4 DIY’s att göra till påsk!

4 april, 2017 7 Comments

Hej vänner! Hoppas allt är bra med er!

Jag tänkte att vi skulle snacka påskpyssel -något som i vanliga fall faktiskt är mer eller mindre obefintligt hemma hos oss sånär på påskmusten och de där chokladäggen med guldigt, tulpanprytt papper runt. Något år vet har vi haft påskris och något år minns jag att vi letat ägg i trädgården hos mina föräldrar men ungefär där tar det stopp. I år däremot, har jag sedan länge sökt internet runt efter ljusa pasteller, mönstrade ägg och fjädrar gult och lila. För det är ju faktiskt så att oavsett om man firar påsk eller inte, är alla ursäkter för pyssel och skapande bra ursäkter!

Idag delar jag med mig av fyra av mina favoritpyssel- och bakverk och som vanligt trycker ni på rubrikerna nedan för att komma till respektive orginalinlägg! Alla bilder används med tillstånd.

påskpyssel

Foto / A Beautiful Mess

Speckled easter egg cake

Att baka är enligt mig i allra högsta grad ett pyssel och de senaste åren har både cupcakes och tårtor fått stå för kreativiteten i många hem. Numera kan tårtor dekoreras på alla möjliga vis och nya verktyg, produkter och utsmyckningsmetoder tas fram konstant. Till denna tårtan behövs inga dyra gadgets eller vidare kunskaper utöver de grundläggande för höga bakverk.

Ni som läst min blogg ett tag vet ju redan att jag är svag för stänkmålat, vilket gör det ännu svårare för mig att motså denna rosa och oreangespräckliga påsktårtan!

Foto / Mormorsglamour

Ägg färgade med saker du har hemma

Helena på Mormorsglamour har gjort en superbraguide till att färga ägg med saker vi ofta har i skafferiet, och visst blir det fint? Äggen blir vackert rustika och man slipper oroa sig för vilka kemikalier som tränger genom skalet om man senare vill äta upp sina målade ägg.
De blå är helt klart min favorit, tätt följt av de riktigt mörka.

Foto / Panduro Hobby

Pappersägg till påskriset

Följer ni Panduro Hobby på Instagram har ni säkert sett så fantastiskt många påskpyssel de hittar på. Allra mest gillar jag de fina alternativen till fjädrar. Att använda fjädrar i påskriset kan vara superfint, men bakom det fina finns ett hemskt lidande för helt extremt många kalkoner som levande plockas för vårt pyntandes skull.

Dessa superfina ägg i papper är snälla mot djur, enkla att göra och fina att se på, ett bättre alternativ helt enkelt!

Foto / DIY-Detaljer

Äggkoppar i eneträ 

Årets finaste äggkoppar? Dessa enkla, skandinaviska i ljust trä såklart! Träbitarna blir en rolig variation till de klassiska kopparna, och dessutom slipper man det krångliga i att hitta rätt storlek på äggen för att de varken ska drunkna eller trilla av. Extra plus för att äggkopparna faktiskt själva fått formen av ett ägg! Snyggt!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack! 

3

7 Comments

 1. Svara

  matilda

  4 april, 2017

  Åh de blåmålade äggen var ju verkligen fina! Jag hör inte heller till de som påskyndar men sådär pass stiliga pynt kanske nog skulle få plats här 😀

  • Svara

   emiliawesterstrom

   5 april, 2017

   Ja! Bara att sätta igång! Eller färga äggen till en superlyxig brunch en dag! Kram!

 2. Svara

  Jessica

  4 april, 2017

  AH vad med fina grejer!! Älskar ffa de färgade äggen!

 3. Svara

  Rania {Rowan Tree}

  4 april, 2017

  Jag är verkligen inget fan av påsk eller påskpynt och vi firar inte direkt men de mörka och murriga äggen samt äggkopparna i trä gillade jag verkligen, så snyggt!

  • Svara

   emiliawesterstrom

   5 april, 2017

   Ja men visst! och äggkopparna passar ju sig dessutom året runt!

 4. Svara

  Anna María

  4 april, 2017

  Det här var verkligen påskiga grejer helt i min smak! Är inte den som gör något särskilt hemma inför påsken, men skulle kunna tänka mig allt ovan. Så fint!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 april, 2017

   Eller hur! Att få ha stilrent påskpynt borde ju nästan vara en mänsklig rättighet, eller hur?

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: