Bulletjournal kaktussida – kreativiteten är tillbaka!

20 juni, 2017 1 Comments

Hey gang! Hur är läget? Har ni fått en bra start på veckan? Hoppas det!

Jag vill ta ett sista inlägg om det här med att vara i en svacka med prestationsångest och inspirationsbrist. Jag är ju på bättre humör nu och är på väg tillbaka till min vanliga sinnesstämning men jag ville visa er en sida jag gjorde i min Bulletjournal i slutet på förra veckan för att utmana mig själv och släppa kraven.

För ibland är det bara en enda positiv upplevelse som ska till för att förändra så mycket. Att under tråkiga perioder tillåta sig själv att släppa loss lite och faktiskt bli nöjd kan liksom vara steget ut ur det dystra. Jag tror det var så denna gången. Att dessa böljande fantasikaktusar fick avsluta perioden.

Innan jag tillslut kastade bort blyertspennor och suddgummin för att istället köra direkt på finelinern drog jag ut säkert tio blad.

Jag hade bestämt mig för att skriva något fint citat eller göra något gulligt mönster men jag fick inte till det. Jag hade en bild i huvudet som jag inte nådde fram till och de utrivna pappersbitarna flög över golvet en efter en. Jag skissade, suddade, skissade om, drog en linje fel och rev ut. Gjorde om. Rev ut. Igen och igen för en så minimal liten sak som en planeringsbok till mina komihåglistor.

Jag bestämde mig för att inte riva ut en enda sida till och utan plan började jag rita. Texten hamnade snett och jag ville riva ut, men lät bli. Bläcket gick igenom och jag ville riva ut, men lät bli, och redan på andra kaktusen gick det av bara farten. Ni vet såntdär hederligt telefonkladd? Man ritar och ritar och tänker inte ens på vad som hamnar på pappret.

Att just do it är ibland det mest effektiva sättet att boosta kreativiteten på och som jag pratat om tidigare föder kreativitet kreativitet. Vet ni vad jag gjorde i söndags? Jo, jag skissade upp ett nytt motiv på en linoleumplatta, började virka med det nya garnet och jobbade en stund med en ny bloggdesign som snart kommer dyka upp. I’m back!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

4

1 Comment

  1. Svara

    Veronica Pettersson

    20 juni, 2017

    Unserbart att du fått tillbaka din kreativitet!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: