Monthly Makers April – Matskål till Selma

21 april, 2017 12 Comments

Godmorgon vänner! Hoppas att allt är superbra med er! Här har saker kommit i sin ordning igen och jag börjar finna mig i ensamheten- att jag inte startat teven på tre dagar känns helt fantastiskt skönt och jag tror att resterande sex dagar kommer gå riktigt bra!
De senaste dagarna har jag ju lämnat internet lite och istället har jag tagit långa promenader med Selma som fått springa fritt, jag har suttit med ansiktsmask och lyssnat på poddar och jag har vaknat av mig själv på morgonen, så himla härligt!

Men. Hur som helst, idag är det dags för mig att visa mitt bidrag till Monthly Makers på tema djur!

Jag visste direkt att jag skulle göra någonting till Selma istället för att göra något med djurmotiv men vad det skulle bli tog ett tag för mig att bestämma. Jag hade massor av idéer på halsband, gulliga scarfar och hundbäddar men landade tillslut i en ny matskål!
Selmas förra var i vit, något missfärgad plast och de jag hittat i djuraffärer är främst rosa med prinsesskronor, tråkiga fula eller halvroliga skålar med ciatat – inte min kopp te!
Sen påskäggen hade jag en del betong kvar och med den och en assiett med palmer och kameler inhandlad på loppis gjorde jag en ny, egen, personlig skål till Selma!

Tyvärr missbedömde jag lite med formen och den lilla ananasborden som fanns längs kanten av assietten försvann bakom betongen, jag fick lite luftbubblor i materialet och några naggade kanter i botten men trots det är jag väldigt nöjd! Den råa betongen mot porslinet tycker jag är grym!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat djur och Mikaela är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/4 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, JohannaJulia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

6

 

12 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  21 april, 2017

  Sjukt fint att gjuta in assietten! Tycker det är fint med luftbubblor med 😊 materialet känns mer levande eller vad man ska säga!

 2. Svara

  Julia

  21 april, 2017

  Nejmen så fiin och så somrigt med palmer! (är nyfiken på hurudan ananasbord som gömmer sej där under, lät spännande)

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 april, 2017

   Haha åh den är forever gone 🙁

 3. Svara

  Ruth | HungryHeart.se

  21 april, 2017

  ÄLSKAR den!! Superfint med det blåa loppisfatet mot betongen.
  Vad har du använt för form att gjuta matskålen i? Blir så himla sugen på att göra en egen till Isbjörnen, för jag håller med dig om att det inte är det enklaste att hitta snygga hundmatskålar. De enda skålarna som funkar rent praktiskt för henne (tillräckligt stora och tunga skålar) är ful-gul-beiga och jag hade gladeligen bytt ut dem. =D

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 april, 2017

   Jag använde en loppisfyndad springform och vände hennes gamla matskål upp och ner inuti!

   • Svara

    mirijam

    21 april, 2017

    Här fick jag ju svar! Men täckte du själva tallriken med nåt? Eller är cementen för trög för att smita in mellan skålen och tallriken?

    • Svara

     Emilia Westerstrom

     21 april, 2017

     Den blödde in lite, men jag lossade på formen innan betongen var helt torr och då kunde jag ta bort det som smitit in 🙂

 4. Svara

  Louie

  21 april, 2017

  Så fint!!

 5. Svara

  jmontell

  22 april, 2017

  Du får verkligen alltid till det lilla extra! SÅ fint och smart med en assiett i botten. Funderar dock fortfarande på hur du har gjort, även efter satt jag läst dina svar.. haha!

 6. Svara

  Christina

  22 april, 2017

  Så snygg! 🙂 Jag tänkte lägga sista handen vid mitt projekt i helgen.

 7. Svara

  Alicia

  23 april, 2017

  Tycker kombinationen av slätt porslin och ruff betong blev så fin! Och färgerna ihop! Selma måste va lyckligast på jorden ju!

 8. Svara

  Wilda

  26 april, 2017

  Vilken grej! Så himla smart och snyggt! Tycker alltid du lyckas med de där DIY-trixen som öppnar huvudet för helt nya perspektiv och idéer. Tack för inspiration!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: