Monthly Makers Återbruk – vas av tegelsten

21 juni, 2017 11 Comments

Gänget. Alltså. Som jag har kämpat för detta inlägget. Måtte ni gilla det.

Mitt under min tråkigaste period av prestationsångest och inspirationsbrist var det alltså dags för junis Monthly Makerstema som denna månaden var en favorit i repris, nämligen återbruk! Återbruk som annars är min roligaste grej blev dock denna månaden bara ännu en sak att fixa och jag ville verkligen inte att det skulle kännas så.

Monthly Makers vill jag ska vara en återkommande positiv stående punkt i kalendern och på sättet jag fungerar definierar jag ofta en sak efter min senaste upplevelse kring denne. Alltså, om jag avslutar gympasset med ett leende på läpparna kommer jag troligen se på gymmande som någonting kul och energigivande framöver, avslutar jag däremot med en suck och en känsla av att inte vara bra nog, är risken stor att det tar låång tid innan jag ens sätter min fot i en gympadojja igen. För att inte få Monthly Makers att associeras som det sistnämnda här ovan bestämde jag mig för att göra något enkelt. Något jag inte kunde misslyckas med eller bli missnöjd med.

Jag är en obotlig samlare i pysselsammanhang. Jag sparar på små tygbitar, på reservknapparna som kommer med nya plagg, på det prassliga pappret ömtåliga produkter slås in med i butiker och fina etiketter och band från julklappar. Jag sparar på allt. Saker jag hittar utomhus ej undantaget.

I vår lägenhet står högar med plankor och gamla hyllplan i tvättstugan och väntar på sitt tillfälle att användas. Tegelstenen tog jag in från innergården för ett bra tag sedan. Lägenhetshuset har renoverats i snart ett år och mitt på gräsmattan har ett par tegelstenar legat till ingen nytta. Innan de for i containern tog jag med mig en upp, för, man vet ju aldrig när man behöver en, eller hur?

För min del visade det sig att det magiska tillfället för tegelstenen att användas var nu. Till tema återbruk.

Jag har länge funderat på hur jag ska få upp nivåskillnaderna i fönsterkarmarna nu när jag plötsligt har en hel del växter i samma storlek och till mina nygamla terrakottakrukor passade en tegelsten perfekt för att få höjd.

Provrören köpte jag i en butik i Stockholm under tatueringsturen  och med hjälp av vanlig Fimolera i botten fäste jag dem i de redan befintliga hålen på tegelstenen. Snittblommorna fick jag i en bukett av Simon på vår tvåårsdag och när övriga blommor hade gjort sitt stod (och står!) de fortfarande fräscha kvar.


Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juni är temat återbruk och Beatrice är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/4 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, JohannaJulia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

6

11 Comments

 1. Svara

  jmontell

  21 juni, 2017

  Jag vill ha en likadan! Perfekt sticklingvas också ju. Superfin!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 juni, 2017

   Absolut! Man hade kunnat fylla en hel sten med bara sticklingar 😍😍

 2. Svara

  Ruth | HungryHeart.se

  22 juni, 2017

  Sjuuuukt snyggt som alltid när du är i farten! Så himla smart också att tegelstenen rymmer både snittblommor och blomkruka. Plus total igenkänning på det där med att spara på saker som kan komma till användning i skaparsammanhang….

 3. Svara

  Wilda

  24 juni, 2017

  Otroligt smart och stilrent! Tegel är min favorit alla gånger och nu vill jag göra en likadan bums ju!

 4. Svara

  Alicia Sivert

  25 juni, 2017

  Alltså känner igen mig SÅ väl i materialhoardandet men vilken jävla kick det är när något en räddat utan specifik idé eller tanke kommer till användning! Blev så himla vackert med tegelstenen, och vilken satans fin palettblad sen? Tegel och terrakotta har liksom bästa färgen bägge två. Njuter av kombon med glas, grönt och mörkt lila.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 juni, 2017

   Det är alltid värt att spara på saker! Alltid!!

 5. Svara

  Julia

  26 juni, 2017

  Nu känner jag att jag också borde tänkt ”Man vet aldrig när man behöver en tegelsten” Ska helt enkelt börja spana nu för en sån där vas vill jag också ha till mina terracottakrukor! Superfint!

 6. Svara

  Linda

  27 juni, 2017

  Smart och superfint! Nu önskar jag att jag hade sparat de där provrören som vaniljstänger säljs förpackade i, men nu vet jag ju vad jag kan göra när jag har samlat på mig nya! ☺

 7. Svara

  lopplisa

  1 juli, 2017

  Verkligen superfin vashållare och vaser! Tegelstensljusstakar har man ju sett tidigare, men det här var någonting nytt för mej 🙂

  Yes och amen till hoarding av bra-att-ha-saker-men-oklart-till-vad-och-när! Spontangörandet blir ju så mycket enklare! Jag tror att folk har innovativa diy-idéer i massor, men att de sällan realiserar dessa, p g a brist på tillgång till material omedelbums. Startsträckan blir för lång. Så synd!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 juli, 2017

   Så är det nog absolut även för mig, jag vill göra saker NU och inte om en vecka när jag köpt materialet. Tyvärr har jag inte så bra ordning på var jag lägger allt material jag samlat så jag glömmer det ibland, men det får det bli ändring på!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: