Jag i helkropp + saker jag kan när jag är 23

11 maj, 2017 6 Comments

Godmorgon vänner! Jag lyckades komma in i en bättre morgonrutin för ett tag sedan men både igår och idag har klockan visat kvart över tio när min kropp bestämt sig för att det äntligen är dags att lyssna till väckarklockan och slå upp ögonen. Det ger mig en svag men ändock jobbig ångest att veta hur många som redan varit vakna två, tre, fyra timmar och fått saker gjorda medan jag har sovit och slösat tid. En onödig ångest såklart, när skadan väl är skedd.

Följer ni mig på instagram? Då kanske ni har sett den här bilden? Om inte borde ni kika, det är nämligen den som delvis ligger till grund för detta inlägget! Jag vet att det är ytligt och att några av er säkert tycker att det känns löjligt att räkna interaktioner på sociala medier men hur som helst, jag snittar 60 likes på mina Instagrambilder. Ibland 40, ibland 70 men alltid någorlunda jämnt, tills bilden med nya skor, liljor, pioner och finfrisyr kom och kammade hem det dubbla i hjärttryckningar och ett personligt rekord i kommentarer. Jag scrollade ner en liten bit och gemensamt för mina mest likeade bilder är jag, i kläder, och så blev ett plus ett en helkroppsfotografering med Clara. Ni verkar gilla det!

Men, eftersom jag inte är någon modebloggare och inte på något vis aspirerar till att bli, kommer detta inte vara ett klassiskt outfitinlägg – så roligt klär jag mig inte. Nej, inspirerad av Sandra och hennes månadsuppdateringar om sonen Elton vill jag dela med mig av vad jag är kapabel till som tjugotreåring! Jag fyllde ju som bekant år för en vecka sedan och för vart år som går är mina födelsedagar mindre och mindre spännande. Efter att ha passerat 18, 20 och 21 finns det inte så mycket mer att se fram emot med de ökande siffrorna. Jag har passerat milstolpar och åldersgränser och de som finns kvar är mest förknippat med åldersnoja.

Jag har därför bestämt mig för att se det positiva. Det här har jag lärt mig det senaste året – jag har:

★ Lärt mig att locka hela mitt hår och inte bara de första teserna kring ansiktet. Ibland blir det lite yvigt, men åtminstone inte platt

★ Fått en rutin på mina räkningar. Nu mera betalar jag dem samtidigt på bestämt datum och inte hipp som happ när jag kommer ihåg. Sönt!

★ Slutat väga mig och börjat känna mig trygg i att min vikt är där min kropp vill att den ska vara.

★ Insett att jag inte kan vara full och slutat dricka alkohol med den intentionen.

★ Börjat känna mig stolt över mitt bloggande och pysslande. Tidigare har jag skämts och undvikit att prata om det IRL.

★ Tagit upp träningen igen efter flera års kroppsförfall

★ Fått smärtor i händerna </3

★ Åkt upp och ner från Stockholm ensam. Den längsta resan jag gjort själv! Jag var nervös i veckor innan men klarade mig galant bland stressade Stockholmare på tunnelbanan.

★ Blivit med hund. Min älskade Selma.

★ Fått nya vänner! Något jag trott var en omöjlighet för mig med tanke på att de vänner jag haft sedan innan hängt med sedan förskolan.

★ Bjudit hem vänner på middag för första gången.

★ Blivit veggie!

Med mera såklart. Att komma ihåg ett helt år på rak arm är självklart en omöjlighet och även om jag troligtvis varit med om större händelser än så här under det gångna året är detta de punkter som kommer till mig direkt. Övervägande positiva och roliga! Till nästa år hoppas jag att jag kan skriva ner att jag lyckats skilja på min privata ekonomi och företagets, att jag går och lägger mig och går upp i rimlig tid och att jag åtminstone funderat seriöst på att skaffa körkort.

Nu ska jag bege mig till jobbet och efteråt ska mina händer få vila. Ingen dator, mobil eller pyssel alltså. Vi hörs i helgen någon gång!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

5

6 Comments

 1. Svara

  ISA

  11 maj, 2017

  men fy tusan vad mycket bra! Jag hoppas SÅ INNERLIGT att du är stolt över dig själv? Det där är sådana bra saker! Stor stor klapp på axeln hörrdu <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   11 maj, 2017

   Tack!! Dessa sakerna är jag såklart nöjd glad och stolt över, även om det finns överhängande saker jag fortfarande inte gillar, men så är det alltid såklart och jag är medveten om att många av de negativa tankarna är obefogade och bör jobbas bort. Kram!

 2. Svara

  Emilia

  11 maj, 2017

  Wow älskar det här inlägget!! Förutom att du börjat få ont i händerna, för det verkar ju bara asjobbigt, så var hela inlägget fullt med pepp! Och att du såg se himla glad ut på bilderna också. Och jeansjacka AH vad fint. Här hemma i Stockholm går jag fortfarande i dunjacka haha *panikartat skratt* Fyller själv 25 å höst och tänker att det är ändå en milstolpe som man kan fira stort (på det sätt man vill så klart behöver ju inte vara fest) och sen 30 verkar ju gött det med! Tror jag var mer åldersnojande när jag var 23 för man var närmare 20 och kunde nästan känna ungdomen rinna bort. Men nu så är det faktiskt extremt skönt får man har blivit tryggare och härligare som människa varje dag sen man var 20 liksom. Kram!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   11 maj, 2017

   Tack! <3 Ja alltså vädret, idag är det inte roligt här heller tyvärr, dock slipper vi snö! Det där med åldersnoja alltså, åldern är ju inget vi kan göra något åt oavsett men det vore ju inte första gången jag hörde att "efter X års ålder går det bara utför". Jag hoppas att verkligheten för mig är mer som din, att det blir bättre och bättre. Kram!

 3. Svara

  Aftonklänningar

  11 maj, 2017

  Så himla mysig blogg!

 4. Svara

  Ellen Lindberg

  11 maj, 2017

  gillar både det här inlägget och bilderna på dig mycket! väldigt fint!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: