Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Tatueringsdag på Sanctum, Stockholm – Emilia Westerstrom Tatueringsdag på Sanctum, Stockholm – Emilia Westerstrom

Hur många veckor sedan det faktiskt var sen Simon och jag tog ett morgontåg upp och ett nattåg hem från Stockholm för att tatuera oss minns jag inte ens. Kan det vara tre? Eller fyra? Oavsett är det på tiden att ni får se bilderna jag tog, även ommin tatuering som gjordes sparas till ett annat inlägg när den är helt läkt och fin!

Okej, så vid kvart över fyra på morgonen den där tisdagen för några veckor sedan klev vi upp och kokade kaffe. Ni har ju redan koll på att mornarna hos oss vanligtvis börjar mååånga timmar senare än så och från dess att vi lämnat sängen tills vi landat i sätena på tåget agerade vi i någon form av survivalmode. Ni vet när man bara kör, inte tänker, bara kör.

Tidigare, för två, tre år sedan, jobbade jag extra som personlig assistent hos en brukare där arbetspassen började klockan sex på morgonen. Under perioden bodde jag i Malmö och pendlade med tjugo minuter tåg och en kvarts gång. Idag har jag svårt att förstå att det ens är samma människa -jag- som kontinuerligt börjat dagen långt innan solen gått upp. Utan att sova fem timmar på ett tåg en stund senare. Är det inte konstigt vad rutiner gör med en?

Simon ur fokus i vanlig ordning, men fin ändå!

Runt tio var vi framme i Stockholm, tog tunnelbanan till Medborgarplatsen och letade upp någon stans att fylla på kaffedepåerna. Senast jag tatuerade mig var jag in horrible pain och självklart var jag inställd på att känna detsamma även denna gång. Mina nerver var utanpå och jag var uppskruvad, nervös och larvig. Om jag var störigast på cafeet? Jepp!

Tavelvägg level 2.0

Framme på plats hade tatueraren ritat upp ett antal alternativ utifrån vad vi pratat om tidigare och jag fick peka på en, slå mig ner i soffan, dricka mer kaffe och fortsätta kallsvettas av nervositet medan stationen sattes upp och allt gjordes i ordning.

Om det var för att jag byggt upp så fruktansvärda förväntningar eller för att placeringen helt enkelt var bättre vet jag inte, men någon smärta var det knappt tal om.

I en och en halv timme snackade jag knackig engelska och scrollade på Instagram och Bloglovin’ med fel hand och bortsett från ett fåtal småstunder rörde jag inte en min. Lättnaden. Ni förstår inte!

Prosecco! På en tisdag!

Tatueringen jag gjorde är ganska liten och enkel. Simon däremot, went for the real deal och smackade på en brutta på överarmen och medan han plågades stack jag ut på en promenad. Eftersom mitt lokalsinne sitter där solen aldrig skiner vågade jag mig inte mer än ett par gator bort och gick runt, runt, runt. En och en halv timme senare insåg jag att jag troligen inte var långt ifrån InOS HQ och messade Linda snabbare än blixten. Efter lite yrande hittade jag fram, och mycket riktigt hade cirkulerat kring fina bloggkollegor hela tiden.

Linda, Katarina och Sofia planerade detaljer inför deras fantastiska pressresa till Italien och för att fira dracks det bubbel och åts pizza. Flyttar jag någonsin upp till Stockholm vet jag vilket kontor jag ska hänga på, om man säger så.

Blodig och äcklig

När jag vinkat hejdå till bloggänget passade jag på att köpa provrör till min vas och sen var Simon färdig. Vi tog med oss tatueraren för att äta middag men fick vända i dörr efter dörr. Att spontant trilla in på restaurang i Lund en tisdagskväll är som att sno godis från ett barn i jämförelse med söder. Efter mycket väntan, letande och promenerande upp och ner gav vi upp och slog oss ner på en standardsunkig pizzeria.

Stencilvägg level over 9000

Höjdpunkten på dagen? Den kom 22.05 när nattåget strax skulle åka iväg och lokföraren gick förbi oss med gloria och vingar.

För att spara in några hundralappar hade Simon och jag bokat plats i en sittvagn som troligen inte snyggats till sedan artonhundratolv och saknade både eluttag, värme och tyg på sätena. I ett desperat försök håvade vi in lokföraren som snällt lät oss uppgradera till en liggvagn och så bra som vi sov den natten har jag aldrig gjort på ett tåg.

Är ni nyfikna på hur min tatuering blev? Eller har ni kanske lyckats lokalisera den på någon bild redan?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

[dot_recommends]

1 Comment

  1. Svara

    Fantasiresor

    7 juli, 2017

    Kul att ses och hänga lite på kontoret! Nästa gång får vi fira något mer gemensamt ämne 😀

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS