Tatueringarna som är trendigast just nu!

29 juni, 2017 4 Comments

Vad tänker ni på om jag säger tatueringstrender? Det första som dyker upp hos mig är kinesiska tecken för kärlek och hopp, tribaler i svanken, på överarmen och på vaden. Jag tänker carpe diem, familia omnia mea och andra betydelsefulla meningar på latin över bröstet. De romerska siffrorna för familjemedlemmarnas födelsedatum. Efternamnet i svarta Old Englishbokstäver på underarmen. Sleeves som Zlatan. Rygg som Beckham.

Ja, ni hör ju, tatueringstrender dyker upp mest hela tiden och vissa är tydligare än andra. Här kommer ett inlägg om de trender jag ser och får utföra just nu!

Mandalas, palmer och stjärnor

Mandalas

Mandalas, alltså de runda motiven fyllda med mönster har varit populärt ett bra tag, både som tatueringar, i inredning och i ”vuxenmålarböckerna” som boomade för ett tag sedan. Ett tag gjorde jag mandalas var och varannan dag. Numera kommer förfrågningarna mer sällan och ofta något modifierade. Ibland som halvcirklar, ibland i andra former som klättrar ner mot händerna eller runt något annat motiv.

Jag tycker att mandalas, och alla typer av liknande mönster är superfina, och dessutom roliga både att rita och tatuera!

Stjärnkonstellationer

En mindre outtalad trend är stjärnkonstellationerna. Under ett par veckors tid för ett tag sedan bokade jag in en stjärnbild om dagen. Jag har gjort dem i bara prickar, i bara stjärnor, i en komnination av dem båda och i en drös olika storlekar. När modebloggaren Lisa under samma period visade upp sin variant var trenden ett bekräftat faktum! Hela rymdgrejen med planeter, stjärnor och galaxer har varit en grej ett bra tag, men för mig kom stjärnbildstrenden som en blixt från klarblå himmel. Jag märkte inga tecken, men plötsligt var de överallt! Gulliga, hur som!

Händer, små eller stora spelar ingen roll, men gärna enkla!

Feminism

Förvånande? Inte direkt. Kvinnotecken, girlpower och feministsymboler tatueras in hej vilt, med all rätt! Vill ni ha exempel på trendiga bruttor har Josefin en text på ankeln (där hon även prickar av palmen!), och Linda har ju en under nyckelbenet, signerad undertecknad.

Händer

Även hand-trenden kom flygandes snabbt och otippat. Under en kort period plingade mejlkorgen nästan enbart för små enkla händer. Bara linjer, inga skuggor. Flest har jag gjort pinky swear, alltså två händer som krokar lillfingrarna ihop, men även fist bumps och peacetecken fungerar! Själv har jag den traditionella handskakningen på ankeln. Bild på den hittar ni här!

Enkla buketter

Den första enkla blombuketten jag gjort pryder min systers ben och skapades för säkert närmare två år sedan. Sen dess har buketterna blivit enklare och enklare och de allra snyggaste just nu är de som bara består av några få kvistar med små blad eller påhittade blommor. Jag älskar att rita dem! Att de inte tvunget måste föreställa en befintlig växt är så befriande och skoj, det är bara att rita på, det mesta blir liksom bra. I inlägget om varför tatueringar kostar pengar hittar ni en variant jag gjort nyligen, och på Insta hittar ni en annan!

GRLPWR

Är ni sugna på att haka på någon trend? Vilken tycker ni är finast?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

7

4 Comments

 1. Svara

  claratoll

  29 juni, 2017

  Alltså hmm. Är lite sugen på en mandala-liknande grej som ska gå runt armen. Funderar på att tatuera den i höst. Kanske får bli att boka hos dig för ser ju vilka magiska saker du gör.

 2. Svara

  Carin H Brander

  1 juli, 2017

  Så intressant att läsa! Det är inte så många i min bekantskapskrets som gör nya tatueringar så det var kul att få en liten inblick i ”nymodigheterna”. Det är nog 6 år sedan jag gjorde min senaste, blev lite inspirerad ☺️

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 juli, 2017

   Så roligt! Vad för tatuering gjorde du senast?

 3. Svara

  Christina

  3 juli, 2017

  Fåglar verkar också vara/har varit en trend. En tid funderade jag på att tatuera in en fågel någonstans.. Skulle vilja hitta en fågel som min mormor ritat och använda den som grund. Men just nu har jag ingen aning om vad jag vill tatuera.

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: