Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 DIY: Drömfångare i enkel makramé – Emilia Westerstrom DIY: Drömfångare i enkel makramé – Emilia Westerstrom

Alright. Makramé. Hade ni frågat mig för ett år sedan hade jag varit snabb med att påpeka att det bara är en fluga, något som blir så populärt så snabbt håller aldrig i mer än ett par månader, hade jag sagt, med etthundra procents säkerhet i rösten. Jag knöt en ampel jag aldrig använde och sen lutade jag mig tillbaka i väntan på att trenden skulle dö ut.

Idag är jag inte bara motbevisad utan mer förtjust än någonsin. Jag har efter otaliga kvällar scrollandes på Instagram blivit totalt förälskad i den nya boho-looken med stora djungelplantor, hampa, jute och stora väggbonader i markamé.

En av mina sämre sidor i mitt skapande är att jag gärna vill vara bra direkt, jag motiveras inte av att jobba mig uppåt och jag tycker inte att det är speciellt roligt att vara nybörjare och på ruta ett. Jag har inget jättetålamod med beskrivningar utan kör helst på känsla och det var av i den andan min nya drömfångare- och makraméinspirerade väggdekoration kom till.

Jag älskar det enkla i att låta snörena vara rakt uppspänt i ramen, istället för den klassiska mönstrade varianten.

Med en bas av en träring och tio långa bitar rep svängdes den ihop på en handvändning och pryder nu tavelväggen vid mitt skrivbord, alldeles precis ovanför det nyinflyttade lilla trädet. Vill du göra en egen? Här kommer beskrivning!

Drömfångare i enkel makramé, du behöver:

 • Makramégarn eller annat tjockare snöre
 • en träring
 • sax

 Gör såhär:

 1. Klipp till tio lika långa bitar rep, ca 1m
 2. Knyt upp längderna en efter en på din träring genom att vika snöret på mitten och fästa genom öglan som bildas (Se bild, överst på ringen)
 3. Spänn längderna en efter en genom att vira dem ett varv runt ringen och sedan knyta
 4. När alla längder är fästa både uppe och nere på ringen börjar den makraméliknande biten. Ta tag i längderna två och två och knyt ihop.
 5. Knyt två och två ett varv till, börja från längd 2 och låt den första och sista längden vara lösa
 6. Knyt ett tredje varv från längd 1
 7. Klar!

Hur långt (och om) du knyter nedanför ringen är såklart frivilligt, och ändrar snabbt utseendet på din väggbonad!

Att gissa, testa och leka mig fram till ett resultat är så mycket roligare för mig och i detta fallet lyckat även utseendemässigt, tycker jag i alla fall! Mer än hälften av rullen snöre har jag fortfarande kvar, ska jag våga mig på en beskrivning tro?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

[dot_recommends]

8 Comments

 1. Svara

  Sofia CM.

  4 juli, 2017

  Va fin! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 2. Svara

  Christina

  4 juli, 2017

  Haha.. Men så där är jag också, vill inte vara nybörjare utan helst kunna det direkt. Fast så funkar det ju inte, tyvärr. Men genom försök och misstag kommer man sig en bit på vägen ändå.

 3. Svara

  Alicia Sivert

  4 juli, 2017

  Så fin och annorlunda! Gillar den verkligen! Och start-knopen du gör i steg 2 kallas lärkhuvud så du knyter visst riktiga knopar även om du inte vet om det 🙂 MVH scoutledaren

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 juli, 2017

   Ååååh tack! Ska uppdatera!

 4. Svara

  jmontell

  6 juli, 2017

  så fin!! och haha, känner igen mig så mycket i hur trist det är att vara nybörjare på något…

 5. Svara

  Wilda

  7 juli, 2017

  Jättefint Emilia! Det är så fint att få följa din kreativitet. Den känns som att den har liksom ett eget liv i dig på något vis.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   7 juli, 2017

   Haha jaså? Hur tänker du då? Jag kan känna att den kommer fram lite hur den vill, haha!

   • Svara

    Wilda

    7 juli, 2017

    Det är nog precis det jag menar. Att den är så fri och ändå fullkomlig i sitt uttryck, som att du föddes med den där estetiska kreativa förmågan på något vis. Det bara finns där i dig.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS