Moodboards av kork och udda träramar

27 juni, 2017 7 Comments

Minns ni när jag för ett tag sedan köpte ett stort ark kork för dryga tjugolappen? Jag förstår om ni inte håller koll på alla mina inköp till höger och vänster, det gör inte ens jag själv. Just korkarket hamnade ihoprullat någonstans en hörna någonstans och återupptäcktes först för några dagar sedan i ett halvhjärtat försök att få ordning på materialsamlingsfronten.

Jag försöker komprimera mitt lager antingen genom att sortera och organisera eller också genom att använda upp det som går, en sådan använda-upp-lott föll på korken idag tänkte jag visa det första, och troligen enklaste jag knåpade ihop av arket.

Spegel från Indiska

Moodboards av kork och udda träramar

Hur ofta händer det inte att glaset på tavelramar går isönder i flytt, ommöblering eller i ren och skär otur? För en ganska klumpig person som jag händer det oftare än jag vill erkänna men istället för att slänga de glaslösa ramarna har jag samlat dem på hög i en byrålåda. Med en bit kork och några häftstift fick de ett nytt användningsområde!

Du behöver:

 • Udda träramar i valfri storlek
 • Tunn kork på rulle
 • Sax
 • Häftstift
 • Hammare och spik

En tassle, ett vykort och en lapp för tvättinstruktioner – i grupp gör sig det mesta!

Gör såhär:

 1.  Börja med att mäta ut hur stor bit kork du behöver, detta gör du enklast genom att lägga ramens bakstycke mot korken och rita av.
 2. Klipp efter din markering och lägg korken i ramen där glasskivan tidigare satt. Sätt på bakstycket
 3. Häng upp på väggen med en spik och dekorera din anslagstavla som en moodboard med spillbitar av tyg, tidningsurklipp och annat fint, eller använd den för viktiga kom-ihåg-lappar

Tidsåtgång: 10 minuter

Svårighetsgrad: 1 av 5

Fint va, eller vad tycker ni?

7 Comments

 1. Svara

  Frida G Svensson

  29 juni, 2017

  älskar och är lite nedstämd över din fantastiska pysslighet och min obefintliga! =)

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   29 juni, 2017

   Är det tror jag inte på! Detta är världens enklaste grej! Du klarar det galant ska du se!

 2. Svara

  Sofia CM.

  29 juni, 2017

  Jäklar va smart! Precis ett snat behöver jag. Var köper man kork ark? Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   29 juni, 2017

   Jag köpte mitt i en lokal konstnärsbutik, sök på ”kork på rulle” eller liknande, hoppas du hittar!

   • Svara

    Sofia CM.

    29 juni, 2017

    Tack!!!!

    • Svara

     Emilia Westerstrom

     30 juni, 2017

     Såg faktiskt att även Panduro har! På block och rulle!

 3. Svara

  Birgit

  31 juli, 2017

  Vilken kul idé, tack för tipset! Gillar dina DIY! 🙂

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: