2017

  Åh! Jag blir så pepp av att läsa ditt inlägg om dagarna! Så fina bilder också! <3 Speciellt pepp blir jag av den delen om att inte be om ursäkt för sig själv! Nu kööör vi! Nu går vi ut och erövrar det som är vårt !! 😀

  Jag insåg ju när jag började gå igenom min enorma bloggföljarlista att du låg med! Tänkte på det under lunchen att jag kände igen ditt namn och ansikte efter att vi hade hälsat 😛 När jag får snurr på min verksamhet så kommer jag ner till Lund och tatuerar mig hos dig!

  Kram från
  Anna

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 april, 2017

   Haha! Det är inte lätt att hålla koll alla gånger! Jag älskar att du säger ”när” och inte ”om”! För mig är det också ett ”när”, det bara måste gå!

   • Svara

    Beautiful Life

    5 april, 2017

    Haha! Ja men visst, det ser jag som självklart! Tänkte inte ens på att jag skrev så 😛 Härligt att du också ser det så! <3

 2. Svara

  claratoll

  3 april, 2017

  Så himla bra inlägg. Håller med dig om det där med att skapa bra och trygga nätverk. Det behövs verkligen!

 3. Svara

  MiaShopping

  3 april, 2017

  Så otroligt fina bilder! Jag har också skrivit lite om helgen nu.

 4. Svara

  raniamaria

  3 april, 2017

  Åh peppen för vårt nätverk är så stor! Det är verkligen fantastiskt vad starka vi är tillsammans och vad Inos gjort för branschen!! Samtidigt som eventet kändes på tok för stort för mig, och tyvärr för kostsamt, så ångrar jag lite att jag inte var där med er alla <3 Nästa gång så!

  • Svara

   Ekomorsan

   5 april, 2017

   Ångrar också att jag ”snålade in”

   • Svara

    Emilia Westerstrom

    5 april, 2017

    Åh det kommer fler gånger tjejer! Tills dess får vi se till att nätverka loss online och byta erfarenheter på annat vis! Kram!

 5. Svara

  Jenn - forever abroad

  3 april, 2017

  Så fint att få se dessa vackra bilder som fångat några glimtar från helgen… 🙂

 6. Svara

  Jessica

  4 april, 2017

  Vad spännande att läsa om dina erfarenheter, Emilia! Heja!!

 7. Svara

  Katta Bucketlife

  4 april, 2017

  Åh vilka fina bilder du tagit – tycker verkligen du fångat stämningen bra! Den här tillhörigheten, jag är så förbaskat tacksam över den. Känns nästan för lyxigt att få ha de här begåvade människorna på en och samma plats, att få hänga och prata med.

  Kul att ses igen, hoppas det inte dröjer tills nästa gång!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 april, 2017

   Tack!! Så kul att du säger det! Jag försökte verkligen fokusera på mötena, generositeten och hur öppna alla var mot varandra! Det är så himla fint, lyx helt i min smak!

 8. Svara

  Jeanette

  4 april, 2017

  Så fina bilder! Ja jag har som du ett fullt anteckningsblock som är så nedkluddad att jag tror jag måste renskriva det för det var så mycket jag ville få ner och komma ihåg. Jag känner mig så inspirerad efter ha varit i samma rum som så många grymma kvinnor som har delat med sig av sin kunskap <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 april, 2017

   Gud ja! Jag måste också renskriva och läsa om och om igen, det är lätt hänt annars att all den där bra infon tillslut bara ligger och skräpar oanvändi blocket.

 9. Svara

  Ekomorsan

  5 april, 2017

  Jag önskar jag också hade möjlighet att delta i år. Var ju på BBCon förra året.. Jag köpte hem Doroteas bok förra veckan så jag hann läsa halva i helgen, tycker den är toppen! 🙂

 10. Svara

  Caroline

  10 april, 2017

  Det där med att våga tro på sig själv är något jag också tar med mig från helgen. Det var så skönt att omge sig med människor som alla står på vår ”sida” – som inte ser ner på bloggandet och det arbete vi gör, utan som faktiskt fattar hur bra vi är. Kul att få träffa dig =)

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS