Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Hur många tatueringar har du? – Emilia Westerstrom Hur många tatueringar har du? – Emilia Westerstrom

Det finns en handfull frågor jag får under näst intill varenda tatueringssession jag har med en kund. Det är inga konstiga frågor och det är inget konstigt med att de så ofta ställs- faktum är att jag kom på mig själv att ställa några av dem till tatueraren jag gick till tidigare i veckan.

Det är klassiskt smalltalk, det som kommer efter att vi gått igenom hur livet ser ut, finns det en partner, kanske barn? Pluggar du? Kanske jobbar? Var kommer du ifrån och har du något husdjur och har du funderat över motivet länge? Ni vet de frågorna, som även de alltid kommer upp.

Idag tänkte jag svara på en av standardfrågorna i ett inlägg, lite mer utförligt än vanligt, om ni som inte är kunder till mig kanske också är intresserade av att veta. Så; hur många tatueringar har jag?

Foto: Stephanie Cetina

Jag räknade dem för ett tag sedan när min syster ville jämföra antal. Jag vann. Sedan dess har det tillkommit en till, ni ska få se den i ett annat inlägg, såklart!

Jag har många fula, många tveksamma. Hela mitt vänstra ben är av den mindre snygga sorten och på höger ben, strax under knät har jag en svart prick. Mitt på. Jag räknar inte in den som en tatuering men den sitter där den sitter, för all framtid mitt på benet, precis under knät. Pricken kom till för några år sedan. Jag skulle göra prickarna jag har intill nagelbanden på höger hand men var rädd för smärtan. Vi skulle inte använda maskin utan bara doppa nålen i bläck och picka in en prick på pekfingret, en på långfingret och två på ringfingret. Just då tyckte jag att det var en bra idé att testa känslan av pickandet på benet först, och pricken kom till. Idag är jag inte lika inne på det spåret och är ännu mer rädd för smärtan det kommer innebära att eventuellt täcka pricken genom en tatuering uppe på knät.

Foto: Stephanie Cetina

Pricken räknas alltså inte in och de fyra som sitter på mina fingrar räknar jag som en. Samma sak med de tre fåglarna på vänsterarmen som jag gjorde i nionde klass för att täcka över dels ett gammalt ärr och dels en krumelur jag gjort i smyg under min praktik i tatueringsstudion som mamma senare upptäckte och tolkade som en dålig skiss av ett könsorgan.

Min högra arm har en stor laserblekt färgglad historia som inte heller räknas in men utöver det har jag svarta motiv på benen, armarna och fingrarna, på revben, nyckelben, i örat och på foten. Vill ni gissa hur många det blev sammanlagt?

Fler än man kan ana när man skådar mig från denna vinkeln i alla fall. Fler än man kan ana överlag, skulle jag sagt. De är små och inklämda här och var och uppnår en summa av……….

Foto: Stephanie Cetina

….37 stycken! Sjukt ändå? Eller? Kanske inte i jämförelse med majoriteten av personer som jobbar med tatueringar, och kanske inte med tanke på att det i studion var och varannan dag springer kunder som är way mer tatuerade än alla oss som arbetar där, men ändå, på något vis, känns det lite sjukt att jag så många gånger lagt mig på en brits, försökt kontrollera min andning och fått nålar stuckna i huden om och om igen.

Nu vet ni alltså. 37 stycken. Hur många har ni?

Psst.. Fler bilder av Stephanie på mina tatueringar hittar ni här!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

[dot_recommends]

16 Comments

 1. Svara

  Clara, Bossbloggen

  18 juni, 2017

  En! Men det ska bli fler and you know who is going to put them there, moahaha 😉 😀

 2. Svara

  Hölwish

  18 juni, 2017

  7st och 5 av dem är gjorda av dig !

 3. Svara

  Beatrice

  18 juni, 2017

  Men jäklar ändå! Tänker att 37 kanske är både mycket och lite? Eller jag vet inte alls jag, haha. Jag har ju fortfarande ingen, men så fort jag vet vad sjutton jag vill ha för nåt så vet jag vem jag ska gå till i alla fall 😉

 4. Svara

  Ellet

  18 juni, 2017

  Jag har sju stycken, men dom är av reko storlek allihopa så jag är synligt tatuerad ändå, bröst etc. Håller på med att täcka ena armen 😀 Kommer bli ett gäng till, så mycket vet jag. Man blir ju inte heller mindre inspirerad när man jobbar med tatuerare hela dagarna.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 juni, 2017

   Spännande! Jobbar du med tatuerare? Hur? 🙂

   • Svara

    Ellet

    19 juni, 2017

    Jag är shoppie. Tar emot kunder, bokningar, städar, skäller på dom när dom dräller (min favorit) haha.

    • Svara

     Emilia Westerstrom

     19 juni, 2017

     Så kul! I vilken studio?

 5. Svara

  Evelina

  19 juni, 2017

  Jag har inte så många tatueringar. Har två mellan stora på armen och en liten på benet och jag glömmer alltid bort den på benet så när folk frågar säger jag alltid 2. Märkligt hur en vänjer sig vid saker.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 juni, 2017

   Haha ja jag har också några jag glömmer bort att jag har! Det är när man inte ser dem så ofta gissar jag!

 6. Svara

  Finurliga fröken

  19 juni, 2017

  Jag har sju st. Men hoppas på att det blir minst en till nästa vecka. Kram

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 juni, 2017

   Jaså? Kul! Var ska du tatuera dig 😀 ?

 7. Svara

  tjiivans

  19 juni, 2017

  Det blir alltid himla massa mer än vad man tror. Sen är det lite svårt med hur man skall räkna.
  Jag har 7 stycken om man räknar hårddraget.
  Två av dem är dock helsleeves så jag har 22 på höger arm och 14 på vänster arm. Totalt blir väl det då 41 stycken. Det låter ju mer än det ser ut, eller ja det ser ju ut mycket också tydligen.
  Än så länge är de flesta himla synliga mest på armar, skuldra, nyckelben och sånt. En stor på låret med och har plan på en ovanför varje knä och en till som antingen hamnar på vad eller revben. Så lite planerat framåt och mer kommer man nog på under vägen 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 juni, 2017

   Åh så kul! jag har ju tyvärr en superful ovanför knäet men annars tycker jag det är så snyggt att matcha benen!

 8. Svara

  Elin Häggberg // Teknifik

  19 juni, 2017

  0! Min man ska skaffa sin första i juli så vi får väl se om det öppnar dammluckorna. Är sugen ibland pga tycker det är himla fint men vet inte om jag någonsin kommer komma till skott ??

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 juni, 2017

   Haha nej det är oftast den där sista tröskeln som ska traskas över innan man sitter fast i tatueringsgreppet!

 9. Svara

  Wilda

  21 juni, 2017

  Så häftigt att få höra om! Och alltså du är ju för fin! Blir helt stum av dessa bilder. Fotogenisk som få! Jag har inte en enda än, men det handlar mest om ekonomi. Jag har en önskan om att använda ärren på mina armar för att göra en symbolisk tatuering där. Men först måste jag skapa mig en stabilare tillvara ekonomiskt.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS