3 bloggare som följer mig

6 juni, 2017 8 Comments

Använder ni er av Bloglovin’? Jag älskar mitt konto. Och hatar det. Jag älskar att hitta nya bloggar att läsa genom personer jag redan följer men avskyr att i realtid kunna följa mina egna siffror. Jag blir stormförtjust när jag får en ny följare på Bloglovin’. Jag går som på moln och känner att jag äger världen, ingen annan bloggar med större självförtroende än jag efter en ny följare. Lika snabbt som det går upp går det även ner, en förlorad följare är en förlorad bloggdag för mig. Jag undrar direkt vad jag har gjort för fel, vad jag gjort för något dåligt och på ett ögonblick kan jag gå från världens mest positiva, till tom och negativ.

Det är sjukt, jag vet det. Det är onödigt och energikrävande och fullkomligt obefogat att hänga upp sig på 1+ eller 1- men nog om det, för det är inte vad inlägget ska handla om. Idag ska vi se till de bra sidorna med siten, det egentliga syftet – att hitta och läsa bloggar!

Jag hittar nya bloggar att läsa främst när personer jag följer sparar eller likear inlägg hos andra men ett par gånger har jag även i ren tristess kikat igenom vem personerna är som följer min blogg och mitt bland obloggande främlingar finns även en hel del guldkorn! Ta en titt!

Foto: Raina Rönntoft / Rowantree.se

Rowan Tree

Rania och jag träffades i vintras och började följa varandra samtidigt. Rania är inte bara en härlig och vettig person utan även en fantastisk fotograf. Rania skriver alltid smart och klokt om hållbarhet och slow living, om hur saker känns och vad som egentligen är viktigt i livet.

När jag först började läsa Rowan Tree gick jag igenom livsstilskategorierna en efter en och nickade för mig själv. Jag älskar lugnet hos Rania och har ni inte funnit det tidigare bör ni absolut titta in!

Foto: Matilda Gustafsson / Matildigt.se

Matildigt 

Jag minns att jag följde Matilda för en herrans massa år sedan då hennes blogg mest bestod av självporträtt med rosa gyllene redigering. Idag bloggar Matilda om vegansk mat, vardagsbestyr och precis den sortens DIY’s jag gillar – den sorten som gärna är återbrukad, som används och som känns butiksklar! Ni vet ju att jag kan ha lite svårt för slit- och släng-pyssel i otåliga material som sedan ligger och skräpar på hög, sådant finns inte hos Matilda. Bara fina bilder och fina hopknåp.

Foto: Carolina / Doredoris.se

Doredoris

Bara headern inne hos Carolina på Doredoris får mig att vilja scrolla ner och när beskrivningen om bloggen lyder ”Gillar foto, loppis, inredning och DIY” vet jag att jag hittat rätt. Carolina blandar långa inlägg om äventyr med korta, informativa små tips. Alla bilder är stora, ljusa och gärna tagna precis på sekunden i rätt tid.

Inredningen då? En kaktus i en vedkorg och en fototapet som tavla. Kreativiteten är inte svår att leta reda på, med andra ord. Kika in!

Följer ni någon favorit på Bloglovin’? Och hur hittar ni nya grymma bloggisar att läsa? 


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

5

8 Comments

 1. Svara

  Ellet

  6 juni, 2017

  Har ett komplicerat förhållande till Bloglovin, särskilt nu när folk kan kommentera PÅ Bloglovin, alltså kommentarer som aldrig når din blogg egentligen, för att posten öppnas i DERAS fönster och folk kommenterar där i. Går inte att stänga av eller förhindra för Bloglovin plockar upp poster oavsett om du godkänner det eller ej.

  Men samtidigt så är jag en sån som ger upp och inte orkar, så jag använder Bloglovin mycket. Får hoppas att dom ändrar den där skiten men det kan man väl inte hoppas på. Ack.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   6 juni, 2017

   Ja, det har dykt upp en del uppdateringar som kanske inte är helt fantastiska, men smidigt är det!

 2. Svara

  smamie

  7 juni, 2017

  Jag älskar bloglovin! Har inget emot att man kan kommentera och läsa alla inlägg direkt i bloglovin, men nu har det ändrats så mina inlägg inte syns längre >.< Vet inte varför. Följer dig givetvis 😀

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   7 juni, 2017

   Det tråkiga är att man inte får notiser om kommentarer på Bloglovin men hitintills har folk mest kommenterat här inne! Jag får upp dina inlägg på Bloglovin ialla fall?

   • Svara

    smamie

    7 juni, 2017

    Ja, det är ju lite trist! Det borde dom fixa. 🙂

    Jasså? För mig syns ingen text, bara första bilden så man måste klicka vidare till min blogg. Förut syntes hela.

    • Svara

     Emilia Westerstrom

     7 juni, 2017

     Ahaaaa jag använder ”frame” så jag kommer in hos dig oavsett!

 3. Svara

  raniamaria

  7 juni, 2017

  Jag ÄLSKAR också bloglovin, skulle inte hålla koll på alla bloggar jag följer annars. Dock kan man ju använda andra RSS läsare, de funkar ju likadant men ser mycket tråkigare ut. Känner igen lyckan över att få nya följare och ångesten när man tappar men så är nog livet… Jag slutar också följa bloggare emellanåt. Inte för att de plötsligt är dåliga eller gör något fel, snarare för att jag ändrat intressen eller känner att det tar för mycket tid (jag följer för många…)

  Tack för att du länkade till mig, och följer mig <3 Så kl att vi träffades i Åre, hade nog inte hittat till dig annars! 😀

 4. Svara

  Carolina/Doredoris

  13 juni, 2017

  Tack för fina ord och lite länkkärlek! <3

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS