Kan man ändra en dålig tatuering?

10 april, 2017 0 Comments

I en kortare följetång här på bloggen tar jag upp de allra vanligaste frågorna jag får som tatuerare av mina kunder. Ämnen jag kommer gå igenom är bland annat om det går att tatuera över ärr, varför jag inte tatuerar med vit färg och hur du går tillväga om du vill tatuera dig, men inte vet vad eller hos vem. Idag ger jag mig på coverups, laserbehandlingar och andra sätt att rätta till en kass design eller dåligt utförd tatuering.

Allra viktigast är självklart att du redan innan du tatuerar dig ser till att du känner dig säker på ditt valda motiv och din tatuerare, men det kommer vi till i ett senare inlägg.

Så, låt säga att du har en tatuering du är missnöjd med. Du kanske gick till din kompis kompis som tatuerar hemma i vardagsrummet med en maskin från E-bay och lovade dig att själva tatueringen såklart skulle bli snyggare än skissen. Du kanske tatuerade dig halvfull i Thailand eller också gjorde du som jag och tatuerade dig vid sexton års ålder och tänkte ju större och billigare desto bättre och sen ångrade du dig några år senare.

Du har helt enkelt en tatuering du inte vill ha, vad gör du? Jo, let me tell you:

Jämna till linjer och skuggor

I de bästa fall räcker det med att jämna till krokiga linjer och ojämna skuggningar för att snygga till en tatuering. Det funkar ju bra om du fortfarande är nöjd med ditt motiv, men inte med utförandet.

Tatuera över – coverup

Tatueringsborttagning med laser

Saker du inte bör göra för att fixa till en tatuering:

  • Lägga i vit färg för att ljusa upp en mörk tatuering. I vissa fall gör sig vit färg bra, men enbart för att ljusa upp en tatuering brukar sällan bli bra.
  • Täcka en mörk tatuering med ett ljusare motiv. Till exempel är det inte lönt att försöka täcka ett tjockt kinesiskt tecken med en mjuk, tunn fjäder.

Kommentera

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: