DIY: Monstera fotohållare i guld och betong

20 maj, 2017 3 Comments

Hej gänget! Hur är det med er?
Idag bloggar jag från Rubensholm Bed and Breakfast medan kamerabatteriet får några extra procent. Simon och jag är här och slappnar av, njuter av omgivningarna, tystnaden och lugnet. Samtidigt ritar Simon tatueringar och jag fotograferar inredning. Livet ibland, eller hur?

Vad ni ska få se idag har dock ingenting med B&B, inredning eller tatueringar att göra utan här visas det ett gammalt hederligt pyssel! Inte så pjåkigt det heller tycker jag.

För ett tag sedan köpte jag ståltråd i guld för ett litet miniprojekt men när tråden kom upp ur förpackningen och jag satte igång tog det inte lång tid innan jag insåg att den var alldeles för mjuk för ändamålet. Jag gav upp men tänkte inte låta ståltråden ligga och damma i en byrålåda utan klurade ut ett nytt användningsområde för den guldiga tråden, nämligen en fotohållare!

I hinken med betong jag använde för äggen i påskas och Selmas matskål för någon månad sedan låg precis tillräckligt med mix för att gjuta en botten till fotohållaren och med hjälp av en grov skiss på ett kopieringspapper böjde jag till ett monsterablad av ståltråden.

Betongmixen hällde jag i en plastburk som tidigare varit hem åt rostad lök och efter att ha stuckit ner ändarna på monsterabladet något sånär i mitten fick bottnen brinna ett par dagar i ett köksskåp. En eftermiddag senare i veckan plockade jag av lökburken och sedan var det klart. Inte så svårt, med andra ord!

Nu står fotohållaren på skrivbordet på ovanvåningen och i bladet sitter ett visitkort till Simon ihop med två bilder på mig och Hanna från Paris 2015.

Betongen tog slut men kvar har jag massvis av guldig ståltråd att knåpa ihop annat med, vad det ska bli har jag dock inte bestämt än. Vi får se!

Nu ska jag fortsätta plåta rundor här med en kopp kaffe i handen. Vi hörs imorgon! Ha en fin dag ♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

5

3 Comments

 1. Svara

  Alicia

  30 maj, 2017

  Briljant! Så jäkla jäkla apsnyggt!!

 2. Svara

  Mikaela

  30 maj, 2017

  Åååh vad fint! Har också gjort en fotohållare i betong och ståltråd som var min backup till tema bokstäver och ord, men den blev sådär. Men FAN vad fin idé att forma tråden som ett blad, wow alltså! Blir nog till att göra något liknande tror jag 🙂

 3. Svara

  Ellen Lindberg

  31 maj, 2017

  åh, superfint! du är så påhittig – och dessutom så himla bra på att skapa. så fin idé!

Kommentera

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: