Loppis hemma hos mig – vad letar jag efter?

19 maj, 2017 8 Comments

Jag är ingen loppisfantast men jag uppskattar verkligen hela grejen med att köpa i andra hand, att rota och välja och fnissa åt bisarrt fula saker som någon, någon gång köpt för att de tyckte om det. Kanske att jag, om jag hade körkort och bil skulle fara och flänga bland gårdsloppisar och stora lador med utförsäljning av konkurslager men tills dess får jag nöja mig med Erikshjälpen och Emmaus uppe på gatan och Blocket ständigt uppdaterat på mobilen.

Det lockar mig ibland att lägga alla mina sparpengar på ett stort lass heminredning och på en dag få allting fixat  och visst hade det blivit fint, den där bloggiga inredningen med marmor- och mässingsbord till en sammetssoffa, det runda vita köksbordet med Eiffelstolar och Klongvaser. Det hade blivit dyrt men fint men kanske inte värt det.

En hylla och en vitmålad trälåda. Förvaring känns roligare loppisfyndad!

Imorgon fylls esplanaden nedanför lägenheten med fullproppade loppisbord och ivriga köpare. Jag har en hel spargris fylld med mynt och väderprognosen idag säger tjugosex grader. Jag kommer förberedd och vet exakt vad jag ska kika efter!

Rekvisita och dekoration

Fotorekvisita är som bäst på loppis! Jag letar främst efter saker som kan agera bakgrund och bas, alltså stora skärbrädor, fat och brickor. För bakgrunden sätter bara fantasin gränser och både här till 52 lists och här till mitt magnoliatryck har jag vänt upp och ner på tavlor och väggbonader.  I köksavdelningen letar jag udda bestick och saxar, men även vaser, ljuslyktor och prydnadssaker har en tendens att slinka med.

Fyra kronor för ett nystan fick jag betala på Eriksshjälpen för ett tag sedan.

Pysselmaterial

Att göra saker själv är såklart både roligare och mer personligt än fabriksgjort, men inte alltid billigare. På loppis och second hand däremot kikar jag alltid bland virknålar, knappar och garn för några enkronor. Lakan och gardiner kollar jag efter för virkning med tygremsor och bland krukorna letar jag formar för betonggjutning.

Loppis och Ikea!

Skolplancher

Jag tröttnar aldrig på skolplancher. Min första köpte jag för flera år sedan till studion jag hade då. Mina kunder tog ofta upp att jag borde ha något att kolla på under tiden, som i taket hos tandläkaren. Fyrtiotvå allmänna nyttigare fåglar blev svaret och sedan dess har både kakao och monohybrid mendelklyvning tillkommit. Var kritiska till priserna dock. När boomen kom och alla ville ha skolplancher gick de flesta ganska dyrt men om du idag stöter på söndriga, böjda exemplar för samma summa är det dags att vandra vidare. Mina har inte kostat mer än en tvåhundralapp!

Även vanliga basic ramar finns oftast billigare second hand och är absolut värt att både leta efter och samla på sig.

Tavlor och ramar

Ovanvåningens tavelvägg är klar men fortfarande går min blick efter fina ramar, tavlor och annat fint att hänga på väggen. En viktig sak att dubbelkolla på fina gamla ramar är dock baksidan. Ofta är de både spikade, häftade och tejpade och vill man ha ramen får man snällt även nöja sig med bilden inuti. Går ramen att öppna är det fritt fram, men låt det gamla motivet ligga kvar bakom din nya bild. Man vet ju aldrig.
På vår tavelvägg har jag dessutom valt att klämma in andra roligheter. Som en minilampett för värmeljus och en indisk trätavla.

Vad letar ni efter på loppis? Har ni mycket second hand fyndat? 


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

5

8 Comments

 1. Svara

  Alicia

  19 maj, 2017

  Älskar genetikplanschen, så fantastisk! <3 Och mysigt både med gatuloppis och att få ta del av vad du letar efter. Det var gatuloppis här förra helgen, med mest barnkläder, men jag fyndade en Pettsonbok, ett jävla fint glasäpple jag ska visa vid nästa loppisrapport, en parmesankniv, Thor the dark world på dvd, blomstergarn till broderi och en liten dalatupp. Ganska bra rov ändå! Hoppas vi får ta del av dina skatter efter helgen 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 maj, 2017

   Låter ju som ett riktigt bra race! Här går loppisen varje lördag hela sommaren och brukar vara fullsatt 150 bord när det är som bäst. Mina förväntningar är höga, haha! Såklart ska ni få se vad mina spargrispengar läggs på, haha. Kram!

 2. Svara

  Mikaela

  19 maj, 2017

  Älskar loppis och secondhand! Såg mig omkring i rummet och det är bara två saker här inne som är nyproduktion, en fåtölj och en ikearullvagn. Skrivbord, soffa, byrå, matta, två teakbord, piedestaler är allt second hand! Sen är en del dekoration förvisso nytt, men inte de stora grejerna 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 maj, 2017

   Härligt!! Stora grejer behöver jag transporthjälp med så hos mig är det nästan tvärt om 😅🙈

 3. Svara

  Sugkatt

  19 maj, 2017

  Åh fina du, tror jag nyligen såg dig utanför H&M i Lund och shit vad du är vacker!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 maj, 2017

   Det var nog garanterat jag,haha, osminkad svettig och med hål i tröjan! Så snäll du är! Kram!

 4. Svara

  Christina

  22 maj, 2017

  Jag går ganska ofta på loppis, eller försöker i varjefall. Ett av mina allra bästa fynd är en röd sommarklänning med vita blommor på. Sen så letar jag alltid efter Iittalas runda kivi-lyktor och för det mesta vad jag kommer över för roligheter.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   22 maj, 2017

   Så härligt! Själv är jag dålig på att leta bland kläderna, det kräver ju ett större tålamod, haha!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: