Bullet Journal- stämpel + veckans planer

15 maj, 2017 8 Comments

Hej gänget! Hoppas att allt är superbra med er! Själv sitter jag och väntar på att någon ska lyfta mig från stolen och börja laga mat men det ser dåligt ut med det än så länge. Jag har nyss kommit hem från jobbet och innan dess hann jag med både en snabb fotograferingssession, en långpromenad, en retur på H&M och en del planering av veckan som kommer. Jag har ju, som tidigare nämnt, en tanke om att strukturera upp mina dagar genom att sätta mig på söndagskvällarna och måla upp nästkommande vecka men igår pysslade jag med annat så planering fick istället ske idag. Det funkar lika bra det!

Så vad gjorde jag igår då? Förutom att lapa sol och kaffe då. Jo, jag karvade i gummiplatta för min Bullet Journals skull! Gummiplattan används precis som linouleum men är extremt mycket mjukare och enligt mig lättare att jobba i, dessutom glider verktygen smidigt och jag slipper ge så mycket kraft, vilket blir lindrigare för händerna, en win-win helt enkelt!

Ingen supertyngande to-do lista för veckan direkt! Ansiktsbehandling och bloggvecka.

Från början var min Bullet Journal var nämligen egentligen inte alls tänkt att vara någon plats för telefonklotter och typsnittskombinationer utan enbart ett hjälpmedel för struktur, framförhållning och produktivitet. Troligtvis hade jag från dag ett kunnat lista ut att jag i senare skeden skulle börja rita och dekorera men naiv som jag är trodde jag verkligen att jag skulle hålla mig till en clean, basic kalender. Ni vet ju redan att jag efter bara några sidor började rita blommor och att jag verkligen uppskattar att göra det men någonstans mitt i allt bland prickar och linjer fick dekoren min Bullet Journal att gå från tidssparande till tidskrävande. Alltså inte alls enligt planen utan helt tvärt om.

Lösningen? Ett automatiserat pynt!

Förra veckan roade jag mig med att skriva blogg-rutor till varje dag för att hålla koll på att jag bloggat men också för att kunna få en översikt över vilken slags inlägg som jag publicerats mest, respektive minst av. Jag gillade verkligen upplägget men har till denna veckan uppdaterat det litegrann och automatiserat de fina små rutorna med hjälp av en hemmasnickrad stämpel!

Tidigare testade jag en stor to-do per månad men bestämde mig för att dela upp även veckovis för ännu mer koll.

En stor ruta med Blog Notes kan nu stämplas på var vecko-to-do och en mindre stämpel för dagarna ska skapas, därefter kommer jag 1. ha fått pyssla av mig med stämpelkarvningen, 2. kunna göra snyggt snabbt, och 3. spara tid från dekorerandet som istället kan läggas på att planera och get things done. Ännu en win-win!

Så, vad har jag planerat i veckan då? Jo, imorgon åker jag på Så bygger du ditt drömföretag-evenemang i Helsingborg och senare i veckan står syskonpassning på schemat. Där emellan ska det knåpas till Monthly Makers och jag ska fota, blogga och tatuera! Fullt ståhej alltså!

Nu ska jag masa mig ner till köket och få mat i magen. Vi hörs imorgon!

 

 


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

6

8 Comments

 1. Svara

  Elin Häggberg // Teknifik

  15 maj, 2017

  Sjukt fint med stämpeln. Du är så himla duktig 😍❤️ Så kul att du dragits in i BuJo-sekten hehe.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   16 maj, 2017

   Tack!! Jag älskar sekten haha!

 2. Svara

  Maria Pettersson

  16 maj, 2017

  Jag har också börjat skriva i min dagbok och gjort listor över de kommande veckorna osv. Så mycket enklare att hålla styr på sitt liv, mitt i bacheloravslutning! 😉

 3. Svara

  dorrose

  16 maj, 2017

  Supefint! Det gäller verkligen atv tänka efter när det kommer till mängden tid man lägger på att greja med sin bujo. Jag ska skriva ett inlägg om detta i veckan.

 4. Svara

  Christina

  17 maj, 2017

  Så häftigt, har inte tänkt att man kan göra egna stämplar på det där viset. 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 maj, 2017

   Jodå! Stämplar går att göra av det mesta, suddgummin tillexempel!

 5. Svara

  Wilda

  20 maj, 2017

  ÅH! Det här vill jag ju göra! Så jäkla fint och smart ju!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   20 maj, 2017

   Do it! Himla kul om man vill testa att trycka eftersom en stämpel går ganska snabbt att göra!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: