Om frånvaro, carpaltunneln och en ny YouTubevideo

19 april, 2017 7 Comments

Hej vänner! Jag hoppas att allt är superbra med er, här rullar allt på, men inte alls som vanligt! För ett par dagar sedan packade Simon min blommiga resväska och flög fyra timmar ner till Malaga och 28gradig värme. Kvar sitter jag och Selma, i ett personlighetsstört aprilväder och varvar sol med snö med YouTubevideor och ensamhet.

I tio dagar ska Simon vara borta, och vet ni- detta är den längsta perioden i mitt liv som jag bott själv! Knäppt va? Till kunder och folk som frågat har jag sagt att det ska bli skönt, en liten paus med hundraprocentig egentid och lugn. I verkligheten var det annorlunda. Natten mellan måndag och tisdag spenderade jag hemma hos mina föräldrar, jag, Selma och Elliott delade på bäddsoffan, jag fick färska frallor till frukost och mys med mamma och pappas nya boxervalp Tyr. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten och ett PT-pass och efteråt fylldes lägenheten av en sås påtaglig tomhet att jag för ett tag både snyftade och grät och undrade hur i hela friden jag ska klara mig ensam i åtta dagar till.

Tidigare när vi varit ifrån varandra är det Simon som stannat hemma, och jag som varit i Åre, jag som tågluffat och jag som träffat vänner i Stockholm, jag har haft annat att tänka på, något jag inte hade igår, i en stökig, mörk och tyst lägenhet med snöblandat regn utanför fönstret.

Jag förstår om ni sitter med uppspärrade ögon nu och tänker att det är något seriöst fel på mig, och jag förstår er. Att gråta efter en dags ensamhet, när jag dessutom är en introvert person som vanligtvis uppskattar tid i tystnad, är både knäppt och ohälsosamt, därför kommer jag göra mitt bästa för att se till att dessa tio dagarna blir grymma sådana. Att dessa dagar blir precis så som jag föreställt mig tidigare, och inte alls så som jag upplevde det igår. Att vara ensam i tio dagar är ju faktiskt inga konstigheter egentligen, det vet jag om!

En annan grej är besöket hos sjukgymnast. Som ni kanske snappat upp har jag fått problem med mina händer till följd av mitt statiska och oergonomiska arbete och förutom smärta har jag även en irritation i carpaltunneln som ger mig domningar och nervryckningar. Vill jag fortsätta jobba som tatuerare och undvika cortison och operationer behöver jag ta tag i detta direkt och förutom träning och övningar måste jag vila mina händer. Tyvärr kommer smärtan smygande efter bara en stunds knappande på tangenterna och av den anledningen har jag valt ta det lite extra lugnt med bloggen, för att fokusera på positiva ensamma dagar och vila för mina fingrar och händer.

Självklart kommer mitt Monthly Makersbidrag upp imorgon, och vill ni se ännu mer av mig under dessa dagar har jag en ny Q&A-video uppe på YouTube! På YouTube kommer även en video om hur jag fotade och redigerade dessa bilder komma upp inom kort, så se till att prenumerera på kanalen om det låter intressant!

Som sagt så hörs vi av snabbt imorgon, men övriga åtta dagar kommer jag ta som det kommer, och jag önskar er en superfin onsdag och en grym vecka i övrigt!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

6

7 Comments

 1. Svara

  Nasti Samoyed

  19 april, 2017

  Inge konstigt med saknad. Vet hur det är. Förra året skulle min (dåvarande) sambo vara borta i jobb, 4 dagar i stöten, och det var så jobbigt när han åkte. Första natten, varje gång i 8 veckor. Resterande dagar var lite bättre, och vi pratade ju varje dag och sådär, men det är inge kul, och det är tufft att bli själv när man bott ihop länge! 🙂
  Men du fixar det! Hoppas du får fina dagar!

 2. Svara

  Mikaela

  19 april, 2017

  Fattar absolut känslan, det är mycket jobbigare att vara den som är kvar hemma, det blir ju en tomhet när man är van att den andra alltid är där. Men 10 dagar går fort ska du se!

 3. Svara

  kajsagoransson

  20 april, 2017

  Känner igen mig så mycket med ensamheten. Har inte det problemet längre men det har verkligen varit påtagligt tidigare. Flyttade hemifrån när jag var 19 till min dåvarande pojkvän och när det tog slut och jag flyttade till egen lägenhet klarade jag knappt av att vara med mig själv, alltså att bara vara ensam. Kändes så konstigt, kvällarna var alltid värst. Nu har jag lärt mig att vara ensam och det är den skönaste känslan jag vet nu – kan knappt tänka mig att bli sambo igen, haha!

 4. Svara

  Wilda

  26 april, 2017

  Åh jag känner igen känslan även om jag lever själv nu. Helt själv är jag ju inte tack vare Asla och utan henne är det här inget hem faktiskt, så jag tänker att det är lite så med en partner också. Att det är som om halva ens hem åker bort. Hoppas du kan göra det till din tid och hitta på sånt som han kanske inte tycker är kul och vara lite extra med dig själv 😉 <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 april, 2017

   Jag har ju Selma kvar, annars hade jag troligtvis blivit uppäten av spöken och gått totaly insane haha!

 5. Svara

  Isabel Boltenstern

  8 maj, 2017

  Åh heliga moder, kan du lära mig hur du färgkorrar dina YouTube-klipp? Ser så otroligt perfekt ut! MVH person som aldrig fått rätt på skiten och sliter tussar av hår från skallen av denna anledning.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   9 maj, 2017

   Hej! Tack!! Jag använder mig av adjustmentlayers i Premiere Pro och lägger ett filter efteråt!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: