Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Min midsommar 2017 – Emilia Westerstrom Min midsommar 2017 – Emilia Westerstrom

Hej gullisar! Hade ni en bra midsommar i fredags? Själv höll jag till på livets midsomrigaste midsommar någonsin och hade det så himla bra! Midsommar för mig har annars en tendens att överhypeas precis som nyår, valborg och andra liknande festligheter och inte allt för sällan avslutas kvällen med ett uns av besvikelse för att det inte blev exakt sådär fantastiskt som planerat.

Men, i år blev jag bjuden till en vän ute på landet och trots traditionsenligt regn och kyla roddades den mest idylliska midsommarn ihop, inringad bland ko- och hästhagar, med långbord och knytkalas och dans runt midsommarstången med mer skatt än sång.

Jag var på plats redan vid 11.30 och började plocka blommor till kransen längs hästhagarna en timme senare. Högtalarna vrålade sommarklassiker från Magnus Uggla och under de närmsta timmarna trillade folk in titt som tätt tills vi tillslut uppnått ett stadigt gäng på fyrtio stycken.

Jag hade beställt hela fyra potentiella midsommarklänningar men råkat omboka leveranstiden till på måndag och fick nöja mig med blommiga byxor och rea-blus, något som visade sig komma väl till pass under kvällens charader kring vindkraftverkstekniker och bilmekaniker.

Utöver knytisbordet med midsommarmat bjöd värdparet på både lunch, kvällsmat och nattamaud och med välfyllda magar var humöret på topp hos oss alla. När man vid 20-30 års ålder fortfarande vrålskrattar åt krockar och armar som dras ur led när någon plötsligt byter håll i långdansen precis som i förskoleklassen finns det inte mycket mer att önska.

När kvällen kom hackade vi tänder i en tjugogradig pool för att klå varandra i volleyboll, satte tänderna i säkert trettio liter jordgubbar och stammade oss igenom sånghäftet som i vanlig ordning innehöll fler visor än deltagarna hade koll på.

Att bara få spendera dagen med några av mina allra bästa vänner var redan det en jackpot och en bättre midsommar hade jag nog inte kunnat få.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

[dot_recommends]

1 Comment

  1. Svara

    Wilda

    30 juni, 2017

    Åh vilken drömmig dag! Låter verkligen som bästa midsommarfirandet en kan ha. Älskar också dina dialektala ord som gör så mycket i känslan <3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS