Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_about has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-about.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_big_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-big-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-banner.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_full_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-full-banner.php on line 15 Vad köpte jag på växtloppisen? – Emilia Westerstrom Vad köpte jag på växtloppisen? – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Hur är det med er? Är det inte konstigt att det är fredag? Det känns som onsdag tycker jag, vilket kanske är anledningen till att jag sitter och bloggar trots att fredagar alltid annars ekar tomma på nya inlägg härifrån.

Jag ska alldeles strax bege mig bort till studion och påbörja en alldeles massiv tatuering på Mirijam som kommer ta timmar och timmar att färdigställa. Hitintills räknar vi med tre, fyra sittningar men min magkänsla säger mig att vi lär ses fler gånger än så mellan nålarna.
Jag satt uppe och ritade tills ögonen gick i kors igår för saker gick inte alls enligt planerna och istället föra att jobba spenderade jag tid för både lunch och middag med Clara och Dorotea som var på besök. Vi åt gott, skrattade och smed planer samtidigt som vi pratade besöksrekord och blogglöner samt lyckades lista ut att både min pappa och Doroteas man jobbar på samma projekt i Götet.

Men, innan jag pyser iväg ska vi kika på de tre fynd jag gjorde på växtloppisen i söndags. Har man ett riktigt gott minne vet man att jag inte fick med mig tre, utan fyra växter hem men den fjärde fick jag i spontanpresent av min mamma. En snowbright pelargon som ni får se en annan dag. Den har börjat blomma nu och åh, så fin den är!

För mina egna surt förvarade slantar fick jag bland annat palettblad. Dessa trendiga rackare som jag inte lyckats förtjusas av förrän jag besökte Stina i Stockholm och föll som en fura för hennes sticklingssamlingar av de färgglada bladen.

Egentligen har jag bestämt mig för att endast köpa stora växter och träd till vår lägenhet eftersom fönsterna är så djupa och taket så högt men palettblad för en tia kan väl inte skada, eller hur? Kvinnan som sålde dem lovade mig att de växte på snabbt och hade jag tur skulle de bli både trettio och fyrtio centimeter höga. Jag litar blint på henne och håller tummarna för att vi snart har dunderpalettblad i vartannat fönster.

En klöverblomma köpte jag av min mammas gamla kollega och hans man som tillsammans driver det fina Lilla Råkeholm B&B. Jag pröjsade en tjuga och är fantastiskt nöjd! En klöver fick jag även i present av Simons föräldrar när jag fyllde år, den har vita blommor och jag vågade knappt röra den. De ser så spröda och sköra ut men efter bara en månad har jag insett att de klarar en hel del, en liten chockdusch om de blir hängiga så är de pigga igen på en kvart – precis min sorts blomma alltså!

Sist men inte minst – palettblad nummer två! Mörka, sträva, rödlila blad som är alldeles super mot terrakotta, läder och trä. Just nu står de alla samlade på vardagsrumsbordet för att inte riskera att grillas i våra fönster som ständigt lapar solsken och bildar växthusvärme men de ska få egna platser snart, jag ska bara komma på var.

Och så gick det alltså till, när Emilia med noll växtintresse plötsligt blev Emilia med för många växter, och hitintills har ingen blomma somnat in sedan flytten i december. Kanske inte så imponerande för er, men ganska chockerande för min egen del!

Ha en fin dag ♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

[dot_recommends]

9 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  2 juni, 2017

  Kul!!! Palettblad växer som monster så det kommer nog gå hur bra som helst! Du kan toppa den när den blivit kanske 15 cm så kommer den förgrena sig, se mitt inlägg om att beskära växter! 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 juni, 2017

   oh…. genast kände jag att jag nog inte alls hade fått så gröna fingrar som jag trodde. förgrena, toppa.. haha! Ska kika på ditt inlägg! Tack!

 2. Svara

  Ellen Lindberg

  2 juni, 2017

  palettblad för en tia är ju hu bra som helst! och hon har rätt – de växer snabbt och blir hur stora som helst! 🙂 jag fick en stickling i vintras (genom bloggen, älskar det <3) och idag är den hur stor som helst i kruka. för ett par veckor sedan var jag tvungen att toppa den men jag behöver snart göra det IGEN. den förgrenar sig helt magiskt vackert och färgskiftningen på bladen kan en kolla på i all evighet! du kommer bli nöjd, det är jag helt övertygad om 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 juni, 2017

   Jag har ingen aning om vad saker bör kosta och har en dålig vana att inte ens fråga när jag är på loppis, jag går med på det mesta, haha! Men en tia kändes väldigt billigt!

 3. Svara

  Beatrice

  2 juni, 2017

  Haha, jag är impad på riktigt faktiskt! Kommer ihåg hur vi pratade om det när jag var hemma hos er i januari, och snart har du väl lika många växter som mig 😉 Superfina fynd, och jag älskar också klöver av samma anledning, så enkla att ta hand om?!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 juni, 2017

   haha ja sedan du var här sist har jag nog ökat med en tio, tolv plantor i alla fall, hehe!

 4. Svara

  dorrose

  2 juni, 2017

  Jag älskar när det blir tydligt att världen är liten och underbart trevligt att ses igen. Jag kommer tillbaka till Lund, var så säker.

  Och wow, så fina växter.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 juni, 2017

   Längtar tills nästa gång! Du är en glädjespridare utav rang 😀

 5. Svara

  Wilda

  4 juni, 2017

  Åh så fint! Som alla säger så växer palettblad så du blir trött på det, haha. Älskar kläverblomman <333

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS