Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Från idé till tatuering – hur gör jag? – Emilia Westerstrom Från idé till tatuering – hur gör jag? – Emilia Westerstrom

Okej, så du har bestämt dig för att tatuera dig. Du vet var, hur och vilket motiv, men vad gör du sen? Kanske behöver du hjälp att utveckla idén, kanske har du en plan men bara vagt.

Varje vecka får jag frågan från personer som ska göra sin första tatuering, hur gör jag?, och även om svaret enligt många är enkelt och självklart tänkte jag en gång för alla behandla frågan idag. Här. I ett blogginlägg.

Jag kan alltid bara utgå från mig själv och vet att det finns många olika sätt att sköta sina bokningar på. Vissa tatuerare har shop managers som hanterar bokningar, vissa har specifika bokningsdagar, vissa tar bara bokningar via telefon och andra endast via mejl. Hur andra tatuerare går tillväga för att boka en tatuering med dig kan jag därför aldrig svara på. I detta inlägget behandlar jag alltså endast mina egna preferenser och hur en bokning sker hos mig.

Maila, ringa, smsa eller besöka studion?

Det första som bör ske när du bestämt dig för att tatuera dig är naturligtvis att du kontaktar tatueraren. Hos mig sker detta enklast via ett mejl men även ett samtal, sms eller ett besök går bra om det är lättare för dig. Vid den första kontakten behövs inte mer än ett par meningar yttras för att jag ska förstå vad det hela handlar om. Beskriv vad du är intresserad av för tatuering, hur dina tankar går. Berätta ungefär hur stor du vill att tatueringen ska vara, om den ska vara i färg eller svart och var på kroppen du vill sätta den. Har du speciella önskemål om tid går det bra att även skriva dessa.

Stenciler från Simons station förra året.

Referensbilder

Oavsett om du har en vag idé eller en exakt bild av hur du vill ha din tatuering är det alltid bra med referensbilder. Dessa skickas enklast på mejl och behöver inte vara särskilt specifika. Säg att du vill göra en fågel på en blomsterkvist i färg men du vet inte exakt hur. Självklart kommer jag rita upp motivet till dig men för att jag ska förstå vad du gillar hjälper det mig om du kan hitta någon bild på en fågel du tycker är fin, någon på en form du gillar eller kanske på en blomma du vill ha. Referensbilden kan vara på en tatuering, ett foto, en emoji eller en skiss du själv gjort med bläck på baksidan av ett gammalt kvitto, det spelar ingen roll. Du kanske gillar skuggan på en bild och typsnittet på en annan, skicka båda!

Viktigt att tänka på är att jag, liksom de flesta andra tatuerare inte gör exakta kopior av någon annans tatuering. Självklart kopierar jag en symbol eller liknande som ska vara på ett speciellt vis. Dödsrelikerna har jag till exempel gjort säkert femton gånger på samma vis men i övrigt ritar jag om till något eget. Så, även om du hittat en mandala du vill ha kommer du troligtvis inte få en exakt likadan. Varför? Av respekt för personen som ursprungligen ritat den och personen som har den intatuerad på sin kropp såklart. Dessutom, om du har hittat en bild på google har tusen andra också gjort det, och hur roligt är det att vara en kopia?

Skiss

När du lämnat all information som behövs bokar vi en tid för tatuering. Jag sätter alltid gott om tid vid tatueringstillfället och av den anledningen brukar en konsultation på plats innan den bokade tiden sällan vara nödvändig. Finns det mer att diskutera innan tatueringen sätts på plats tar vi oss alltid tiden till det, såklart.

Skissen för tatueringen brukar jag ha klar först till tatueringstillfället och innan vi sätter igång får kunden noga kolla igenom och behövs ändringar göras görs de i lugn och ro tills allt känns perfekt. Skissen är oftast bara linjer utan varken färg eller skugga, har du svårt att föreställa dig motivet skuggat? Säg till så ritar jag upp en skuggad version också!

Vissa personer vill gärna se skissen ett tag innan för att hemma kunna fundera över den. I så fall skriver du detta via mejl så sätter vi antingen upp en tid när skissen skickas, eller också skickar jag iväg en bild någon dag innan när jag hunnit färdigt.

Inför tatueringstillfället

När allt är fixat, motiv bestämt och tid är bokad är det bara att förväntansfullt räkna dagarna. Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på inför en tatuering!

Har du fler frågor eller ett önskeinlägg gällande tatueringar? Skriv gärna en kommentar! Här hittar du information om hur du bokar tid hos mig.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

[dot_recommends]

3 Comments

 1. Svara

  Alicia

  24 maj, 2017

  Den här serien är så bra!! Tack Emilia!!

 2. Svara

  Wilda

  28 maj, 2017

  Så himla bra inlägg. Du ger verkligen bra handfasta tips. Får se när jag vågar detta. Först ska jag ha råd så klart 😉

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS