Påskägg i betong ∗ Tankar om Stockholm

8 april, 2017 7 Comments

Jag publicerade ett inlägg om händelsen igår. Vid fyra kom det upp och i fem minuter fick det ligga kvar men det var inte mitt att skriva om just då. Det var inte jag som skulle få uppmärksamheten. Inte min blogg. Inte någons blogg. Inte internet. Bara Stockholm, Sverige, och resten av världen som varje dag går igenom den skräck och panik vi igår fick uppleva.

Det känns konstigt idag. Något så stort igår, är slut idag, men har precis börjat någon annan stans.

Jag är stolt över Sverige idag. Över blåljuspersonal likväl som volontärer och civila som på bara någon minut öppnade sina hem och hjärtan och satte sina liv på spel för sina medmänniskor. Vi kan ju det här, Sverige. Vi vet hur kärlek används. Vårt kalla, gråa Sverige, där varannat bussäte ständigt är tomt och främlingsfientligheten växer som ett mögel. Vi kan det här. Vi vet att kärlek övervinner hat och att vi alltid har varandra om så än bara till låns. Det känns så himla tryggt ändå, att när enstaka dårar sprider ondska, är vi alltid så många fler som sätter oss emot.

Jag vill inte att vi ska glömma det här, det kommer alltid vara viktigt, men jag tycker att det är lika viktigt att komma ihåg det som är bra. Att försöka fortsätta i vardagen. Att inte ge dem vårt liv och vår vardag, den är alltid vår.

Idag kommer jag fortsätta min vardag så som jag tänkt, med blogginlägget jag förberett och kanske kan ni finna ett avbrott i oron. Jag hoppas att ni alla mår bra, att era anhöriga mår bra och att vi fortsätter ta hand om varandra även efter att stormen lagt sig. Här kommer dagens inlägg ♥

Jag har länge velat testa att jobba med betong och för ett tag sedan traskade jag iväg och köpte mig en påse. Vad jag skulle göra av den var då oklart men inför förra månadens Monthly Makerstema blandade jag ihop en halvrinnig massa, blåste ur ett par ägg och fyllde upp med betong! Med mina bristande mattekunskaper började jag tyvärr tveka på om ägg verkligen var geometriska och som ni vet valde jag att gå på en betydligt enklare form till mitt bidrag! Sedan början av mars har äggen stått i köksskåpet och väntat och igår fick de äntligen se dagsljus.

Att göra dem är som vanligt enkelt, såhär:

1. Blanda betongen enligt beskrivning, den kan hellre vara lite rinnig än för fast.
2. Gör ett litet hål i bottnen av ett ägg och skaka ur innehållet, tvätta ur och fyll på med betongen.
3. Skaka på ägget så att eventuella luftbubblor försvinner, låt sedan betongen stå och härda i ett dygn ungefär. Ta bort skalet.

Mitt ena ägg fick jag sandpappra en del men de övriga fick en superfin yta som känns precis som de där lena stenarna jag samlade på som barn. Jag tänker att de ska få ligga i fönsterkarmen även efter påsk. Kanske i en blomkruka, vi får se.

Nu ska jag göra nytt kaffe och mysa med Selma. Det blir en lugn lördag.

Vill ni läsa vad jag skrev om attentatet igår ligger det uppe på min facebooksida.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

7

7 Comments

 1. Svara

  Wilda

  8 april, 2017

  Åh jag känner samma – vi måste fortsätta livet. Som alltid. Så fina ägg. <3 Känns fint att få skapa och träffas i gemenskap i påsken efter all skräck.

  P.S. Jag kände tröst i ditt inlägg igår och det fick mig också att skriva ett eget. Jag tror inte att det någonsin kan höjas en röst för mycket – om den vill väl. Vi behövs i en värld där rasistiska islamofobiska ord haglar över våra medmänniskor. Du behövs <3

 2. Svara

  Beatrice

  8 april, 2017

  <3
  På alltihop bara.
  Älskar äggen! Själv suktar jag efter ett gäng vackra, pastelliga marmorägg på en 2hand i närheten som aldrig är öppen… Vi får se om jag får tag i dem innan påsk eller inte, hehe.

 3. Svara

  Katta Bucketlife

  10 april, 2017

  Det var så fint det du skrev. Är fortfarande så berörd av allt som hände, att det hände. Att det finns så många trasiga män(niskor) i världen som ser terror som den enda vägen fram. Tänker att det behövs mer gemenskap, mer kreativitet, mer sammanhang och samhörighet kring bra saker. Hoppas på världen, men är oroad över den.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   10 april, 2017

   Usch ja, det lär ta ett tag innan saker kan gå tillbaka till det normala.
   Jag läste på löpsedlarna att gärningsmannen var nöjd med sitt dåd och jag har svårt att se honom som enbart trasig. Hemskt är det.
   Jag är också oroad, men hoppas på att det fina som syns i Sverige nu kan få leva kvar

 4. Svara

  Jessica

  12 april, 2017

  Usch, är fortfarande så chockad och förvirrad. Men fint att få se dina fina ägg i alla fall <3

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: