Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Påskpyssel: paper cut easter eggs – Emilia Westerstrom Påskpyssel: paper cut easter eggs – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Måndag alltså!
Sedan jag kom hem från TIC har jag varit ganska besluten om att jag ska jobba på att effektivisera mitt arbete och få mer struktur på min vardag, något som helt fallerade i och med dessa bilder. I tre dagar har jag försökt ta bilder på mitt senaste pyssel men ständigt blivit missnöjd och besviken.
I morse tog jag tag i saken för sista gången med inställningen att det måste bli bra, annars skiter jag i det. Som tur är blev jag faktiskt nöjd med både bilder och redigering och nu mina damer och herrar, ska ni få ta del av årets påskpyssel; pappersägg med skalpellskuret mönster!

Idén till dessa tvådimensionella, hålmönstrade äggen fick jag från en bild på Pinterest föreställande graverade äggskal. Jag sparade aldrig bilden men en snabb googling är allt som krävs för att åter få njuta av detta fantastiska hantverk. För att skapa effekten på riktiga äggskal krävs dock en speciell maskin likväl som en enorm talang och erfarenhet och då jag inte har tillgång till något av det började min hjärna spinna.

Ur ett A3-ark 300g akvarellpapper klippte jag ut ett helt gäng äggformer, klurade ut några olika möster och designs och började skära ut! I minst en och en halv timme höll jag på och efteråt var min redan lite halvkassa hand totalt värdelös. I två dagar sov tumme och pekfinger samtidigt som underliga nervryckningar fick min tumme att hoppa växelvis åt höger och växelvis åt vänster hela fredagen igenom. Allt för er, mina fina bloggvänner!

Är du trots min redogörelse om eventuella biverkningar sugen på att slänga ihop egna små ägg? Såklart! Här är en snabb beskrivning:

1. Gör en mall genom att vika ett kopieringspapper på mitten, rita en halv äggform intill den vikta sidan och klipp längs din markering! Veckla ut pappret.
2. Lägg din mall på ett hårdare papper, rita av konturerna. Klipp ut.
3. Skissa upp ett utvalt mönster på ditt utklippta ägg, ha i åtanke att pappret ska sitta ihop åtminstone i ytterkanterna. Raka mönster är enklare än snirkliga.
4. Skär ut ditt mönster med skalpell! Använd en skärbräda eller en speciell skärmatta undertill så att du inte förstör ditt bord.
5. Gör ett hål med en håltång högst upp på ägget. Trä igenom ett snöre, knyt och häng upp!

Först valde jag att använda olika garn till upphängningen för vart ägg. Dessutom gjorde jag en liten tassle och hängde på. Är man inne på en mer traditionell färgglad påsk är det absolut att rekommendera, men för min mer avskalade pyntsmak kändes det mycket bättre med lite jutetråd!

Har ni förresten sett att Mikaela har lagt upp månadens Monthly Makerstema? Jag har helt glömt att påminna er men det har hon i alla fall! In och kika, och berätta gärna vad ni tänker kring temat!

Nu ska jag äta upp min nachotallrik framför lyxfällan! Ha en härlig kväll!


Fler påskrelaterade inlägg:

Påskägg i betong 
4 DIY’s att göra till påsk


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack! 

[dot_recommends]

4 Comments

 1. Svara

  Finurliga fröken

  11 april, 2017

  Fantastiska! ! Kram

 2. Svara

  Jessica

  12 april, 2017

  AHHH vad snygga, Emilia!! Älskar att de är så stiliserade och så du! OCH kuuul att få veta var du fått idén ifrån, men att det ändå inte bara var exakt samma liksom. Kul att se hur idéer kan föda nya på det där viset. 🙂

 3. Svara

  Anna María

  12 april, 2017

  Så fina ägg! Jag påskpyntar inte alls hemma, men blev väldigt pepp på att göra fina pappersägg som dina.

 4. Svara

  Wilda

  13 april, 2017

  Så fina och jättevacka bilder Emilia! Inspirerande!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS